icon

Mám koronavírus a som na izbe v nemocnici so ženou, ktorá ho má tiež

valentinavibi
2. aug 2020

chcela by som sa spytat jednu otazku.
sme v zahranici v nemocnici a ja som dostala covid, a hospitaliziovali ma tiez s jednou zenou,co ho ma udajne tiež/ ma sympatomy,ale jej testy ukazuju stale negativne/, no jasne ze homa.
. Moja liecba je narocna a zdlhava a pomalinky sa davam dokopy, i ked to bolo strasne, vytrpela som si, a som ako tak relativne OK, kdezto tato zena vedla mna,co lezi, tak ju nijako neliecia, davaju jej paralen iba, coldrex nechapem prečo, proste ze to nema take " zavazne", ako ja som mala ( ja som brala 5 tazkych liekov vratane remdesiviru a plaquenilu)astale so mnou zdiela izbu, som z toho zufala. Aby ma nenakazila proste zase znova. Asi tu stvrdneme spolu este 10 dni, Co mam s tym robit ? Je to pre mna zase nebezpecne, ze to zase chytim od nej?lebo ona stale kasle a bolí ju cele telo, hlava, soplí sa....a dnes jej test vysel pozitivny konecne, ale neliecia ju tak ako mna, vlastne nijako. co s tym?lekar povedal, ze on nevuie,ci to dostanem od nej znova :OOOO reakcia ma sokovala.
dakujem

Strana
z3
vilma7
2. aug 2020

@valentinavibi ty nevyriešiš nič, riešiť by mala nemocnica, personál.
Tak isto si mohla nakaziť aj ty ju, asi je nemožné aby vás izolovali, alebo? Opýtaj sa na možnosť samotky aj za cenu doplatenia.
Kde v zahraničí si?

soldi
2. aug 2020

@vilma7 predpokladam uk, tam pouzivaju coldrex

dianaana
2. aug 2020

@valentinavibi Tak ty to mas a ona este nevedela a ty sa bojis, ze sa nakazis od nej? Najprv som si myslela ze sa bojis k nu, ze sa nakazi od teba, kedze si mala aj tazky priebeh. Troska sebecke, sorry.
A kedze este nie si vyliecena a virus mas stale, tak logicky sa nim nemozes nakazit.

soldi
2. aug 2020

@valentinavibi virus sa liecit neda, riesia sa len pridruzene komplikacie. ked ich nema, tak jej nemaju ako pomoct. mrzi ma, ze mas tazky priebeh, imunita by po nakazeni mala nejaku dobu pretrvavat, z tohto mat obavy nemusis

heidy222
2. aug 2020

Nie, podla sucastnych Info sa nemozes nakazit tak skoro Po skonceni ochorenia. Diskutuje sa o moznosti ,ze sa da mozno nakazit znova Po 3-6 mes. U nas v nemocnici tiez davame pacientov s chripkou alebo RSV virusom spolu do izby

maca1984
2. aug 2020

ved ty mas potvrdeny covid,,ako sa chces este nakazit? ci myslis ze chytis covid level 2? bud v klude

martul
2. aug 2020

@valentinavibi ja som myslela, že ta mrzí že to môže chytiť od teba, lebo ty to máš dávno potvrdené jej to potvrdili ešte len dnes, to skôr ona mohla mohla chytiť od teba, ty kokso to môžeš myslieť vážne!!!

miskooo1987
2. aug 2020

Praktickykazda infekčná choroba nechá aspoň nejakú imunitu, takze nenakazís sa od nej... skôr ona od teba, ak si ešte infekčná a ona chuda nemá covid ale chrípku...

katkabg
2. aug 2020

Huraaa konecne sa ozval dakto co ten Kovud ma

nikuskaa92
2. aug 2020
iwesska
2. aug 2020

Takze naozaj to nie je len nadcha ci chripka?🤔
To je recnicka otazka pre tie,ktore stale ziju vo svojom vlastnom svete plnom jednorozcov a bez Covidu🙄
Ale k otazke. Ste obe pozitivne. Obe mate rovnaky virus. Ako ho chces chytit,ked ho uz mas??? To by si musela byt uz niekolko mesiacov zdrava a potom mozno by sa ti to mohlo vratit, ale teraz?
To skor ona by sa mala bat,ked videla tvoj priebeh. A ak sa mozem opytat,ty si mala nejake chronicke ochorenie,ze mas taky tazky priebeh?

katkabg
2. aug 2020

Tu v Bulharsku mame uz pomaly 12 tisic najazenych a pomaly 400 zomrelo.Vcera jeden 19rocny chalan ktoremu nic nebolo a zomrel vraj na kovid.Preto sa pytam ze ci konecne teda vie opisat TU na MK skysenost s Kovidom

sara07
2. aug 2020

ty vole tak toto tu dávno nebolo, však ak vieš viac a máš lepší názor na liečbu hod plášt a podme do toho
ako sa môžeš nakazit niečim čo stále máš ?

