Mám gynekologické problémy
Baby prosim poradte mi, ja uz som zufala, je to taka chulostiva tema, ale neviem si dat rady, od minuleho roku v auguste ma moc odspodu svrbelo|palilo, nasli mi zlateho stafylokoka, dokonca aj vyrazky sa mi ospodu robili, kultivacia stafylokok, bola som preliecena, ale to svrbenie neprestava, hlavne v miestach kde som mala vyrazky. Ster z posvy odvtedy enterokok fecalis, potom dlho nic a teraz znovu e. coli aj v posve a aj na ohanbi, tam dokonca masivne e. coli. Moze toto neprijemne 8mesacne svrbenie sposobovat e. coli. Uz som zufala ako to zvonka hrozne pali a svrbi, ale len v urcitych miestach. Vyskusala som uz snad vsetko. Na gynekologii a koznom som varena pecena, s tym, ze mi nic nie je. Ved som neni blazon citim to. 😥 prosim ak viete nieco poradte
Zapojím sa do tejto témy...chcem sa opýtať, ci nahodou niektorá z vás nemá náhodou skúsenosti s tymto mojím problémom. Ide o to, zeďakujem uz skoro 6 dní nemám menzes, chodí mi vzdy skoro na čas...mám bolesti v podbrusku mierne ale aj krizov, pobolievaju ma aj prsia, test som si robila vysiel negativne...no ide o toto, ze tieto bolesti v krizoch aj podbrusku ako pred menzesom som pocitovala aj pred mesiacom, potom to utichlo a teraz znova...mám obavy a strach, co to môže byť 😢
Tak baby dnes som si volala o vysledky, v posve nic nemam a v okolo, cize na vulve masivne e.coli. Ja to nechapem.
@monika12486 a liecbu navrhli aku? To, ze v posve uznic nie je, je super, asi funguju laktobacily.
@simsalabim ziadnu, nic mi k tomu doktorka nepovedala. Hej, teraz tam laktobacily su, strieda sa to, raz su, raz nie, ale preco potom stale pocitujem svrbenie.
@monika12486 Ziadnu?! To nemyslis vazne! Masivne premnozena bakteria, tazkosti a nic? Co si im povedala? Ved to je crevna bakteria, ktora sa tam sice moze nachadzat, ale nie v masivnom pocte a nema sposobovat problemy. Ja by som ziadala nasadenie ATB podla citlivosti - celkove. Okrem toho by som si kupila chirurgicke mydlo Betadine a umyvala sa zvonka podla navodu aspon par dni. Potom by som naniesla zivy jogurt, nechala posobit, zmyla vodou. Probiotika vnutorne vysoke davky dlhodobo, do posvy Tiez. Mozno by nebolo na skodu skusit aj nieco ako Kitocrema na zregenerovanie sliznice. Ak by mi odmietli liecbu, ziadala by som vysvetlenie, preco. A zmenila lekara, toto nie je normalne. Liecili ta iba lokalne, ci aj celkove ATB?
Vacsinou mi povie, ze to nechame na imunitu nech sa s tym popasuje, ale ja tam stale na tej pokozke dole nieco mam, minule som mala entetokok fecalis, teraz e coli, to som uz mala aj v januari. Nic, ja uz ani neviem co povedat lebo vzdy ked poviem, vyzeram ako blazon ja.
Ja uz atb nechcem, za minuly rok som ich mala 12 a aj tak nepomahali, uz celkove nechcem. A lokalne som tiez mala. Betadine pouzivam. Len neviem ktoremu, jeden lepsi ako druhy gynekolog.
@monika12486 no ak nechces ATB - co sa ti po 12 necudujem, imunita je uplne v kybli, tak potom len prirodne veci. Snad omyvat cajovnikovym olejom vo vode, sedacie kupele v repiku alebo mysom chvoste, urcite stale probiotika z oboch koncov a myslim, ze aj tie obklady zo ziveho bieleho jogurtu (taky, co ma na obale napisane, ze obsahuje laktobacily) mozu byt napomocne, kedze ich das na postihnute miesto tam, kde ich treba. Skusila by som ten Kitokrem alebo tusim nieco ako Cicadrina ci ako sa to vola - tiez na obnovu poskodenej sliznice. A posilnit celkovu imunitu -okrem prirodnych prostriedkov by mozno stalo za to vypytat sa k imunologovi. Samozrejmosti ako nenosit ziadne tangace a nic umelinove, iba klasicke bavlnene nohavicky ti ani nebudem spominat. Ono su to u teba stale crevne bakterie, ktore tam doputuju z konecnika - vzdy tam nejake budu, kedze je to blizko - treba stopnut ich premnozenie. Betadine by som nepouzivala sustavne, iba par dni akutne - aby ti nepozabijal aj tie bakterie, co tam chces mat. Inak poradit neviem, iba sucitim....
@simsalabim dakujem ti pekne za rady, vela z tohoto som uz vyskusala a uzivala, ale urcite este skusim ten jogurt a dnes som si kupila aj ten sprej cicadrina. A od imunologa mam liecbu uz skoro rok, no uvidime, vyskusam ten sprej, ten kitokrem som nezohnala. Nevedela som ktory je lepsi, ale kedze som ten nenasla, tal mam cicadrinu.
@monika12486 Dobrý den . Čo Vám nakoniec pomohlo? Neporadite prosím?
@monika12486 zdravim, aj ja sa primnem a opytam sa ze ci a co vam nakoniec pomohlo na svrbenie

@inka04 a ty si s cim konkretne mala problem?