Mám ísť na PN po páde s bolesťami panvy a končatín?
Ahojte včera som nešťastne spadla pri vykonávaní svojej práce (vonku v teréne). Udrela som si panvu kde mám pri bedrovej kosti krvavú podliatinu je malička ale boli neskutočne. Boli ma ľavá ruka pri každom pohybe pol zadku a pravé koleno. Okrem tej mini podliatiny nemám nič viditeľné nič zlomené mám ťažkosti s chôdzou a bolesti ale nemám sa čoho chytiť. Nejde mi o preplatenie ani nič len by som sa chcela opýtať či by ste išli na pn keďže prácu mám na nohách chodenie + státie sadnem si tak max po 4 hodinách od začiatku. Nespala som dobre nakoľko okrem pravej strany som nemohla inak ľahnúť. Zostať doma pár dní či nie je dôvod? Ďakujem
S týmto by som radšej zostala doma lebo si to môžeš zhoršiť pri námahe. Zdravie je na prvom mieste a práca na nohách je ťažšia než sa zdá
Keď sa stane akýkoľvek úraz v práci tak sa hlási a spise záznam. V tej chvíli môžeš mať minimálne bolesti, ktoré sa môžu stupňovať neskôr. . To sa stalo u teba. Bohužiaľ úrazovú 100% PN ti už prepadla . Ak nemôžeš pracovať choď k lekárovi na PN alebo si vezmi dovolenku. Práca na nohách je ťažká a pri bolestiach sa to nedá. Ty vieš ako sa cítiš.
V prvom rade, by si si mala zajst k Dr...
Dúfam že si bola u lekára ……ak nie tak čím skôr chod
Dúfam že si bola u lekára ……ak nie tak čím skôr chod
@pribinak idem dnes, bolo to v práci riadne nahlásené takže záznam je keby sa niečo stalo
Super, to je správny postup
prepac, ale asi som mimo, preco ked si padla si nesla k doktorke?
zalezi od toho ako sa citis. niekedy staci aj par dni, nez bolest prejde.
ja osobne by som asi nesla, ja vseobecne nechodim pri niecom takom na PN a velakrat som s boelstou bola v pracia preslo to.
ale teda toto neber ako navod. to som ja. u niekoho to moze byt na skodu, ked sa premaha a neoddychne si.
Ak mas velke bolesti, tak K doktorovi a doma oddychovat. Ty jedine vies, kolko ta ti boli, ako zvladas bolest.
Ja nie som zastancom silou mocou byt v praci ked je cloveku zle, ale zas ani padavky co pri kazdom pichnuti idu k Dr lebo umieraju. Je treba si najst taky zdravy stredu v sebe, zhodnotit si kedy par dni prinesie naozaj uzitok a telu pomoze.
Tiez som tak parádne spadla. Boli sme na výlete s mm a deťmi v zábavnom parku, tak som nechcela kaziť radost odchodom po hodine. Ďalších 5 hodin sme chodili po atrakciami a celkom ôk. Až kým som chcela zdvihnúť niečo zo zeme.... Vtom momente som zistila, ze ruka bude asi riadne narazila. Pôvodne som chcela ísť k dr az na druhy deň. No z výletu sme išli priamo na pohotovosť. Ruka zlomená, rozbite koleno ani nehovorim 🫣.
Dúfam, že budeš ok a nemáš nič zlomené. Skóre uzdravenie ti prajem.
Keďže si úraz v práci nahlásila a máš bolesti išla by som na PN. Doktorka ti musí dať do PN pracovný úraz. Máš to pravdepodobne riadne buchnuté takže nejaká masť,niečo od bolesti a oddych. Absolútne by som neváhala keďže pre mňa je zdravie prvoradé.
Keďže si úraz v práci nahlásila a máš bolesti išla by som na PN. Doktorka ti musí dať do PN pracovný úraz. Máš to pravdepodobne riadne buchnuté takže nejaká masť,niečo od bolesti a oddych. Absolútne by som neváhala keďže pre mňa je zdravie prvoradé.
@ovaaa dala mi pn na týždeň mam ísť potom na kontrolu, ešte chodím po vyšetreniach. Nakoniec som šla bolesti sa zhoršujú
Takze v prvom rade si to mala nahlasit v praci kedze je to pracovny uraz, hned ist na osetrenie a riesit to s lekarom
Takze v prvom rade si to mala nahlasit v praci kedze je to pracovny uraz, hned ist na osetrenie a riesit to s lekarom
@taktotedanie presne, sa cudujem ze takto nepostupovala hned.
