Mám diagnostikovanú migrénu

daranka18
3. feb 2023

Dobrý deň,priatel má diagnostikovanu migrénu. Teraz mal 6 rokov ako tak pokoj,no posledný týždeň ho hlava bolí extremne trikrát, štyrikrát denne. Lieky ktoré berie sú sumatriptan,no ten nemôže brať tak často ako tu migrénu dostane,a aj keď vezme nezaberie mu. Môže byť že to čo má momentálne tento týždeň nie je migréna ale niečo iné? Nedá sa naňho ani pozerať ako dospelý chlap place a nezvlada bolesť. Na neurologiu je objednaný ale až budúci mesiac. Ísť na pohotovosť alebo nie? Ak áno čo povedať? Že ma neskutočne silné bolesti celý týždeň párkrát do dňa ? Vôbec nevie fungovať,je ako udrety mechom,no strašne.
Ďakujem veľmi pekne

queen_mary
3. feb 2023

To podla mna nie je migrena. Mugreny mas zachvaty, ktore trvaju do 72 hodin v kuse, a nie takto ciastkovo. A sumatriptan sa musi uzit hned, ako.clovek zaciti prvu bolest, inak nezaberie.

Bezte podla mna v klude na pohotovost, tam mu pichnu asi injekciou lieky proti bolesti

daranka18
autor
3. feb 2023

@queen_mary on tie migrény má,aspoň to tvrdí nakoľko najprv ho začne bolieť oko,v tom vezme tabletku no bolesť neprejde ale prepukne. Tak ja už neviem

gejb
3. feb 2023

@daranka18 takéto bolesti su na pohotovosť..ja by som šla.

h2
3. feb 2023

Migréna 3-4x denne? Akože začne, skončí a zase začne? To je divné. Ja keď mám migrénu, tak začne a trvá v kuse aj 2 dni.
Keď nedokáže fungovať a dokonca plače, išla by som na tú pohotovosť. Možno to migréna vôbec nie je.

ana_s
3. feb 2023

Ja mám tiež diagnostikovanú migrénu a nemám prerušované bolesti. Ak má veľké bolesti a lieky nezaberajú, určite choďte na pohotovosť. Mne napríklad pomohlo aj vyšetrenie na gastroenterologii (navrhla mi to neurologička) kde mi zistili, že mám silnú intoleranciu na laktózu. Odkedy som ju vysadila, migrény mávam, ale oveľa menej často a menej silné. Prípadne, skúste aj požiadať o vyšetrenie na ortopédií, može to jedno s druhým súvisieť. Čo sa týka liekov, ja mám Cínie ( od neurologičky na predpis) a mne zaberú do hodiny.

sandyan
3. feb 2023

Ja mavam silne migreny. Predpisane mam od neurologa Relpax...a magnosolv 1x denne
Pytat sa na CT hlavy pre istotu odporucam. Len mi je to divne mna ked chyti migrena trva aj 2-3 dni...nie 3× az 4x za den..

simsalabim
3. feb 2023

Urcite chodte na pohotovost. Migrena nebyva prerusovana. Sumatriptan na nu nie vzdy zaberie, no vzdy ho treba uzit vcas, idealne pred vznikom bolesti (ak ma auru). Po silnom zachvate sa mozu objavit o den dva dozvuky, ale teda nie tolko, ako pises (iba jeden).

daranka18
autor
3. feb 2023

Ďakujem pekne za odpovede,ideme na tu pohotovosť

h2
3. feb 2023

@daranka18 Držte sa! ✊

pribinak
3. feb 2023

Koniec srandy, určite smer pohotovosť !

sisa_s
3. feb 2023

U mladych muzov sa mozu vyskytnut tzv.cluster bolesti hlavy, aj viac atakov denne,...je potrebne vysetrenie neurologa

kacernakokse
3. feb 2023

@daranka18 ako mu začína bolesť tým, že ho začína bolieť oko, nemusí to byť migréna ale cluster. Na ten tryptany zaberať nebudú. Väčšinou sa volí dlhodobá liečba ktorú nasadí neurológ.

ariannazara
3. feb 2023

Urcite choďte, radsej skor ako potom lutovat.

lyci
3. feb 2023

@daranka18 aj keby to bola migrena, ale je to ina bolest ako byva, napr. intenzitou, trvanim, trebat ist na pohotovost

ja mavam trojtyzdnove migreny, po liekoch trochu zoslabne a znova zosilnie a tak dokola. ale ked to tak niekto nemal, tak hovori, ze to nemoze byt migrena, lebo na internete sa pise, ze migrena trva do 72hod. no moze a ma to tak vela ludi

mikadooo
3. feb 2023

@daranka18 chudák. Mám migrény, mala som sumatriptan teraz mám rizatriptan, lepšie mi zaberá. Áno, choďte na pohotovosť. Možno si dáva liek príliš neskoro, alebo to naozaj nie je migréna, ťažko povedať takto na diaľku. Mne dr dovolil aj 12 tabliet mesačne, i keď odporúčané je Max 6 na mesiac. Každopádne, ak mu na jeden záchvat migrény nepomôže prvá, už žiadna ďalšia nepomôže, už je to zbytočné. (Toto platí pre triptány). Ja mám ešte doplnkovo quarelin (ak triptán nezaberie) a ako tretí liek mám nalgesin (ak ani triptán, ani quarelin nezaberie). A potom už amen tma so mnou. Všetko je to ale na predpis. Nech ide na tú pohotovosť, maximálne mu nič neporadia, ale aspoň ho preklepnú, či náhodou nie je problém niekde inde. (Napríklad nejaká prasknutá cievka v mozgu atď.). Normálne to nie je, ak sa mu to skokovito zhoršilo.

daranka18
autor
3. feb 2023

Ďakujem pekne každému kto sa vyjadril. Nakoniec prišli na to že je to clusterova bolesť hlavy a nie migrény. Pichli mu niečo od bolesti,a v pondelok sa má hlásiť u špecialistu

lienka182
25. dec 2023

@daranka18 dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako sa darí priateľovi vysporiadať s tými bolesťami… dal mu lekár nejaké odporúčania? Špeciálne lieky? Môj manžel tiež trpí týmto problémom.