icon

Mám ísť na operáciu sánky a strojček?

6. jún 2025

Už neaku dobu rozmýšľam čo so zubami no teraz je to reálnejšie, bola som u viacerych doktorov čo všetci sa zhodli a odporúčali mi strojček. V praxi by to vyzeralo že rok a pol strojček a potom na operáciu sánky plus pol roka strojček.
Keďže ma nepoznáte napíšem v skratke o sebe.
Mám veľmi krivé predné zuby hanbim sa za seba neusmievam sa lebo mi ťahá kútikom dolu teda mám krivý úsmev. Stránim sa ľudí uprednostňujem pár kamarátov, mám problém nadviazať nové známosti sebavedomie nulové.
Kamarátky jedna mi odporúča do toho ísť ak potom túžim že doteraz som myslela len na seba a na rodinu deti teraz by som si mohla splniť "svoj sen" vyzerať ako lepší človek a môcť pekne sa usmievať. Ďalšia hovorí že je to blbosť že veľa ľudí má krivé zuby alebo sú strbavy bez zubov a žijú normálny život. Rodina o tom nevie, manžel raz povie že rob si čo chces ďalší raz že čo vymýšľam či si nemám kam dať peniaze. Veľa podpory pri ňom nemám. Ja som stále na vážkach a neviem čo by bolo lepšie či sa na to dať alebo dožiť si život tak ako vyzerám teraz.

Strana
z3
amonet
6. jún 2025

ty sa musis citit dobre, ty sa musis pacit sebe a lubit sa🤷‍♀️

natalifatali
6. jún 2025

Určite choďte do toho, človek môže byt akokoľvek pekný ale ak sa usmeje a má zlé zuby tak automaticky sa stráca atraktivita..ale nejde len o to, ide aj o zdravie chrupu. Ak sa za seba hanbite a nie ste sebavedomá neviem preco to až teraz riešite..ak sa bojíte bolesti tak zvládli to aj deti takze smelo do toho, prajem vám krasne zúbky

autor
6. jún 2025
@natalifatali

Určite choďte do toho, človek môže byt akokoľvek pekný ale ak sa usmeje a má zlé zuby tak automaticky sa stráca atraktivita..ale nejde len o to, ide aj o zdravie chrupu. Ak sa za seba hanbite a nie ste sebavedomá neviem preco to až teraz riešite..ak sa bojíte bolesti tak zvládli to aj deti takze smelo do toho, prajem vám krasne zúbky

@amonet Sama sebe sa nepáčim.
@natalifatali Riešim to teraz lebo vždy bolo niečo prednejšie a vždy som myslela na iných než na seba.

ukgirls
6. jún 2025

zuby su zaklad a utvaraju prvy dojem ... ci sa nam to paci alebo nie-je to tak ... ty sa s tym trapis - takze smelo do toho a daj to dokopy .. to ze zena porodi ci zalozi rodinu neznamena,ze uz nema mat vlastne ciele sny a plnit si ich .. mas svoj zivot a je dolezite byt spokojna .. lebo spokojna matka= spokojne deti ... chod im prikladom a ukaz im,ze sa nebojis,ze si vies este plnit sny

s1s4
6. jún 2025

ja by som do toho jednoznacne isla, preco ti zalezi na nazore ostatnych na to ci do toho ist alebo nie? pises ze sebavedomie nulove, s takym pocitom chces zit?

jablko13
6. jún 2025

Je tá operácia potrebná? Viete čo, ja mám práve strojček. Už tretíkrát. Nosila som ako dieťa, potom na strednej škole. Teraz mám 34 rokov a asi rok nosím opäť. Stojí to 4 500 eur, ale ja už viem, že to nebude stáť za nič, ak si nedám drôtik za tie zuby, čo už obyčajne nerobia, len na vyžiadanie. Lebo ak si tam ten drôtik nedám, tak sa zuby aj tak rozídu. Takže keď tak do toho choďte, ale strojčekom sa to neskončí a musíte si byť istá, že zuby zostanú na svojom mieste, ináč o dva roky môžete dať ďalších 4 500 eur.

