Mám problém s chodením na veľkú potrebu
Hanba nehanba potrebujem radu.... Mam problém ísť na veľkú.... raz za týždeň sa podarí no to sú nehorázne krce nie len V ten deň ale každý deň dávam si espumisan pozor na stravu no nič mi nepomohlo už sa to ťahá dlho viete poradiť
Moje prispevky su reakciou nato, ze objasnujem, preco moje tvrdenie nieje dezinformacia.
Ten, kto chce, sa zamysli. Porozmyslaj aj Ty. Mozno si na zaciatku nebudes chciet pripustit, ze na tom nieco je, lebo mas v hlave predstavu, na ktoru zatial nie si ani ochotna pozriet sa inak.
Ten kto je otrokom zauzivaneho myslenia bude len osocovat a opakovat, ze podla noriem je to OK.
Preco mnohi tak velmi a nevyhnutne veria oficialnym ustanoveniam bez toho, aby zapojili vlastny mozog a skusenosti?
Kolkokrat sa uz ukazalo, ze niektore vedecke tvrdenia, su v realite mylne?
A preco si ludia myslia, ze sa vedci sa mylili len v minulosti a teraz uz sa im to stat nemoze?
@spirit16 jaj, tak už teraz viem, Ty si sa zamyslela, porozmýšľala a výsledkom sú tieto nie dezinformácie, ale revolučné tvrdenia : "stolica jedenkrat denne znamena stale zapchu", " je treba chodit na toaletu tolkokrat,kolkokrat denne jete", "ak stolica nema konzistenciu zubnej pasty, tak takisto je to zapcha a znak toho,ze toxicke latky sa vstrebavaju do krvneho obehu"...
a ja, otrok zaužívaného myslenia, som si tu stále dovoľovala oponovať, nakoľko som nechcela, aby tieto múdrosti niekoho poplietli, nedajbože vystrašili... tak už som to teraz celé pochopila, idem sa zamyslieť nad svojimi predstavami v hlave /ak sa mi podarí zapojiť vlastný mozog/ a budem v napätí čakať, ako to s tými vedcami dopadne
pre zakladateľku témy: sorry za túto dvojdiskusiu, určite to nebolo Tvojim cieľom, ja som práve skončila
@betina13
Okrem toho, ze sa snazis zosmiesnovat, si okrem toho, ze je to dezinformacia, nepovedala nic konkretne.
Nie nevymyslela som si to sama.
Okrem Justu, sa zaoberam aj klasickou fytoterapiou a informacie davam dokopy z mnohych zdrojov a to je ten priestor, kde zapajas svoje vlastne myslenie a kedy vytriedujes info, ktore Ti nezapadaju do celku.
@spirit16 to je klasický argument všetkých MLM predajcov - produkt vydrží na dlho dlhokánsko, to je asi zároveň aj jediný argumen...Nič proti Just, ale ich produkty mi prídu jednoducho predražené. Neviem, čo je to ten basic, ale ľanové semienko je lacnejšie, neprešlo žiadnymi zložitými výrobnými procesmi (čím menej úprav, tým zdravšie), netreba ho objednávať a zaberie na betón, plus má celú radu ďalších veľmi priaznivých účinkov na organizmus.
A vlastne niečo proti Just predsa len mám. Ak vás to oni učia tie veci, čo si sem popísala, tak sú to diletanti, pardón za výraz. Človek, ktorý povie, že trávenie trvá 15-18 hodín, si ale iné označenie ani nezaslúži. Trávenie čoho? Všetkého? Je rozdiel, či trávim raňajky, ktoré pozostávali z melóna alebo som mala klobásu s chlebom. O ďalších individuálnych odchýlkach ani nehovorím. Netrávi každému rovnako, vplýva na to x faktorov, ako ti už bolo napísané. Prepáč, ale toto sú typické kaleráby, ktoré počnúc herbalifom končiac neviemkým, ktoré tlačia ľuďom do hláv predajcovia, za dva víkendy vyškolení, vedia "všetko" o trávení a ľudskom tele a úprimne - som na to už celkom alergická, lebo skutočne poznať ludské telo si vyžaduje veľa štúdia, praxe a pozorovania. Nedá sa takto paušalizovať, ako to robíš v tejto diskusii.
@alaguema
Nevies vobec o com hovoris. To co pises, su len Tvoje dohady a predsudky.
Bolo by dobre, keby sme oddelili debatu o Juste a o mojich vyjadreniach na temu problemu s vyprazdnovanim.
Just som odporucila ako vyborny vyrobok, ktory vie pri tychto problemoch pomoct. Nepisala som vobec o cene a ani o tom ako uzasne dlho vydrzi za tu cenu.
Nato som reagovala az potom ako si ma Ty alebo niekto druhy, teraz neviem zacali napadat, ze to je drahe.
Preto som uviedla cenu a napisala ako dlho to vydrzi.
Co sa tyka prirodnych veci, som sama povedala, ze tie su najlepsie, takze zase ma napadas zbytocne.
Akurat realita je taka, ze ludia neradi dlho cakaju na vysledky a nie su v pozivanim cisto prirodnych veci velmi dosledny. Obycajne je to beh na dlhu trat, sama to velmi dobre poznam. Tolko o Juste a uz ho prosim z debaty vylucte, lebo tu nejde vobec o Just.
Ja som Just spomenula len okrajovo, dalej mu tu potom robite reklamu vy.
