icon

Mam koronavírus

16. nov 2020

Chcem sa spytat tych co ste mali koronavirus....ako u vas prebiehalo toto ochorenie.3 den pijem antibiotikum na zapal pluc.Dnes je 3 den ale este stale mi je odpadnuto.Teplotu nemam ale mam strasnu nadchu a bos v nutri mam taky citlivy hnusny pocit.Citim tazobu na hrudi,boli ma chrbat.Oci ma boleli prve dva dni a hrozne zomna lialo.Prve dni som strasne kaslala.Teraz uz ani nie.Len mi je strasne unavene ubolene.Chcem uz aby bol koniec tohto celeho.SMala som chripky ale tak takuto este nie :( dakujem za odpovede

Strana
z3
nevenka
16. nov 2020

@snazilka_bio_mamka ja som to pochopila ako ironiu, presne takto. Ze sa najde kopa blbcov, co si myslia, z ekorona je soplik alebo vobec neexistuje ☹

snazilka_bio_mamka
16. nov 2020

@nevenka ano tak som to myslela aj ja, bohuzial niektore to pochopili zase len v zlom

nevenka
16. nov 2020

@snazilka_bio_mamka a len sa to zas viac rozsiri...

fem
16. nov 2020

@blumie tym, ze ta sa ti to zastavilo pred plucami, neprekonalo barieru, preto nemas antibiotika, ona uz musela mat , lebo to nie uz sranda ak sa jej to tam dostalo, lekari velmi teraz neriskuju a predpisuju pri zhorseni plucneho stavu

mogaa
16. nov 2020

ATB to ani nepomôže, ak máš koronu a zápal plúc - tento je vírusový , čiže ATB na vírusový zápal plúc nepomôžu , len ak je tam aj bakteriálna infekcia.....ale samotný Covid je vírus takže ATB na vírusový zápal plúc nepomôžu.....ak máš problémy s dýchaním - nemocnica, tam sa dávajú antivirotiká + podpora dýchania

snazilka_bio_mamka
16. nov 2020

@nevenka najlepsie bolo ze prave títo hrdinovia sa bili do hrude, ze pri celoplošnom testovaní sa nakazia a prechladnu. Ale hromadny protest je akoze ok...

mondolina
16. nov 2020

@miriam11
Podľa mňa to myslela ironicky.

mondolina
16. nov 2020

@snazilka_bio_mamka
Ja som pochopila ako si to myslela🤟

sovica
16. nov 2020

Priebeh Covid-19 + testy má pekne opísané kočka, ktorá žije v Rakúsku (askimbenim69). Pár dní mala viac príznakov (teploty, zimnice, bolesti hrdla, silný kašel, ktorý prechádzal až do vracania...), neskôr aj strata chuti a čuchu, ale PCR test bol negatívny. Na CT-čku zistili nejaké fľaky (fajčiarka) a zápal priedušiek. Vraj jej nedali žiadne antibiotiká a neposlali ani na PN-ku a tak chodila do práce😲. Keď sa to zhoršovalo, ďalší test, ten bol už pozitívny. Pri prvom bola zrejme nekvalitná vzorka (doslova napísala: pri prvom teste "len tak pobehal", druhý bol už hlboko). Čiže, aby test vyšiel správne, je nutná kvalita vzorky aj pri PCR teste. Posledný deň karantény opisuje tak, že je stále KO a že jej to "udrelo" na uši. Potvrdil sa silný zápal stredného ucha a dostala na to antibiotiká, po ktorých sa jej stav zlepšil.

@akinom0077
Pozor, tak ako antigénový test aj PCR test môže výjsť falošne negatívny z dôvodu nedostatočnej kvality vzorky, nesprávneho transportu alebo nepriaznivého času, v ktorom bola vzorka odobratá. Negatívny výsledok znamená, že vo vzorke nebolo možné zistiť vírus.
Neviem, ako pri testoch, čo robia v slovenských laborkách, ale na PCR teste z rakúskej laborky je toto uvedené (kočka, ktorú som spomenula vyššie, má tam tie testy aj odfotené a je to pekne čitateľné).

akinom0077
16. nov 2020

@sovica / tak pozor bola na 3 testy tak snad by niektory musel byt pozitivny....ale ok dr zhodnotila ze je to Corona virus. z tych 3 testov boli 2x PCR

autor
16. nov 2020

@snazilka_bio_mamka jaaaj dobre potom 😊 ano tiez nechapem ludi co tomu neveria.Mne ako tridsiatnicke je na figu totalne a neviem si predstavit starsich ludi

sejan
16. nov 2020

Ahoj. Aj Ja som ho prekonala si tak dva týždne dozadu. Bolo mi tak isto ako tebe plus ja som mala aj závraty a stratila som čuch a chuť. Horšie bolo, že ja som si nič nechcela dať, pretože kojim.Ale je to individuálne, hrozne mi bolo asi tak tri dni. Potom už sa to zlepšovalo. Teraz už som fit akurát ešte ten čuch je slabší. Držím palce a prajem skoré uzdravenie

