icon

Mám príznaky rakoviny hrubého čreva

elizabetkamelissa
16. nov 2022

ahojte vsetci ..je tu niekto kto ma alebo prekonal rakovinu hrubého čreva ? Bojím sa ist k doktorovi ..mam bolesti kŕče ..zmenila sa mi stolica hnačky ..nočné potenie ..mam velmi velky strach .mam dve male deti ktore ma poptrebuju 😭😭

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@alenamihal horúčku nemam skor zimnice

mk22
16. nov 2022

@elizabetkamelissa už dve sa ta opýtali.. Prečo si čakala 2 mesiace.. Už po 2t hnačke si mala sedieť u Dr a nie čakať na ďalšie a ďalšie príznaky. To až potenie ta prinútilo ísť?
8t hnačkujes? A teraz píšeš ze všade sa čaká, áno čaká, a keďže máš dve malé deti.. Už si mala mat po niektorých vyšetreniach.
Dedko zomrel na rak hrub čreva, čo sme videli bolo ze veľmi schudol, býval sam, trpel bolesťami, nepovedal nič.. 😔
Držím palce

mmoni89
16. nov 2022

@elizabetkamelissa iba za to ze máš hnačky to nemusí byť hneď rakovina. Ja som mala roky hnačky a doktorka to neriešila. Nakoniec som celiaticka a mam intoleranciu laktózy.

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@mk22 no nešla som nikde lebo som to pripisovala depresii az ked sa to zhoršilo tak som vedela ze to z depresie urcite nebude

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@mmoni89 akurat som pozrela do papiera co.mi dal doktor a je tam napísané podozrenie na akútnu brušnú príhodu

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa to písal obvodný, alebo chirurg?

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ivanka33 obvodný ..ja som to uz raz mala po pôrode prvej cerky v roku 2017

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ivanka33 vlastne to bol cisársky a dva ci tri dni po cisárskom som dostala tu brušnú príhodu ...nemohla som ani vstat z postele a mala som horúčky ..museli ma operovat mala som v brusnej dutine krv a hnis ..vraj to bolo dost zle ...bola som dva tyzdne v nemocnici ...a po operacii som mala bolesti este styri mesiace ...ale teraz to tak nieje ..neviem preco to napisal do papiere ....vlastne napisal ze ma podozrenie na brušnú príhodu ..tak uvidíme zajtra

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa niečo napísať musel,také všeobecné, aby ťa chirurg vyšetril.... akútne brucho je akútne a nie dvojmesačné ťažkosti.

siska53
16. nov 2022

@elizabetkamelissa diagnoz, ktore maju podobne priznaky, ako popisujes, je vela. Takze bud kludna, sustred sa na deti a nemysli na to.

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa všetky možné diagnózy čo tu boli po spomínané by to mohli byť, ale rakovinu by som dala z toho na posledné miesto 😁, aj vzhľadom na vek 31r.,to určite nebude, uvidíš 👍

dilino
16. nov 2022

To nemusia byť len prejavy rakoviny. Podľa mňa to môže byť aj ulcerozna kolitída, celiakia chorý pankreas. Nemaj hned nervy že je to rakovina. Nemusí byť podľa mňa. Skús si kúpiť ten test ako ti radil ivanka33.A tam uvidíš hlavne sa dopredu nestresuj. Ked je chorý žalúdok alebo čreva to automatický schudneš.

simsalabim
16. nov 2022

To, ze pises o hnacke po prebudeni, mi napadne pripomina Sibo, ako som uz pisala. Na to je rychly bezbolestny test. Skus si o tom precitat. A aj rozne intolerancie sa tak mozu prejavit. Rakovina je podla mna uplne posledna moznost.

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@simsalabim spomeniem to zajtra u doktora

natalkasimonka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa mala moja svokra.Ona velmi schudla no dosla do stadia,kde nebolo pomoci.Nechcela ist k lekarovi
Hovorila,ze schudla,nechutenstvo a nemohla chodit na velku....mala problemy s vyprazdnovanim

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@natalkasimonka Hm to je mi ľúto ..

liusa82
16. nov 2022

Moja starká išla k doktorovi až ked tam mala krv a to už bolo teda dosť neskoro .Mala to už vo vysokom štádiu.Dlho to tutlala aj doma potom na to aj zomrela.. a už to malo rýchly spád..ani som si ju neužila riadne lebo som mala 3 roky ked zomrela.Ked chceš mať pokoj na duši tak chod k tomu doktorovi.To ťa nechcem nijako vystrašiť

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@liusa82 Hej pôjdem.len jak dlho bude trvat kym.mi urobia termín na kolonoskopiu

natalkasimonka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa oni ked maju podozrenie tak vsetko je urgent a objednaju ta hned....

ahhola
16. nov 2022

Neviem, odkiaľ si, keď si rozhodnutá pre kolonoskop., co by teda asi bolo vhodné, možno sa nič nenájde a hodíš sa do kľudu... Chcem ti dat do pozornosti pracovisko v Trnave na Zarnovovej, pogoogli, lebo neviem, ci stoja o reklamu. Oni robia v 2 amb., jedného chystajú, druhého colonoskopuju😃a super im to odsypa, fakt sú šikovní. Je tam anestéziológ a ten každého prispi... na poisťovňu. Keby im zavoláš, možno dajú termín.

babatkoo
16. nov 2022

@elizabetkamelissa intolerancie? Ja som mala podobne pri laktoze.

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ahhola Bohužiaľ nežijem doma na Sk bývam v Nemecku a tu je to vsetko zdĺhavé ..kym sa urobí termin ...popravde myslim ze nase zdravotníctvo je omnoho lepsie

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@babatkoo to neviem nerobili mi nikdy ziadne testy

ahhola
17. nov 2022

@elizabetkamelissa ved sadni ba lietadlo a dôjdi... Nejak by sa to dalo.🍀

marca12
17. nov 2022

@elizabetkamelissa Verim,ze mas strach. My mame v kazdej generacii onko ochorenie crevo,konecnik. Ked som si prvy krat vsimla u mna krv v stolici,skoro som skolabovala,nezila,nejedla od strachu. Nastastie vysetrnie dopadlo dobre. Ukludnim ta,nemusi to byt hned rakovina. To,ze mas hnacky moze mat ine priciny. Co najskor sa objednaj,cim skor sa podchyti akakolvek choroba,tym lepsie.

elizabetkamelissa
autor
17. nov 2022

@ahhola no čaute dnes som bola v tej gastro ambulancii my robili ultrazvuk ...ultrazvuk vyzera dobre ...doktor povedal ze nevidí nic podozrivé ...ale na pavom vaječníku objavil dost velku cystu ...takze zajtra idem ku ženskej ...a urobili my termin na gastro aj na kolonoskopiu v jeden den na 8 decembra ....no budem musieť vydržať dovtedy .

osky
18. nov 2022

@kitycat aky clovek taka rec....
Tu Sa riesi vazny Problem a ty jej napises ....

osky
18. nov 2022

@elizabetkamelissa kolono urcite v Narkose!
Stoji to za tie peniaze.
Inak to bude neprijemne.

mmoni89
18. nov 2022

@elizabetkamelissa super, to ti dali rýchlo termín. Ja čakám na kolonoskopiu 4mesiace

elizabetkamelissa
autor
18. nov 2022

@osky Tu sa ani nepýtaju ci chces uspať alebo ne ..automaticky pod narkozu