@alaguema
Napausalizujem a travenie (od momentu vlozenia potravy do ust az po moment, ked je pripravene na vylucenie z tela v hrubom creve) trva orientacne ten cas, co som napisala. O tomto procese hovorim celu dobu. (Prides na to aj sama, ked trochu pogooglis)
Vtedy je zbytok potravy pripraveny na vylucenie z tela a vtedy by ho telo malo aj vylucit.
Nemam to zo skoleni na ktorych by potrebovali tlcu kaleraby do hlavy. Je to z fytoterapie, kde nemaju dovod hovorit a pisat o hlupostiach, lebo su za tym produkty.
Just nie je MLM a informacie, ktore dava, su prave az dost mierne by som povedala. Na oficialnych skoleniach sa netvaria, ze nic lepsie na svete neexistuje.
Pisala som, ze sa venujem klasickej fytoterapii a na tuto temu mam toho prestudovaneho dost.
Namatkovo si mozes pozriet trebars toto, aby si nepovedla, ze Ti posielam info z nejakej stranky, ktora by Ti mohla vadit a mohla si mat z nej pocit, ze ide o tlacenie kalerabov.
http://wanda.atlas.sk/kolko-casu-stravime-trave...
@spirit16 nemusím gugliť. Fyziológiu som študovala a opakujem: tvrdenie, že trávenie paušálne trvá 18 hodín, je nezmysel. Jednotlivé potraviny majú rôznu dĺžku rozkladu. Rovnako ich kombinácie ovplyvňujú dĺžku trávenia. Viac k tomu nemám čo dodať, je to asi zbytočné mrhanie časom a energiou. Nie si prístupná argumentom.
slivky!!!!!!!!
chia semienka za miešaj do jogurtu...nechaj napučať a veľa teplej vody...
@alaguema
Nepovedala som, ze travenie trva pausalne 18 hodin.
Ty mi do "ust vkladas" to, co som nepovedala.
Moje tvrdenie bolo ze v priemere trva 15-18 hodin, co je pravda. Moze to byt o par hodin menej, alebo viac. Co vsak nerobi absolutne ziaden rozdiel v tom zakladnom, co tvrdim a to, ze:
Idealne je, ked sa stolica vyluci z tela von po ukonceni celeho traviaceho procesu (co je za zdravych podmienok menej ako 24 hodin) a teda viac krat za den.
Za tym si stojim.
To znamena, ze idealne je ak clovek ide na stolica viackrat za den.
Vidim to sama na sebe, najlepsie, ked zjes vela cervenej repy.
Kedysi som sa vzdy vystrasila, ked zo mna isla zafarbena stolica, lebo som uz aj zabudla, ze som dva, alebo viac dni dozadu jedla cervenu repu.
Teraz, to ide von omnoho rychlejsie.
Nie je to len kvoli Basicu. Je to okrem ineho aj kvoli tomu, ze teraz, ked mam pocit, ze mozem ist na toaletu, tak idem. A telo si samo zvyka vylucovat nepotrebne castejsie.
Rozhodne sa citim lepsie, ked viem, ze ten odpad nenosim v sebe dlhsie nez je treba.
Co je na tom dezinformacia a co je na to nezdrave?
Velke mnozstvo ochoreni vznika prave z toho, ze mame zapraseny traviaci trakt a najma hrube crevo.
Aj toto je podla Teba dezinformacia?
@spirit16 súhlasím s tým, že časté vyprázdňovanie je zdravé a zápcha veľmi nebezpečná a podceňovaná. Nesúhlasím s tvrdeniami o dĺžke trávenia, o jedinej správnej konzistencii stolice a pod. Ak sa bavíme o prechode črevného obsahu hrubým črevom (čo nie je trávenie), tak aj ten podlieha rôznym faktorom (peristaltika, pohyb, alebo nedostatok pohybu, obsah nestráviteľnej vlákniny v strave). Samotné trávenie, rozklad potravy sa začína u škrobov už v ústnej dutine a v prípade mäsa, ktoré sa trávi najdlhšie, je to maximum 8 hodín. 18 hodín by sa telo pokúšalo stráviť možno klince, alebo niečo podobné. Prechod črevného obsahu a finálne vylúčenie môže a nemusí trvať 15 hodín, ako som už spomínala, vplýva na to viac faktorov.
Nakoniec skoncime pri tom, o co mi islo. A to, ze vyprazdnovanie je nutne hned ako je na to pozity material pripraveny, co znamena viackrat za den. Pretoze nikdy, clovek nema tak namiesanu potravu, aby sa vsetko stravilo naraz a teda aj vyprazdnilo naraz.
@adelakk tá káva je taka že na jednej strane keď máš problém s vyprázdňovaním, tak nalačno je fajn, ale na druhej strane, čo to robí so žalúdkom.....
@ramone_666 to je pravda....len mne akosi nic ine tak dobre nezabera.ale is si robim velmi slabu a vela mlieka...tak to nie je az take zle.
@adell77 ja mám problém taký že sa najem večer a ráno mi ide trocha na velku a potom mam veľkú nervozitu celý deň a takto sa to somnou ťahá celý týždeň.Chcem ísť na wc a naraz ako idem si sadnúť zrazu nič mám stresy po cestách či sa mi nebude chcieť a neviem čo mám robiť ani melón z vodou nezabral

@spirit16 myslím, že jasnejšie už sa to napísať nedalo, kvôli čomu som reagovala na Tvoje príspevky, ak si to nepochopila, nie je o čom ...