icon

Mám ísť na operáciu sánky a strojček?

6. jún 2025

Už neaku dobu rozmýšľam čo so zubami no teraz je to reálnejšie, bola som u viacerych doktorov čo všetci sa zhodli a odporúčali mi strojček. V praxi by to vyzeralo že rok a pol strojček a potom na operáciu sánky plus pol roka strojček.
Keďže ma nepoznáte napíšem v skratke o sebe.
Mám veľmi krivé predné zuby hanbim sa za seba neusmievam sa lebo mi ťahá kútikom dolu teda mám krivý úsmev. Stránim sa ľudí uprednostňujem pár kamarátov, mám problém nadviazať nové známosti sebavedomie nulové.
Kamarátky jedna mi odporúča do toho ísť ak potom túžim že doteraz som myslela len na seba a na rodinu deti teraz by som si mohla splniť "svoj sen" vyzerať ako lepší človek a môcť pekne sa usmievať. Ďalšia hovorí že je to blbosť že veľa ľudí má krivé zuby alebo sú strbavy bez zubov a žijú normálny život. Rodina o tom nevie, manžel raz povie že rob si čo chces ďalší raz že čo vymýšľam či si nemám kam dať peniaze. Veľa podpory pri ňom nemám. Ja som stále na vážkach a neviem čo by bolo lepšie či sa na to dať alebo dožiť si život tak ako vyzerám teraz.

bielavila
6. jún 2025

Este k tym cenam, niektore tu pisete hrozne sumy, ja mam sice iba klasicky kovovy a dokopy ma to vyslo okolo 1500 e
Horne -550
Dolne - 600
Odltacky- 300
Rontgen- 30
Potom sa raz za cas meni obluk a ten stoji okolo 150
Kontroly tusim 20 e… to tie ceny asi myslite baby uz komplet po liecbe?

bielavila
6. jún 2025
@eliska13

Áno, myslím vyberatelne zuby, alebo vytrhať zadné a na predné strojček určite by som nechcela op a byť oslik na ťahanie peňazí.Kolko máš rokov doteraz, keď si bola mladá bez partnera ti to nevadilo?

@eliska13 To je vtip vsak?😂

minenkaa
7. jún 2025
@bielavila

Este k tym cenam, niektore tu pisete hrozne sumy, ja mam sice iba klasicky kovovy a dokopy ma to vyslo okolo 1500 e
Horne -550
Dolne - 600
Odltacky- 300
Rontgen- 30

@bielavila mna napríklad zatiaľ moja liečba stala okolo 15000 a to mi poisťovňa zaplatila 60% za štyri korunky

jablko13
7. jún 2025
@bielavila

Horne -550
Dolne - 600
Odltacky- 300
Rontgen- 30

@bielavila Ja mám neviditeľný strojček, ktorý vtedy stál "len" 4 500 eur, teraz je už drahší, ale keď som sa pýtala, koľko by ma stál kovový, povedali, že okolo 5 000 eur. Ešte drahší, preto som sa rozhodla pre neviditeľný.

ronie338
7. jún 2025

Máš väčšiu sanku alebo čeľusť ze odporúčajú operáciu, alebo menšiu? Ak by si mala teraz strojček a operáciu po ukončení sa nosia dlahy ktoré to držia na mieste nosíš ich každú noc. Rozhodne žiadne ťahanie zubov, to je už úplne cez dá sa teraz tak krásne rovnat zuby bez zbytočného trhania. Co sa týka toho ci ist do toho. Za mňa rozhodne áno. Po prvé zuby si všimne každý. Ja mám toto ako pracovnú deformaciu. Dokonca som odmietla chalana sympos aj všetko ale strašne krivé zuby mal, cez to proste nešlo, na rande som sa na ne celý čas pozerala a rozmýšľala co by sa všetko dalo spraviť. Po druhé zdravotný. Rovné zuby sa ľahšie čistia, lepsie rozzujes jedlo, môže ti to pomôcť aj v iných veciach. Ja by som do toho išla. Aj som istý čas chcela a to nemám krivé zuby veľmi len trochu ale aj po konzultácii s celustnym ze to nie je zle aj si viem čistiť dobre aj všetko ze ako chcem. Liečba tak na pol roka s neviditeľným. Sesternica mala veľmi krivé, jeden jej povedal ze aj operácia tak to ona ze nie a potom som ju vzala do Bratislavy k dr Thurzovi a mala len strojček. On robieva aj tieto operácie keď treba

