Mám pocit, že veľa popíjam
Mám pocit že vela popíjam, neviem to nejak ustrážiť a nechcem to riešiť nejakými psychologmi, tak teraz radte, čo s tým dalej, ako to ukončiť a vrátiť späť svoj život
Alebo chceš prestať alebo nechceš. Je to úplne jednoduché, a ked sama nevieš tak by si mala vyhladať odbornú pomoc, alebo sa fakt zaťať a vykašlať sa na to
@takpomoc pitie ti prinaša minimálne 2 ,,pôžitky,, - chutí to a zrelaxuje ťa to, uvolní...
Čo to znamená ,,vela popíjam,,? Flaša denne? Pohar vina denne?
Alkohol vo väčšej miere je vzdy unik od reality. Zrelaxovať sa da aj inymi sposobmi - šport, prechadzka, nejaky koniček...
A ak nemáš pocit ze ti niečo chyba? Ako sa vraví ,,od dobroty sa aj psy besnia,,
A takto začína závislosť na alkohole lebo mi to chuti a viac a viac az si to telo bude pýtať samo.je najlepsie nepit vobec clovek potom nemusí riešiť takéto vecí ani svoje ani muzove.ale je dobre ze si to uvedomujes a relax trebs nsjst v niečom inom nie alkohole.
@takpomoc tu pomoze len prestat, od dnes uz ziaden alkohol, ani kvapka a vydrzat. Ak to nedas, nepojde to, vyhladat pomoc je stale lepsie ako sa dostat za hranicu a ist na liecenie. Ten relax je ciste klamliva zalezitost, relaxovat sa da aj inak bez navyku, chod behat, citaj knihy, zacni napriklad sit, nieco vyrabat...
Drzim palce!
takéto stavy sa riešia na psychiatrii - nie nemocnica, lekár psychiater. doporučujem navštíviť psychiatra - môj známy dokonca chodil denne po dobu 2 týžd. na nejaké injekcie k psych. ....
Keby si bola z MT, tak Ti aj odporučim lekára, ktorý je na tento problém... Ak by si mala záujem, napíš mi do IP.
@takpomoc čo znamená "veľa popíjam?" Každý deň? každý deň aj počas bieleho dňa? Koľko je to "veľa"?
Tak dufam,ze aspon nieco kvalitne 🙂 a nelejes sa patokmi 🙂 teraz vazne... ak si uvedomujes,ze to zacina byt problem,tak je to fajn,lebo priznat si to, je problem u vacsiny popijajucich...cesta je jednoducha,prestat pit... ak si dost silna,zvladnes to aj bez pomoci,ale dnes uz nie je fakt hanba,ked vyuzijes pomoc psychologa,prip.poradne...
@skoupilka1 ja neviem, raz tyždenne flasa vina alebo 5,6 piv 😒
@takpomoc to sa mi nezda nejake dramaticke. ale ak sa citis, ze to nie je to co chces a co je spravne tak najlepsie je nariadit si aspon na isty cas uplnu abstinenciu, aby si si uvedomila, ci to vies kontrolovat. ja som po svojej svadbe uplne prestala pit na 2 mesiace. najprv to bolo fakt tazke, mala som velku chut na pivo 🙂 postupom casu som zistila, ze sa omnoho lepsie citim, som spokojnejsia a vyrovnanejsia. potom som otehotnela a alkohol mi obcas zachyba, ale da sa to zvladnut v pohode 🙂 ked mam chut na pivko dam si nealko 🙂
@agathachristie no to nie je zly napad, ta abstinencia, lenže ja som to už chcela vyskúšať, a potom si muž donesie pivo, a že čo ved sidam s ním je to včudu
@takpomoc, ja nepijem skoro vobec a ked tak ozaj len par konkretnych veci. Napr. z vin vypijem iba sampanske de luxe a dosla sopm na to, ze mi chuti rovnako ako vinea. Tak pijem vineu, je to lacnejsie a mozem vypit viac. Chuti mi ulahodi aj ribezlovy dzus. Skus to aj ty. Grepovy dzys, ribezlovy, banan s vodou a kakom, je super aj na nervy (propripade ak mozes tak miesto vody daj mlieko). Ale pokial potrebujes alkohol, tak to je problem a psychologa sa nemas preco bat.
A nealko pivo ta neuspokoji? Mozno su aj ochutene piva bez alkoholu, neviem, lebvo nepijem. Mozno ovocny Radler je aj nealko.
@takpomoc tak sa musíš zatat. Ja som s mužom chodila aj do pivárne a nedala si. Muž nech ta podporí a nenosí to domov.
@takpomoc podľa mňa to nie je veľa. Možno tie pivká by som trochu obmedzila . Fľaša vína tipujem, že je to 75 dcl, no to nie je také strašné. To je môj názor...No ty si rozumieš. Ak máš pocit , že je to veľa, tak si skús predĺžiť interval z týždňa na 2 týždne.....Veľa šťastia prajem. 😉

Ludia piju, lebo su s niecim nespokojni a utekakuju pred realitou. Treba analyzovat, s cim si v zivote nespokojna a preco mas tuto potrebu.