@taktotedanie presne, sa cudujem ze takto nepostupovala hned.
@taktotedanie
@balerina2025 aj citate komentare?pisala,ze vsetko je nahlasene ako prac.uraz...
prečo si nešla hneď k lekárovi?ja keď som mala úraz,tak nadriadená ma sama odviezla na pohotovosť.
Neviem,ako sa to bude riešiť,keď si nešla k lekárovi hneď,a teda podľa mňa je toto aj proti predpisom
Do 24h po úraze môžeš ísť na urgent. Ja som blbo padla bolesť jak sviňa, ale žiadna krv ani modriny.Nevedela som ale hýbať poriadne rukou. Zlomenina. Modriny opuch atď na uke až po vyše týždni. Takže rozhodne rtg urobiť
Akoze autorka prepac, ale fakt sa musis pytat cudzich ludi, co mas robit? Sama nevies zhodnotit ako treba postupovat pri pracovnom uraze a ci mas ist s bolestami, modrinou na PN? 🤦🏽♀️
Ked ti tu 3/4 zien napise, ze netreba zostat doma, budes s bolestami chodit do roboty, lebo na MK povedali? 🤦🏽♀️
Pracovny uraz treba vzdy nahlasit zamestnavatelovi a co najskor navstivit dr aby boli o vsetkom zaznamy, nie kvoli tvojim peniazom z PN ale kvoli tomu, ak by mal potrebu zamestvatej zapierat co sa stalo, popripade tvrdit opak a pod
@taktotedanie
@balerina2025 aj citate komentare?pisala,ze vsetko je nahlasene ako prac.uraz...
@ivinkapink ale ked mam prac uraz idem hned k doktorovi nie?
@taktotedanie
@ivinkapink nie komentare necitam
@ivinkapink ale ked mam prac uraz idem hned k doktorovi nie?
@balerina2025 niekedy nemusia byt priznaky urazu hned. su urazy, koli ktorym k dr nepojdes. no zhorsenie moze nastat neskor.
teraz mi napaslo, co sa mi minule stalo. nebol to pracovny uraz, ani som nebola u dr, ale je to taky dobry priklad toho, ako sa moze nieco ukazat neskor. hoci si upllne nepamatam detaily.
isla som z prace po nocnej rano a smyklo sa mi na mokrej trave a z kopca. samozrejme som padla na zem, ani neviem ako,a le asi som si trosku odrela koleno - povrchovo. nepamatam si na to, len som to citila ako odreninu. narazila som si prave zapastie. no nebolo to take zle, myslela som ze mi to prejde a aj preslo. pospala som po nocnej a ked som sa zobudila, uz to nebolelo, len som mala akosi trosku citlive rameno. do vecera ma tak rozbolelo, ze hroza. no stacila tbl, rano uz to bolo lepsie a postupne to preslo uplne. no po pade to rameno nebolelo vobec, az o niekolko hodin neskor.
a este sa mi zda, ze ma bolelo druhe rameno, ako zapastie. zrejme som si ho pri tom pade nejak natiahla.
Určite by som šla..nedajboh je to zlomené/ani pohmozdenie nie je bohvieco,budeš to zaťažovať a dojebabres ešte viac?radšej týždeň pn či dovcu ale oddychovať nesilit to a keď bude vs ok tak o tyzden do.prace..
Treba ísť hneď k dr. a všetko zaznamenať.
Treba ísť na úrazovku, kde Ťa zrengenuju, či nemáš aj niečo puknute a zlomené.
Ja by som ostala doma, aspoň 3dni. Toto potrebuje kludovy režim.
@ivinkapink nie komentare necitam
@taktotedanie tak začni čítať aspoň to, čo píše autorka...
@taktotedanie tak začni čítať aspoň to, čo píše autorka...
@simcas75 preco by som mala
Napisala som co som chcela, nebudem tu scrollovat hodinu kym sa docitam v komentaroch ked to autorka nevie sama napisat v hlavnom prispevku a to je dost podstatna vec
Takze si budem pisat co chcem a nemusim nic citat
Pekny zvysok dna 🌸
@balerina2025 niekedy nemusia byt priznaky urazu hned. su urazy, koli ktorym k dr nepojdes. no zhorsenie moze nastat neskor.
@majamat ked je prac. uraz, za predsa chodi hned k lekarovi, na zaklade coho sa spise zprava?

Snad vies sama zhodnotit, ci mas zostat doma, ci nie... Ako mame my tu na MK zhodnotit mieru bolesti? Kazda mame iny prah bolesti. Co jedna dava lavou zadnou, druha nemusi.