autor
7. jún 2025
@ronie338

Máš väčšiu sanku alebo čeľusť ze odporúčajú operáciu, alebo menšiu? Ak by si mala teraz strojček a operáciu po ukončení sa nosia dlahy ktoré to držia na mieste nosíš ich každú noc. Rozhodne žiadne ťahanie zubov, to je už úplne cez dá sa teraz tak krásne rovnat zuby bez zbytočného trhania. Co sa týka toho ci ist do toho. Za mňa rozhodne áno. Po prvé zuby si všimne každý. Ja mám toto ako pracovnú deformaciu. Dokonca som odmietla chalana sympos aj všetko ale strašne krivé zuby mal, cez to proste nešlo, na rande som sa na ne celý čas pozerala a rozmýšľala co by sa všetko dalo spraviť. Po druhé zdravotný. Rovné zuby sa ľahšie čistia, lepsie rozzujes jedlo, môže ti to pomôcť aj v iných veciach. Ja by som do toho išla. Aj som istý čas chcela a to nemám krivé zuby veľmi len trochu ale aj po konzultácii s celustnym ze to nie je zle aj si viem čistiť dobre aj všetko ze ako chcem. Liečba tak na pol roka s neviditeľným. Sesternica mala veľmi krivé, jeden jej povedal ze aj operácia tak to ona ze nie a potom som ju vzala do Bratislavy k dr Thurzovi a mala len strojček. On robieva aj tieto operácie keď treba

@ronie338 Menšiu a veľké zuby k tomu chcú mi to roztiahnuť a zuby aby boli pekné rovné uložené. Ťahať zuby mi nechcú len jeden zub že mi musia vyrezať z ďasna keďže mám krivé zuby jeden zub ostal v dasne nemal kade miesto vyrásť.

bielavila
7. jún 2025
@jablko13

@bielavila Ja mám neviditeľný strojček, ktorý vtedy stál "len" 4 500 eur, teraz je už drahší, ale keď som sa pýtala, koľko by ma stál kovový, povedali, že okolo 5 000 eur. Ešte drahší, preto som sa rozhodla pre neviditeľný.

@jablko13 to vazne? Kamoska ma ten neviditelny a stal okolo 3500, moj kovovy ako pisem zatial do 1500, to co za ceny hrozne?

jablko13
7. jún 2025
@bielavila

@jablko13 to vazne? Kamoska ma ten neviditelny a stal okolo 3500, moj kovovy ako pisem zatial do 1500, to co za ceny hrozne?

@bielavila tie ceny sa postupne zvyšujú. Tých 4 500 eur je už za celú liečbu, už by som nemala nič platiť. Pýtali ste sa aj na to, koľko ten fixný bude stáť súhrnne? Hádam nie veľa, asi záleží aj na oblasti SK. Niekde je to drahšie (hlavne tu blízko BA), niekde o trochu lacnejšie.

ronie338
7. jún 2025

@autorka a je ze navyše a je dole komplet alebo nevyrastol ze chyba? Lebo sú aj taky ktorý majú zub navyše, poznám takých. A preco keď už ho chcú ťahať preč ak teda nie je navyše? Lebo veď keď už chcú operovať tak to sa dá strojčekom ale fixnym ten zub pekne potiahnuť na jeho miesto. Len dlhšie to trvá. Aj také som videla robiť. Teraz je naozaj kvantum možnosti ktoré sa dajú spraviť. My sme aj v rámci ambulantnej chirurgie zub odhalovali a dávali naň zámok na strojček a sa potom pekne zub na miesto posunul.

autor
7. jún 2025
@ronie338

@autorka a je ze navyše a je dole komplet alebo nevyrastol ze chyba? Lebo sú aj taky ktorý majú zub navyše, poznám takých. A preco keď už ho chcú ťahať preč ak teda nie je navyše? Lebo veď keď už chcú operovať tak to sa dá strojčekom ale fixnym ten zub pekne potiahnuť na jeho miesto. Len dlhšie to trvá. Aj také som videla robiť. Teraz je naozaj kvantum možnosti ktoré sa dajú spraviť. My sme aj v rámci ambulantnej chirurgie zub odhalovali a dávali naň zámok na strojček a sa potom pekne zub na miesto posunul.