soldi
2. aug 2020

@maca1984
@martul baby, ale ake ste zle. tak jasne, ze ked ona sa uz citi dobre, ze nekasle, nema priznaky a teraz k nej daju niekoho, kto kasle, sopli, prska okolo seba bacile, tak ma obavy. nie su sice odovodnene ani logicke, ale ked je clovek jednoduchsi, ze tomu nerozumie, tak mu to moze vrtat v hlave.

to mate to iste, ako ked v domacnosti zuri brusna chripka, tak kolko zien sa tiez pyta, ze ci ked su oni uz fit a ostatni clenovia domacnosti este vracaju, hnackuju, ci to mozu chytit nanovo. tiez maju z toho blby pocit. a toto je podobne.

maca1984
2. aug 2020

@soldi vobec nie som zla,len uprimna.Aka otazka,taka odpoved.

sono2
2. aug 2020

@soldi Ja si práve myslím, že sa môže opätovne nakaziť. Veď koľkokrát sa stalo, že už bol niekto zdravý a vrátilo sa mu to? Alebo sa mu niečo končilo a zrazu nanovo?

soldi
2. aug 2020

@sono2 ci sa mozes, alebo nemozes opatovne nakazit zatial nie je uplne zrejme. kazdopadne, pokial ma prebiehajuce ochorenie, pripadne je kratko po nom, tak imunitna pamat funguje a opatovna nakaza nie je mozna. rovnako ako pri brusnej chripke. mozes ju dostat opakovane, ale nie par dni po vylieceni

sara07
2. aug 2020

@soldi aká debilna otázka taká odpoved
a ako čo čaká že tu vytiahneme gule poprašíme hviezdnym prachom a pokyveme hlavou,no ano ano vidíme to
ked má niečo nech radšej si nájde čas na vedecké články alebo konzultuje s lekárom
však to už musíš vykrikovať aj zo spánku ako sa lieči čínska chrípka, čo sa lieči vlastne

sara07
2. aug 2020

@soldi a čo jej v tom bráni priplatit si jednotuku izbu ? môže byt rada že nie je na chodbe

miskooo1987
2. aug 2020

@soldi no... ale na mentálnu retardaciu liek nie je...

soldi
2. aug 2020

@miskooo1987 to veru nie. ale nie kazdy sa narodi mudry, nie kazdemu sa dostane vzdelanie. plus je v cudzej krajine, moze byt aj jazykova bareria. plus strach z neznamej choroby, na ktoru sa umiera a jej tazky priebeh, verim, ze psychicky to je narocnea proste sa boji.
spoza pocitacu, z bezpecia domova, vie byt hrdinom kazdy 🙂

janage
Autor odpoveď zmazal
janage
2. aug 2020

@soldi presne tak bojí sa, že sa to môže zopakovať a mať ešte horší priebeh

sara07
2. aug 2020

@soldi ja si myslím že tak blbá aby si tam hodila ikonku google nie je , a ja ako chápem že treba pofukat ked dieta spadne, aj ked spadne lebo robí blbost
ale dospelu babu??? kde sme

sara07
2. aug 2020

@janage ale to je zbytočná hysteria čo ideme robiť a čo bude .. doslova zbytočná , načo rieši kravinu typu čo bude o 4 dni ??? k čomu je to dobré
ona by sa mala hlavne ukludnit a spat, oddychovat nie tu hystériu riešit doslova
kludne môže odíst z nemocncie a pol roka to chytit alebo neviem
ako chápeš že rieši kravinu ktoru nik nevyrieši a nik nevie čo bude ako bude
a čo tá druhá má ist na patologiu do boxu ležat ?? aby ju nenakazila

zuzanka.zuzu
2. aug 2020

@sono2 "koľkokrát sa stalo, že už bol niekto zdravý a vrátilo sa mu to?" - ja som o znovuvrátení čítala LEN RAZ a to ešte niekedy v apríli čo mali prípad v číne (odkiaľ to potom prevzali médiá ďalej), pričom sa neskôr ukázalo, že tie testy boli zlé - čiže nedá sa priamo povedať, či sa to dá alebo nedá znovu chytiť, ale vieme určite, že ten prípad NIE JE prípad znovuvrátenia covidu

viikkki
2. aug 2020

Ty už máš proti tomu vírusu vytvorené protilátky a keďže ta stále liečia až tak veľmi by som sa neobávala

nikaeli
2. aug 2020

predpokladam, ze vyliecena este nie si, kedze si stale v nemocnici a dostavas lieky..
nemozes sa nakazit "znova", ty este nakazena si..

môžeš nám prosím opísať, ako ti bolo? máš aj iné ochorenie, keď spomínaš, že si mala ťažší priebeh?

držím vám obom prsty, nech ste čím skôr zdravé 💕

ivana11155
2. aug 2020

@valentinavibi veľmi sebecké od teba. Ako to môžeš znovu dostať keď ste na izbe celý čas spolu? Nakaziť sa môžeš znovu nejakým zmutovanym vírusom ale asi ťažko teraz na izbe.

leuchtturm
2. aug 2020

ten lekar bol len opatrny vo svojej formulacii. Faktom je, ze koncentracia protilatok u ludi pomerne rychlo klesa, ale protilatky nie su jedinym obrannym mechanizmom v ludskom organizme...Necitaj bulvarne platky a zbytocne sa nestresuj.

Strana
z3