Mám problém s alkoholom
Beriem antidepresiva na depresiu uz 2.5 roka. Sem tam som si do toho vypila no teraz posledne som popila vsetko mozne aj nemozne co som doma nasla. Potajme vecer som to slopala skryvala sa pred muzom ale teraz mi nato prisiel ovrieskal ma ze mam poslednu sancu mame male deti vyhrazal sa ze odide a zo erie mi ich a ja som ho so slzami v ociach prosila ze nech mi pomoze ze to nemam uz pod kontrolou ze mam seriaozny problem s alkoholom ked si vypijem je mi tak dobre. Zajtra idem k spychiatricke spominala som jej to uz vcera cez smsku tak povedala ze sa o tom porozpravame ked pridem zajtra na kontrolu. Ja nechcem bojovat a dokonca aj s alkoholom
To asi každému ale zároveň otupuje zmysly a človek robí blbosti čo by triezvy nespravil. Radšej žiaden alkohol doma.
Divná diskusia..my sa jej tu snažíme pomôcť, namotivovat ju a ona napíše ako nasla pálenku a nemôže odolat????
@elizabet173 divne ze????
Fuj za mňa ženy a alkohol je hnus...mala by si navštíviť dr nech ti pomôže
vieš o tom že na antidepr. by si piť nemala? asi ti to nik nepovedal, ale koleduješ si o celkom slušný problém - zdravotný problém.
ešte skús napísať čo zapíjaš... žiaľ, nešťastnú lásku, smútok, ....
od coho sa ti ulavi?
Ani si nemyslím, že je to vymyslené. Ja som sa akurát rozviedla s mužom, čo kôli drogám prišiel o všetko. Na vrchole života si s tým začal, keď mal skvelú kariéru, milujúcu rodinu, dom, funkčné manželstvo a jeho dôvody boli dosť chabé. Teraz sa dívam, ako sa z neho stáva totálna troska, nie je mu pomoci, ani na úrade práce sa nedokázal udržať. Aktuálne mi víťazoslávne opísal svoj pikerský víkend. Hrdina.
Závislosť je sviňa, za mňa je základom sa tam nedostať, tam všetky hodnoty idú bokom, deti, rodina, práca, normálny život, to je nič so silou závislosti. Smutné. Ale len najsilnejší sa z toho dostanú a tých nie je veľa.
Ešte dodám, ono, pozerať sa na teba, ako postupne prídeš o všetko a budeš úplná nula, to nie je nič príjemné. Je to pre okolie nepochopiteľné, budeš hovoriť, ako tomu nikto nerozumie a všetci majú podiel na tvojom nešťastí. Choď sa prejsť na nejakú stanicu, obzri si alkackych bezďakov. Teraz sa ti to zdá možno ďaleko, aj môjmu ex sa zdalo. Ale už je odtiaľ len pár krôčikov a stačili mu dva roky. Všetko ide postupne, najskôr nenápadne, potom sa to zrýchli a keď sa uvedomíš neskoro, tak už sa z toho nevyhrabeš.
Poznám aj ja podobny prípad, dopadol tragicky(jedno z deti)… možno sa nam to hovorí ľahko, keď sme to nezažili ale mne osobne by svedomie nedalo byt pod vplyvom pri mojom synovi, veď si môže ublížiť a dopadnuť to ako som pisalal vyššie…tragicky. V zaujme bezpečia tvojich deti by mali kst deti do škôlok/jasiel ty buď do prace alebo na liečenie. Furt lepšie ako doma piť a deti bez plnohodnotného dozoru 🙏 držím palce, aby si zvíťazila nad tou pliagou
Ked zacnes bojovat s alkoholom - mozes aj depresiu poriesit. Na klinike pracuju psychologovia i psychiatricka. Pravidelne maju sedenia skupinove a individualne. Prepac ale znie to ako vyhovorka( aby si mohla pit), ze prvej treba riesit depresie. A to je znak alkoholizmu- popieraju ze maju problem, zlahcuju ho, a vyhovaraju sa - najdu dovod, ze preco - stres, deti,....