biba_18
6. jún 2025

strojček na krivé zuby je aj zdravotný dôvod, správne zuboradie má vplyv na spracovanie potravy, na dýchanie, na pohyb čeľustí, na zdravie zubov a skloviny… takže vačšinou to nie je iba estetická záležitosť..

maranta_leuconeura
6. jún 2025

Dufam, ze uz mas odlozene aj na strojceky deti. Je to dedicne. Inak urcite do toho chod, ak mas dost odlozene (zisti si vopred ceny a pocitaj s navysenim 10-20%)

laurinka27
6. jún 2025

Kašli na ostatných a jednoznačne do toho choď!!! Je to veľmi dôležitá vec aj zo zdravotného hľadiska, aj pre psychický komfort. Budeš sa potom cítiť o 100% lepšie a určite to neoľutuješ.

eliska13
6. jún 2025

Takže 2 r strojček plus operácia a ako býva zvykom určite to bude dlhšie.Ja by som si dala umelé zuby dnes robia už krasne

autor
6. jún 2025
@eliska13

Takže 2 r strojček plus operácia a ako býva zvykom určite to bude dlhšie.Ja by som si dala umelé zuby dnes robia už krasne

@s1s4 Lebo ostatný ma vidia aká som a vidím v ich očiach výsmech tak aj preto mám sebavedomie nulové.
@jablko13 Podľa odborníkov vraj je potrebna.
@biba_18 Potravu zujem na bokoch tak kazia sa mi aj stoličky takisto mám problém s dýchaním a stáva sa že puka mi čeľusť pri jedení.
@maranta_leuconeura Dufam že to deti nebudú mať dedične po mne.
@eliska13 Umelé zuby myslíš protézu vyberatelnu?

biba_18
6. jún 2025

preto by som do toho išla. ja som mala strojček ako 42 ročná…

gemerka17
6. jún 2025

Strojček je jedna vec, operácia sánky druhá. Rozdiel medzi nimi v chybách, problémoch, komplikacich a zhoršeniu zdravotnej situacie obrovska. Nie je to častá operácia, môže sa čokoľvek stať. Spýtaj sa na riziká. A nie do operacie by som určite nešla. Strojček áno, ale aby sa mi momtovali do sánky a bola ako pokusny kralik, hop alebo trop, tak to nikdy.

autor
6. jún 2025
@gemerka17

Strojček je jedna vec, operácia sánky druhá. Rozdiel medzi nimi v chybách, problémoch, komplikacich a zhoršeniu zdravotnej situacie obrovska. Nie je to častá operácia, môže sa čokoľvek stať. Spýtaj sa na riziká. A nie do operacie by som určite nešla. Strojček áno, ale aby sa mi momtovali do sánky a bola ako pokusny kralik, hop alebo trop, tak to nikdy.

@biba_18 Ako dlho si nosila a pomohlo to? Ako to prijalo okolie tvoje? Ja tiež mám vyšší vek.
@gemerka17 Práve som sa pýtala hlavne na rizika a je to už častá operácia doktor čo by ma operoval má v tom dlhoročný prax. Ale jasné že sa bojím čo keď sa nezobudím alebo ostanem ochrnuta tak stále rozmyslam nad tým.

minenkaa
6. jún 2025

Ja som mala štyri roky strojček,tri operácie čeľustí ,štyri operácie kosti a teda vidno rozdiel,príprav si nervy a veeeelmi veľa peňazí .Moja liezba trvá už päť rokov a som spokojná s výsledkom aj keď nič nečakal ,že to tak dlho potrvá

minenkaa
6. jún 2025
@gemerka17

@gemerka17 operácie čeľustí sa robia ako na bežiacom pase

autor
6. jún 2025
@minenkaa

Ja som mala štyri roky strojček,tri operácie čeľustí ,štyri operácie kosti a teda vidno rozdiel,príprav si nervy a veeeelmi veľa peňazí .Moja liezba trvá už päť rokov a som spokojná s výsledkom aj keď nič nečakal ,že to tak dlho potrvá

