icon

Mám kŕče v žalúdku a vyšetrenia sú ok

romimazgut
1. júl 2020

Ahojte, mam 25 rokov a mam veľký problém. Mam kŕče v žalúdku min. 2x do dňa, na ktoré mi zaberá len algifen. Všetky vyšetrenia, krvné testy, gastroskopiu, odber zo stolice som podstúpila... Všetko je v poriadku.
No nič nemôžem jest-hneď sa bojím kŕčov. Už som aj pochudla.
Ak máte podobnú skúsenosť, poradíte mi prosím ako sa hodiť do normálneho módu? Mam 2 ročnu dcéru, ktorej sa nemôžem venovať ani z polovice tak, ako by som chcela. Nemôžem normálne fungovať co ma ešte viac stresuje.
Ďakujem

freeja
1. júl 2020

@romimazgut si v psychickej pohode? Par rokov dozadu som to mala podobne, vsetky vysetrenia boli ok, pripisali sme to nasledkom obrovskeho stresu

elenka74
1. júl 2020

Ako píše freeja, môže to byť spôsobené stresom. Ja na kŕče odporúčam kvapky Iberogast, mne veľmi pomohli.

janinah
1. júl 2020

je to na 99% z psychiky a pritom ty sa môžeš cítiť ok.....treba porozmýšľať čo ťa trápi a zaťažuje,pomeniť veci v životospráve,oddychovať....mala som to isté v tvojom veku,kým som si zvykla na novú prácu aj bývanie a pritom mi to prišlo v pohode

brna1989
1. júl 2020

@romimazgut môže to byť kľudne žalúdočná neuróza zo stresu

romimazgut
autor
1. júl 2020

Baby moje, mam dvojročnú dcéru a za 2 týždne štátnice. Stres prežívam obrovský ale tie kŕče mi znemožňujú normálne fungovať :(

mirkava
1. júl 2020

@romimazgut moze to byt aj zvyseny histamin + ten stres

janinah
1. júl 2020

@romimazgut krče sú preto,lebo zo stresu sa ti robí vela žal. kyseliny,čiž etoto tlmiť prípravkami z lekárne,oni poradia čo by sa hodili,len si pýtaj niečo na utlmenie žal. kyseliny

sandra199
31. aug 2021

@romimazgut Ahoj. S týmto mam skúsenosť. Mala som podobný problém.. Chodila som po doktoroch, bola som na hadičku, USG (sono) všetko v poriadku.. Nejdem ti tu písať že maš to zo stresu určite, ale samozrejme veľa robí aj to. Ja napríklad niekedy mávam pocitovo bolesti ale vždy si otvorim okno, nadýcham sa čerstvého vzduchu a dýcham nádych nosom a výdych ustami a snažim sa myslieť na to že to prejde. Ak je tu veľa faktorov ktoré môžu bolesti ovplyvňovať. Chrbtica. Niekedy aj z chrbtice vznikajú bolesti, skús si to odsledovať.
Ďalšia vec, kedy maš tie krče? Ráno/obed/večer?
Možno maš nejakú alergiu alebo intoleranciu. Šup objednať sa na alergologiu a medzitým si odsledovať a zapisovať či nemávaš krče keď niečo zle spapkaš.
Ale rozhodne odporúčam isť k lekárovi. Popros si o alergologické testy - z krvi na potraviny. Nikdy nevieš.
Ak budeš u svojej obvodnej lekárky/ lekára popros si tiež krvné testy biochémiu, poprípade daj si skontrolovať moč,stolicu.
Ale hlavne to prosím nepodceňuj, ja som to odkladala viac ako rok, veľmi mi to narušilo koloveh života a ešte ak máš dcérku moja, tak šup do lekára naozaj. ☺️ Ak by si potrebovala niekedy pomoc, kľudne sa vieme kontaktovať aj telefonicky.
A na záver čo ti pomôže na uvoľnenie krčov - bylinkový čaj, mätový, rumanček, materina duška, zázvorový, alebo feniklový kúpiš v dr.max,
čo sa týka liekov odporúčam GASTROCYNESINE - čisto bylinkový liek, pôsobi aj proti zvracaniu.
IBEROGAST KVAPKY take zelené - veľmi pomáhaju, rastlinne zloženie, odporúčam naozaj.
A to je asi všetko čo ma napadlo 🙂 Zatiaľ hlavne zdravička a trpezlivosti, popremýšľajte a vyhľadajte určite lekára, netreba to podceňovať a podchytiť to včas! Verím že bude dobre moja. Keby niečo som tu 🙂 !

sandra199
31. aug 2021

A trvaj na opakovaných testoch krvi, stolice aj moču. Aj mne prišli na moje zdr. problémy až po niekoľko opakovaných vyšetreniach, nie je hneď všetko jasne na prvý pohľad z tej krvi ako si každý myslí. A ešte ma napadlo ak si aj schudla, vyhľadaj endokrinológa (štítna žľaza) tam môže byť tiež príčina. Naše telo a orgány su všelijako poprepájane a my ani nevieme. Tak verím tomu že nejako sa to vyrieši🍀

badimeria
31. aug 2021

@romimazgut ahoj si očkovana na covid?Mne toto všetko začalo po očkovaní s odstupom času.Je tu dosť podobných príspevkov a je to z toho aj iný to majú...Žiaľ neviem ti poradiť trapim sa stým už od mája.Ak si nebola očkovana a všetky vyšetrenia ok pravdepodobne to bude stres.

dominikak4
15. nov 2022

Ja som mala roky tento problém, nevysvetliteľné kŕče žalúdka, čriev, hnačky, chudla som....vyšetrenia boli opakovane všetky ok, uzavreli to ako dráždivé črevá a žalúdok, peristaltika traktu bola narušená, tie kŕče v žalúdku boli z jeho nesprávneho vyprázdňovania, raz prirýchleho inokedy spomaleného. Objavilo sa to u mňa v puberte a pretrváva to v podstate dodnes, vystriedala som už veľmi veľa gastroenterológov a žiadny na nič neprišiel, tak už to neriešim. Brala som na to v minulosti Duspatalin a probiotiká, ten Duspatalin mi to miernil, je to liek, ktorý ovplyvňuje peristaltiku čriev a žalúdka. Po pôrode so synom tráviace ťažkosti takmer úplne prešli, ale viem, že sa raz vrátia. Vždy sa to totiž objavilo a nejaký čas ma to trápilo a potom to prešlo, ale vždy sa to vrátilo.... Stres mi to spustil, alebo nejaká choroba, lieky atď...Napríklad roky som odmietala brať antibiotiká, lebo ma vždy uvrhli do otrasných problémov s trávením, ktoré potom trvali aj pol roka. Ak na nič u Vás neprišli tak môžete mať tiež funkčný problém. Skúste si o tom prečítať - diagnoza je označená ako IBS (Syndróm dráždivého čreva - Irritable Bowel Syndrom). Označuje sa to ako dráždivé črevo, ale dráždivý môže byť celý trakt, teda aj žalúdok, pažerák, konečník.