Ahoj autorka. Dúfam, že téma je vymyslená. Ak chceš napíš mi správu. Môj brat sa po rokoch ťažkého alkoholizmu stal abstinentom. Chcel sám, sám išiel na liečenie z vlastej vôle, no pomoc potreboval aj od rodiny. Keď sa dalo chodila som za ním každý deň 😇 a ver mi, na návštevy tam chodil aj muž s malým dieťaťom, za mamkou tiež závislou. Nie si v tom sama. Ale musíš chcieť. Život bez alkoholu je normálny a plnohodnotný. Zabaviť a uvoľniť sa dá aj inak, len to chce liečenie. Bez liečenia to nepôjde.
Určite by som vyhľadala mítingy anonymných alkoholikov. Sú aj online. Psychiatrička pomôže ale mitingi sú ako záchranná sieť.
Ja mam svokra alkoholika. Tiez zacal pit, lebo mu bolo po alkohole dobre, vsetky problemy sa rozplynuli. Teraz sa uz prepil do stadia, ze mu nie je dobre nikdy. Pit musi, aby nesiel do epileptickeho zachvatu alebo deliria. Ale dobre mu po napiti uz nie je. Naozaj tato cesta vedie jedine do pekla.
U nás by si si prišla na svoje... V rámci rodiny si len vymieňame fľaše a nikto nič nevypije, minule manza skonštatoval, ze sa nam po roku vrátila becherovka, zabudli, ze ju majú od nás... Také rodinné obeživo. Ale chápem závislosťi látkové, aj nelatkove. Ja by som sa veľmi chcela zbaviť návyku na coly... To je moja slabosť.... Zvolenský acidko... Vyslopem sama a potom sa hanbím sama pred sebou... To ma cukru na 2 dní...
Nič nepomôže, len vysukat rukávy, zamestnať si myseľ aj ruky.
Ty si z alko rodiny?
Pustite si z mužom film....
Dobrý holuby se vraceji
Trainspotting.
Česi natočili ešte jeden fakt mega alkacsky film... Keď nájdem názov pridám.
Bojuj žena, máš o koho. 🍀🌲🌳💔🤕🕷️
Dufam že si neprepasla svoju poslednú šancu a nevypila tu pálenku? Ako môžeš piť pri malych deťoch? Veď si jednou nohou v base alebo ta minimalne bude riešiť socialka...deťom zničis život... Na mužom mieste by som zostala chvillu doma a riešila ta hneď teda ak Ti chce pomôcť a zachrániť ťa. Potrebuješ dozor a liečenie...alkoholikovi sa veriť nedá...
tiez mam pochybnosti, ci to nie je vymyslene. hlavne ten koment s palenkou tomu nedodal moc doveryhodnosti.
ale pre pripad, ze to je pravda, tak napisem aj seriozny koment.
autorka, prvy krok je si uvedomit, ze mas problem. fajn, toto mas za sebou.
druhy krok je ist na liecenie. 10 tyzdnov. s velkou pravdepodobnostou Ti tam pomozu a daju Ta dokopy. nastavia lieky na depresiu, pomozu so zavislostou.
jedine, co treba je, aby si Ty sama chcela. Nie pre deti, nie pre muza, ale musis to urobit sama pre seba.
drzim Ti palce. tento boj zvladli mnohi, nie je dovod, aby si ho nezvladla aj Ty
Pomodli sa úprimne zo srdca
@heni79 presne tak 👍👍👍 AA je to najlepšie čo ma v živote stretlo 🙏💓
Autorka ak chceš napis mi správu. Bola som na tom podobne, alkohol ovládol môj život, tiež som mala depresie nebavil ma život a potom "super" alkohol ktorý náchvilu pomohol... No vsak prehlboval tie depresie az som skoncila na lieceni ( co bolo moje najlepšie rozhodnutie a som za to nesmierne vďačná) ak chceš napis mi súkromnú správu 🙏🙏🙏
@janinamojka človek ktorý je v aktívnej závislosti naozaj dokáže napísať toto... Je bezmocný voči alkoholu a pocitam ze to pisala ked uz tu palenku mala v sebe.. 🙄

A to ty sa staráš doma cez deň o to 2 ročné naliata?