@minenkaa Prečo si mala toľko veľa operácii?

minenkaa
6. jún 2025

Ja som potrebovala operáciu oboch čeľustí a rozťahovaní vrchnej a kosť to boli koli inplantatu to bolo zas niečo iné ale všetko to už bolo od začiatku plánované keď už som sa rozhodla

minenkaa
6. jún 2025

Ešte by mi bodla jedna ,ale už chcem kľud

eliska13
6. jún 2025

Áno, myslím vyberatelne zuby, alebo vytrhať zadné a na predné strojček určite by som nechcela op a byť oslik na ťahanie peňazí.Kolko máš rokov doteraz, keď si bola mladá bez partnera ti to nevadilo?

minenkaa
6. jún 2025
@eliska13

Áno, myslím vyberatelne zuby, alebo vytrhať zadné a na predné strojček určite by som nechcela op a byť oslik na ťahanie peňazí.Kolko máš rokov doteraz, keď si bola mladá bez partnera ti to nevadilo?

@eliska13 to ako vytrhať všetky zuby a dať protézu?koli jednej operacii si zničiť zuby?

minenkaa
6. jún 2025

Vy či ste proti operaciem viete,že krivé zuby a čeľuste sú zdravotný problém a ma to dosah aj na správne držanie tela,na migrény ,

biba_18
6. jún 2025

mala som niečo vyše roka, pomohlo a okolie to neriešilo. u mňa nešlo o estetický problém…

autor
6. jún 2025
@biba_18

mala som niečo vyše roka, pomohlo a okolie to neriešilo. u mňa nešlo o estetický problém…

@minenkaa Aj mne majú robiť horný aj dolný čeľusť ale len o jednej operácii hovorili čo by malo trvať 4 hodiny.
@eliska13 Vadilo mi to odjakživa len nemala som možnosť riešiť to skorej vyrastala som v zlých podmienkach nikdy sme nemali peniaze, keď som sa postavila na vlastné nohy tak som spoznala muža prišli deti a všetko ostatné išlo nabok. Teraz mám 38 rokov.
@biba_18 A držia ti zuby nevrátili sa na predošlé miesto?

laurinka27
6. jún 2025
@eliska13

@eliska13 Ty si sa asi s koňom zrazila. Ešte hlúpejší nápad nemáš? 🤦‍♀️

jazzy03
6. jún 2025

https://organickaregulaciachrupu.sk/krive-zuby-...
Bola som na prednaske, taka zaujimava alternativa. Su tam aj zaznamy z prednasok.

eternity24
6. jún 2025

Chod určite. Ja som strojcek nosila na dva krat a neľutujem. Zuby tvoria základ celkového dojmu z osoby a hlavne keď sa ty sama cítiš zle, tak nemáš nad cim rozmýšľať.

cimage
6. jún 2025

Ja som mala kolegu v zahranici co toto podstupoval a teraz je z neho iny clovek. Tiez uz mal rodinu, zenu a 2deti. Ale ta cena 🙈, nove auto mohli mat. Urcite nelutuje a na kazdej fotke je vysmiaty.

biba_18
6. jún 2025

nie, zatiaľ je všetko ok, už 13 rokov…

bielavila
6. jún 2025

Urcite chod to toho, nevahaj ani den. Ja mam 40 a strojcek na dolnych aj hornych zuboch, budem to mat este minimalne rok a pol a vobec mi to nevadi, smejem sa kede chodim a to som ozej nemala nijak hrozne krive zuby ale chcela som ich dokonale, nelutujem vobec a mam pocit ze stihnem este aj so synom paralelne ponosit😂🙈

Strana
z3