Ako bolí hlava pri migréne?

19. okt 2023

Ahojte, už 2.den má extrémne boli jedna strana hlavy.
Mám pocit že má boli aj celá polka tváre, za okom, okolo dutín pri nose a hlavne na hlave v oblasti spánku. Vždy len tá jedna polka...momentálne som chorá a pripisovala som to tomu a však nezaberá ani Paralen. Som tehotná tak iné nemôžem. Tlak mám dobrý.
Ta bolesť v hlave pri kaslani alebo zmene polohy je extrémna, akokeby sa mi tam prevalovala nejaká gulička, ktorá riadne boli. Keď kašlem musím si až chytiť hlavu v oblasti spánku aby sa ta bolesť trošku zmiernila.
Môže ísť napr o migrénu? Lebo už neviem z čoho to môže byť a je to veľmi nepríjemné, nedá sa normálne fungovať....
Ďakujem

macekovam
19. okt 2023

To budeš mať dutiny...

summer23456
19. okt 2023

To by aj mňa zaujímalo, nakoľko mávam časté a silné bolesti hlavy.

sunny15
19. okt 2023

Zápal dutín,treba ísť na krčné alebo ku obvodnej dr

dada558
19. okt 2023

Ja keď mám migrény, tak ma strašne boli pod obočím, ako je oko alebo nad obočím. Zle mi robí svetlo. Je to neskutočná bolesť hlavy. Len spať a spať. Kto má migrény, tak vie. Okrem toho je mi vtedy zle na vracanie a potom aj vraciam. Ak to neprejde, tak idem na pohotovosť, dajú mi infúziu a je po migréne. Keď máš migrénu, tak nemôžeš nič robiť, jedine spať. Tu bolesť by som nepriala nikomu. Ja mám migrény z tlaku, alebo keď mám krámy, či keď je spln, ale aj od chrbtice. Toto určite nemáš migrénu. Máš to z choroby. Nemôžeš ani flector rapid prášky? Ja tehotná nie som, takže neviem, či sa to môže. Toto je na predpis a skoro vždy mi to zaberá. Skús si ešte potrieť spánky alebo čelo s matovym esenciálnym olejom, to je tiež skvele alebo aj s alpou lesanou zelenou. Nech ti to čím skôr prejde .

simsalabim
19. okt 2023

Migrena u dospelych zvykne boliet iba na jednej strane. U mna je to okolie oka a spanku. Bolest ako taka je bodava a nie vzdy velmi silna, ale zlou ju robia sprievodne javy - tocenie hlavy, strata rovnovahy, vracanie, nevolnost, precitlivost na zvuky, svetlo, pachy… toto vsetko dokopy je tak paralyzujuce, ze je problemom aj presun na wc.
Suhlasim s @dada558, tvoj popis mi nesedei na migrenu.

mooonika1975
19. okt 2023

@dada558 presne ,tu keď pišu, mala som migrénu a pritom ide len o bolesť hlavy, tak tie vôbec nevedia čo je to migrena, moja teta nedokázala ani krok prejsť, tri dni ležala a vracala, kým jej lieky zabrali. Som alergická , keď niekto povie, mám migrénu .... och

lenkahvh
19. okt 2023

Tiez si myslim, ze to nie je, ked tipujes, ze ci je to migrena, lebo potom nevies, co je to migrena. Migrenicky to maju vacsinou od narodenia, niekedy vynimocne ju mozu ziskat vplyvom hormonalnych zmien v neskorsom veku. Inak ak kasles, co pises, ze kasles, tak skor myslim, ze si normalne chora a mas upchate dutiny. Normalne clovek predsa nekasle.

taktotedanie
19. okt 2023

Dutiny, vydrzat
Nic ine ako paralen nemozes

4stanka4
19. okt 2023

Ja keď mám migrénu tak ma boli čelo a spánky. Je to hnusná bolesť ktorá sa s ničím iným nedá pomýliť. Ja vtedy nedokážem vôbec fungovať, je mi na vracanie, len tma, ľahnúť si a totálne ticho.

mooonika1975
19. okt 2023

@4stanka4 a trvá ti to viac dni ? Lebo v čelnej oblasti aj mna boli hlava, občas, to je z nevyspatia, z tlaku.

4stanka4
19. okt 2023

@mooonika1975 nie našťastie to prejde po vyspati sa ale na druhý deň som ako po opici ale vyslovene hlava ma už neboli

autor
19. okt 2023

Ďakujem všetkým za normalne odopovede...