silceb
16. nov 2020

Ja mám tiež covid. Mám 28. Ťahám už 3. týždeň. Prvý týždeň som nemala čuch a v nose pocit podobný ako opisuješ, nepomáhalo naparovanie, trosku to stlmili kvapky do nosa a morská voda na striedačku, ale ten pocit tam bol stále. No nádchu som nemala. Myslela som že som nachladnutá, lebo večer predtým mi bola hrozná zima. Tak som testy neriešila, lebo som ani s nikým nebola. No na prvom celoplošnom testovaní som bola pozitívna. To bolo v sobotu a nedeľu, keď mi už nastúpil čuch a ustúpil ten upchatý nos, nastal problém s dýchaním, zadychala som sa aj pri prechode z kuchyne do obývačky, cítila som tlak na hrudi, bolesť pľúc, točila sa mi hlava aj keď som ležala . Intenzívne to trvalo týždeň, len som ležala, sedela, spala, cítila som hroznú únavu. Potom sa to pomaly zlepšovali a keď som mala pocit po týždni že u je dobre, potom som sa zobudila do rana, kedy som nebola schopná vstať a prespala som skoro cely deň. Začalo to akoby odznovu. Po 12 dňoch som bola na RTG pľúc, výsledky v poriadku. Dnes sú to 2 týždne od prvej bolesti pľúc. Už je lepšie, vydržím aj hodinku čosi robiť, teda niečo rýchlo uvariť alebo ozehlit, či dať prať. Samozrejme s prestávkami. V noci musím späť iba na chrbte, čo cítim tlaky. Mamina si prešla presne rovnakým postupom. No ona to má o týždeň dlhšie. Stále je na PN. Takze je to na dlho. Treba len ležať. Nám obom pomáhali protizapalove tabletky, mali sme Nalgesin a po tých vždy prišla aspoň úľava. Samozrejme magnezium a iné vitamíny. Veľa čaju a oddychu. Celé 2 týždne som ani nebola vonku, jedine na tom RTG a to som potom dostávala. Takze veľa trpezlivosti a oddychu. U mna to ešte vidím na min. týždeň a to ešte stále nebudem 100% fit

autor
16. nov 2020

@silceb fuuuu som rada ze spon niekto mi opisal ten pocit a ako prebieha unho korona.A ten pocut vnutri v nose nechapem tomu to je taky divny neprijemny a ked som sa tak zamyslela tak sa mi toto vynorilo v hlave...pocit ako ked ti vleze vida do nosa a to stipanie potom ci ako to nazvat.A ten cuch ani chut nic cele zle.Jednoducho citim ze telo mi bojuje s dacim ale chripka to neni.Takto divne mi nebolo nikdy.A ze to nepolavuje.Aj ja len lezim.Som 3 den na pn a teda dufam ma nebudu chciet do prace tak skoro lebo sak sukromnici ty su vseliaky

silceb
16. nov 2020

Tak ja som chuť mala, mne odišiel len čuch. Presne tak, ja teda nebývame nejak chorá a keď tak, za 2-3 dni som fit, ale toto je otras. Mám 2,5rocneho syna a jedine čo som bola schopná, ho nakŕmiť, pripadne prebaliť, tam moja starostlivosť skončila. Takze u nás už aj muž ťahá 3. týždeň doma. Už len čakáme kedy to skončí. Teraz už síce sa s ním aj program, aj viac okolo neho, ale cely deň by som ešte nedala, 2 hodinky čosi porobíme a môžem si zadychana sadnúť na ďalšie 2 hodinky. No chvalabohu už aspoň niečo môžem.

autor
17. nov 2020

@silceb ani ja nebyvam casto chora.....dnes mi je otrosku lepsie nekaslem skoro vobe len stale nemam cuch ani chut...a ten nos stale vnutry to je des.Som dnes konecne daco aj navarila aj ked neviem ako to bude chutit.

autor
18. nov 2020

Dnes je to 5 den,hrizne hlieny vykasliavam.Este stale nemam cuch ani chut iba ten palivy pocit v dutinach.Sice uz neni ako prvy den ale stale nemam sily robit moc toho :( dufam tato pliaga cim skor odide

elenka.k
18. nov 2020

ak sa to bude zhoršovať, treba ihneď volať dr. !

autor
18. nov 2020

@elenka.k zatial sa nezhorsilo....vytaca ma len to ze furt ziadna chut ani nic....keby som pokazene vajce zjedla tak ani o tom nebudem vediet

elenka.k
18. nov 2020

drž sa, ináč ja som už aj predtým strácala chuť a čuch, takže viem ako to je blbo.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
18. nov 2020

@miriam11 no to ma ebne teda.....uz som sa z chutk nenajdla ani nepametam 😐😐😐😐😐

Strana
z3