Mám obavy z preventívnej prehliadky manžela
Ahojte neviem ani kde začať príspevok tak idem ja rovinu manžel (34r )chodí povinné každý rok na preventívne prehliadky z práce..tento rok už aj RTG pľúc vyžadujú od neho a ja mám hrozny strach že mu niečo nájdu....neviem prečo mám taký pocit a bojím sa..sorry že píšem anonymné ale potrebovala som sa niekde vyrozprávať
@blaazi neviem zvykne niekedy zo spánku kašľať akoby ho dusilo..nie moc ale zvykne..
Rtg pluc je uplne bezna sucast preventivky kvoli TBC mne ju robi uz niekolko rokov.
kaslat moze z hociakej priciny suchy vzduch sucho v ustach aj mimovolne to moze robit ako zlozvyk...
Ak nefajčí a nemá prašnú robotu tak by nemali nič nájsť. Ale ako píše blaazi buď rada že ich z práce posielajú na preventívne prehliadky a že je tam aj RTG plúc. U nás môj zamestnávateľ nás neposiela na preventívne prehliadky.
Ako manžel inak nemá nejaké zdravotné problémy nebývajú unavený ani nechudne..nemá bolesti..ale neviem prečo mám taký zly pocit..
@ik70 ani moj nás neposiela bola som len na vstupnej ale ja pracujem z domu z počítačom..nemám nejak rizikové pracovisko ani ťažkú alebo namáhavu prácu.
@ik70 už nefajčí 13 rokov.. predtým fajčil 5 rokov
Cize radsej nechodit na preventivky? 🙂 a zrazu clovek choroba v terminalnom stadiu a uz sa neda nic robit? Ved to je len dobre, ze ho raz rocne posielaju ako prevenciu
Chapem tvoje obavy, na druhej strane, ja by som sa aj tesila, ak by ma niekto dokladne kontroloval kazdy rok ❤️
Radšej preventívne ako má byť potom neskoro
Ved môže mať alergiu.. nedoliecene nejaké pľúcne bakterie... nie hneď katastrofické scenáre. Je výborne,že v práci na nich dávajú pozor, keďže ľudia preventivky kaslu a pri chorobach (liecitelnych) stracaju drahoceny čas..
ber to ako pozitívnu vec a skús sa upokojiť. Tým stresovaním vopred nepomôžeš ani sebe, ani mužovi, ani sa tým nič nezmení, keď budeš v sebe pestovať strach.
Aj mu aj niečo nájdu tak to môžete spolu riešiť a nie sa len strachovať čo keby. A na preventívku by si mala chodiť aj ty.
@januska12323 ja chodim ale nie z prace ale dobrovolne
Ale nevymýšlaj. Kašel máva každí druhý človek z prachu......
ja kašlem úplne bezdôvodne,nemám žiadnu diagnózu

Ved chvalabohu, ze ho posielaju preventivne 🙂 skontroluje sa to.. preco sa bojis kontroly? Ved to je iba prevencia.