@mooonika1975
@lenkahvh
- ja netvrdím že je to migréna ja sa pýtam ako vtedy boli hlava, lebo keď googlim bolesť na jednej strane stále.mi vybieha že ide o migrénu...ale netvrdím že ju mám preto sa radim a pytam🤦

simsalabim
19. okt 2023

Mozno to stoji za vysetrenie u dr., ak su to dutiny, mozno bude treba aj atb? Mne osobne to naozaj sedi skor na dutiny.

amelie2017
19. okt 2023

Podla opisu to bude skor z choroby. Plus tehotenstvo. Mna v tehotenstve stale bolela hlava. Migrena je ozaj brutal, to nie si schopna nic robit. Len sa zavriet do uplnej tmy a ticha. Inak aj vracanie, tocenie hlavy, citlivost na pavhy..Mne sa objavili pred 3 rokmi, nastastie velmi zriedka, viem, co ich spusta, tak sa tomu snazim vyhybat.

mooonika1975
19. okt 2023

@4stanka4 tak to nie je migrena ,to je bolesť hlavy. Po vyspati prejde. Môže mať milion pričin. Od málo tekutin, po nevyspatie, choroba. Migréna je niečo úplne ale uplne iné. To je neurologický problém.

veselo_neveselo
19. okt 2023

Ak si chora, tak to mas z toho. Toto co pises nie je migrena.
Mozno to mas zapalene na jednej strane, a tam ta bolia tie dutiny. Ak ti za 3 dni nebude lepsie, tak urcite k dr., nech zvazi liecbu.

luccija
19. okt 2023

Nie, to budeš mať od dutín zavolaj lekárke

yanni
19. okt 2023

@mooonika1975 moja mama mala od mladosti migrenu, casto aj s aurou. Prechodom to preslo, teraz uz mava "len" bolesti hlavy. Ona musela lezat, vsetko zatiahnute, tma, lieky, obklady na celo, dva dni neschopna nieco robit, brat a ja sme po spickach okolo nej chodili. Neprajem to nikomu. Kolegina mava tiez migreny.

kp7333
19. okt 2023

toto budu skor dutiny zapalene na jednej strane. Treba nahrievat celo, kvapkat kvapky na odpuchnutie nosa, pripadne antihistaminika (neviem, ci sa mozu v tehotenstve).

queen_mary
19. okt 2023

Ja ked mam migreny, tak bolest pichlava vystrelujuca v 1 spanku, bolest/tlak za okom.. mne to pride ako to, co popisujes ty. ale v tehotnosti lieky na migrenu nemozes, naozaj len ten paralen... zaxhvat odoznie do 72 hodin..

ada12345
19. okt 2023

Ak si chora a mas taketo bolesti, moze ist o zapal dutin a mozu tam byt potrebne atb. Urcite chod k lekarke, idealne k orl cim skor. Netrp zbytocne doma.

K migrene patri svetloplachost, pulzujuca bolest na spanku, v oblasti oka. Pomaha sa dobre vyspat a vela tekutin.

mayka730
19. okt 2023

Boli ta to stále alebo len tak pár krát do dňa ? Ja mám taký problém už asi 5 deň, a stále len tiež jedna strana ..ale zas chorá niesom ani nachladena ..

anetka34
20. okt 2023

Inak by ma zaujímalo ako to riešite v práci, hlavne tie ktoré píšu, že tri dni iba vracia a spí. Pýtam sa seriózne.
Lebo u nás v práci si ani chorá nemohla byť, hneď boli kolegyne zúrivé, keď si chcela ísť k lekárovi. Ale jedna kolegyňa presne s týmito stavmi musela odísť, tiež tri dni spala a vracala. Teraz je nezamestnaná.

mooonika1975
20. okt 2023

@mayka730 nachladena nie, to by si musela byt kura v chladničke, nachladnutá . Môžeš mat zadnú nádchu, tam potom sa vytvára problém.

simsalabim
20. okt 2023

@anetka34 ja mam stastie, ze poznam spustac silneho zachvatu + mam auru, tak vacsinou stihnem zjest liek. Nie vzdy, a vtedy to su ozaj 3 dni v tme v posteli s kyblom pri nej. V robote to akceptuju, bud dovolenka alebo PN. Sefka mala pochopenie, lebo jej sestra mavala migrenu a vedela, co to s clovekom spravi. Teraz mam sefa a pri nom som este silny zachvat nemala. Pri slabsom fungujem ako zombie.