@ronie338 Ten zub mám vnútri v dasne není ho vidieť ono ani nevyrastlo, ja som o tom ani nevedela len na RTG mi to ukázali.

procrastique
7. jún 2025

Nové zuby ti možno sebavedomie neprinesú, nemusí to tiež vyzerať podľa tvojich predstáv.
Zároveň ešte treba vedieť, že reálne ak treba posúvať sánku, tak to bude na 3 roky...

No a či by som do toho šla? Ak by mi nechýbali financie na jedlo a ostatné základné potreby, tak hej.

ronie338
7. jún 2025

@autorka to mi je jasne ale máš dole zuby komplet od sedem po sedem alebo ti nejaký chyba ze ich nie je 14 ale len 13? A nemyslím také ak ti vytiahli. Lebo to je rozdiel. By ma zaujimal rtg snímok. A po operácii sánky neviem ci pol roka bude stačiť ci nie aspoň rok a potom samozrejme udrziavacia dlaha ktorá sa musí poctivo nosiť

sandria
7. jún 2025

Ja by som išla asi k viacerým čelustnym ortopedom spýtať sa na názor. Pripadne by som išla na konzultaciu do zubných ambulancií ako je doktor úsmev alebo biodent v BA ktorí majú obrovské reklamy a chodia tam celebrity. Nech ti povedia viacerí aké máš možnosti.

autor
7. jún 2025
@sandria

Ja by som išla asi k viacerým čelustnym ortopedom spýtať sa na názor. Pripadne by som išla na konzultaciu do zubných ambulancií ako je doktor úsmev alebo biodent v BA ktorí majú obrovské reklamy a chodia tam celebrity. Nech ti povedia viacerí aké máš možnosti.

@procrastique Samozrejme mám niečo našetrené a nežijem z výplaty do výplaty, aj s tým rátam že sa to môže predĺžiť z dvoch rokov môže byť dlhšia doba. Mňa zaujíma konečný výsledok aby to stálo za to vytrpieť si aj tú bolesť aj finančne.
@ronie338 Áno ten jeden mi chyba namiesto 14 mám dole 13 a nebol vytrhnutý keďže nevyrastol ostal v dasne. Okolo toho mám krivé zuby a nemal kam miesto vyrásť ten jeden zub. Hádam dobre som to vysvetlila.
@sandria Bola som v BA a v BB na celustnom tam kde robia takú operáciu, ešte v KE také robia ale to je strašné ďaleko odo mňa. A keď tí dvaja odborníci sa zhodli že je to nutné tak hádam rozumejú tomu nie ako ja laik.

bielavila
7. jún 2025
@jablko13

@bielavila tie ceny sa postupne zvyšujú. Tých 4 500 eur je už za celú liečbu, už by som nemala nič platiť. Pýtali ste sa aj na to, koľko ten fixný bude stáť súhrnne? Hádam nie veľa, asi záleží aj na oblasti SK. Niekde je to drahšie (hlavne tu blízko BA), niekde o trochu lacnejšie.

@jablko13 ano urcite ha som z vychodu tak tu to je lacnejsie isto, mozno sa aj vysplham na tu cenu za dva roky

procrastique
7. jún 2025

Ak máš veľké zuby a malú sánku, tak to nikdy nebude americký úsmev. Hovorím z vlastnej skúsenosti, mala som rozširovanú sánku aj vytrhnuté 4ky a osmičky. Zuby sú síce fajn, absolvovala som to ako dieťa, ale teda od katalógu pekných zubov to má ďaleko a kedže som bola naučená zuby skrývať, tak to vlastne robím podvedome furt, pri tom tie zuby sú absolútne ok :D

procrastique
7. jún 2025

AJ úsmev bude vždy o ničom, lebo proste kto nemá veľkú papuľu, tak ten úsmev nikdy nebude vyzerať dobre a bude to vždy odveci ťahať pery atď :D Ja len, že aby si vedela všetky negatíva.

