Mám dobrať antibiotiká predpísané zubárom?
Áno, viem ze ATB sa majú dobrať do poslednej tabletky, aj to tak vždy robím keď som chorá. Ale teraz mi dal zubár ATB viac menej preventívne lebo mi zavádzal zubný implantát. Nič ma neboli, pekne sa to hojí, beriem ich tretí deň a rozmýšľam, ze ďalších 5 sa mi s nimi troviť nechce. Ci je to hlúposť?
Je to hlupost a ATB treba vzdy dobrat.
Antibiotiká sa vždy za každých okolností musia dobrať. Zbytočne si vyrozbiš rezistenciu a problémy do budúcna. Respektíve Ak máš vyštudovanú medicínu a vieš ísť do hĺbky, tak urob, ako uznáš za vhodné.
ATB dobrat vzdy! aj ked sa uz citis dobre.
Mhhh tak riskovať zápal okolo zubného implantátu len preto, ze sa nechceš "trovit" antibiotikami ktoré ti dal aby sa ti to zapojilo dobre a nevznikla infekcia. Super rozhodnutie -ak sa ti po týždni objaví zápal to bude sranda a kopa liekov. Ak by si ich mala brat kratšie lekár by ti to povedal.
Nebuď hlupa. Veď takto si budú baktérie odolnosť voči ATB
Dobe, ďakujem vám za názory. ATB doužívam.
Jeden z mojich velkych strasiakov je prave antibioticka rezistencia. Nezahravala by som sa s tym v ziadnom pripade, jednoznacne douzivat
suhlasim so vsetkymi, len poopravim.
prerusenim leicby nevyrabas rezistenciu sebe,a le bakteriam, cize ATB budu neucinne u vsetkych ludi, nielen u teba ak dostanu danu bakteriu.
takze taketo prerusovanie liecby ohrozuje vsetkych ku ktorym sa dostane a nie je to teda len o tvojom zdravi.

Je to hlupost, mozno nic nemas zapalene vdaka tomu, ze si chranena ATB. Ale samozrejme, mozes sa rozhodnut spravit akukolvek hlupost, je to tvoje zdravie, nie lekarove