libusak
7. jún 2025

Sprav si pekne zuby a vymen manzela. To je teda podpora... Sa moze hanbit

ronie338
7. jún 2025

@autorka ak v ba skus ísť na konzultáciu k tomu dr. Thurzovi. On je drahší ale robí nenormálne veci, učí na vš, a u ho co robia lekári tak si ich každého a jedného vybral a všetko naučil. Co on na to povie. Ja ak by som mala jedine k nemu. Nikdy neodporúčam nikoho ku komu sama nesadnem do kresla a neporadím mu nikoho z rodiny do kresla a mam par takých ktorým ani keby mi zaplatili nejdem. Ale k Thuzrovi bez váhania

ronie338
7. jún 2025

Sandra azul sa vola klinika

autor
7. jún 2025
@ronie338

@autorka ak v ba skus ísť na konzultáciu k tomu dr. Thurzovi. On je drahší ale robí nenormálne veci, učí na vš, a u ho co robia lekári tak si ich každého a jedného vybral a všetko naučil. Co on na to povie. Ja ak by som mala jedine k nemu. Nikdy neodporúčam nikoho ku komu sama nesadnem do kresla a neporadím mu nikoho z rodiny do kresla a mam par takých ktorým ani keby mi zaplatili nejdem. Ale k Thuzrovi bez váhania

@procrastique Nechcem americký úsmev stačilo by mi ak budem môcť normálne sa usmievať bez hanby a keď bude ten úsmev pekný rovnomerný keďže teraz mi ťahá kútikom dole.
@ronie338 Ja som bola v BA na Heydukovej, idem si vyguglit čo si mi poradila.

ali007
8. jún 2025

Ja som tu už písala. Podporu som nemala doma k tomu ani ja. Strojček som nosila dlho. Potom operácia. Tiež, že čo vymýšľam... , že pozri aké zuby a predkus majú iní ( Takých ľudí, ktorí majú výraznú vadu čeluste, sánky moc často nestretneme, asi vieš dobre ).No ja som mala veľkú vadu. Ak sa tým takto zaoberáš a nie si spokojná, a doporučili ortodontisti a chirurgovia tak nie je o čom. Choď do toho. Áno niekto má také krivé zuby, bez zubov, predkus, progéniu a iné... je spokojný a nerieši to . Ale ak to Tebe vadí a zaoberáš sa s tým tak choď

eviq
8. jún 2025

Ak nepôjdes, myslím, že ti to v budúcnosti bude ľúto, že si nešla. Chod do toho, život máš len jeden, je vidieť, že ťa to trápi a ze to riešis. Chod si za svojim pekným úsmevom a dobrým pocitom. Držím palce!

autor
8. jún 2025
@eviq

Ak nepôjdes, myslím, že ti to v budúcnosti bude ľúto, že si nešla. Chod do toho, život máš len jeden, je vidieť, že ťa to trápi a ze to riešis. Chod si za svojim pekným úsmevom a dobrým pocitom. Držím palce!

@ali007pomohla ti operácia a koľko si mala rokov keď si to absolvovala? Po operácii nevrátili sa ti zuby do pôvodneho miesta, si spokojná s výsledkom?
@eviq Ďakujem, no trápi ma to a stále nad tým rozmýšľam.

ali007
8. jún 2025

Pomohla . Nič sa mi nevrátilo do pôvodného stavu. Treba nosiť po sňatí strojčeka nočný priehľadný. je Po op. fixácia asi 5-6 týždňov . Je to zmena určite k lepšiemu. 28 rokov som mala.

autor
8. jún 2025
@ali007

Pomohla . Nič sa mi nevrátilo do pôvodného stavu. Treba nosiť po sňatí strojčeka nočný priehľadný. je Po op. fixácia asi 5-6 týždňov . Je to zmena určite k lepšiemu. 28 rokov som mala.

@ali007 To si bola ešte mladá ja mám o 10 rokov viac tak aj ten vek je už veľa.

ali007
8. jún 2025

Nie, nie je to veľa. Pokiaľ nemáš nejaké vážne zdravotné problémy zvládneš to.

autor
8. jún 2025
@ali007

Nie, nie je to veľa. Pokiaľ nemáš nejaké vážne zdravotné problémy zvládneš to.

@ali007 Nemám žiadny zdravotný problém ani lieky neberiem nič dokonca ani kávu nepijem nefajčím, stravujem sa zdravo mám veľa pohybu. Len už telo starne aj srdce a neviem či vydržím takú dlhú operáciu, aj toto ma odrádza.

ali007
9. jún 2025

Nechápem, tej dĺžke operácie 4 hodiny, to je fakt dlho, ortognátne operácie trvajú 1-2 hodiny

autor
9. jún 2025
@ali007

Nechápem, tej dĺžke operácie 4 hodiny, to je fakt dlho, ortognátne operácie trvajú 1-2 hodiny

@ali007 Ja nerozumiem do toho len doktor povedal že 4 hodiny lebo hornú aj dolnú sánku.