icon

Mám problém s chodením na veľkú potrebu

adell77
20. mar 2015

Hanba nehanba potrebujem radu.... Mam problém ísť na veľkú.... raz za týždeň sa podarí no to sú nehorázne krce nie len V ten deň ale každý deň dávam si espumisan pozor na stravu no nič mi nepomohlo už sa to ťahá dlho viete poradiť

simca663
26. máj 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

V takomto prípade ti mozem aj ja odporucit Symbiolac. Ja ho pouzivam v prípadoch kedy ma tiez "zapecie" a pomaha mi na 100%.

yollanda
26. máj 2015

ja chodim na velku raz za tyzden 😠

bubulatko
26. máj 2015

@simca663 ahoj chcem sa opitat to su kvapky lebo aj ja mam uz dlho tiez taky problem..A to sa moze uzivat aj ked koijm..Dakujem za info.

bubulatko
26. máj 2015

@yollanda ja tiez aspon som neni sama..

mamadana2
20. aug 2015
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

Sirup Symbiolac používam aj ja. Vyhovuje mi, že je to prírodný produkt a tak keď "to nejde" tak si do tela aspoň nepumpujem umelinu. Môžem len odporučiť.

dotka04
20. aug 2015

baby, mne po vyskúšaní snáď všetkého možného (psyllium, sušené slivky, duphalac...) pomohlo niečo úplne obyčajné, na čo som vlastne prišla náhodou : 1-2 hrnčeky silnej kávy denne 🙂 Predtým som na wc chodievala 2x do týždňa, teraz 5-6x týždenne 😉

tajka1986
20. aug 2015

Ja mam dobru skusenost s kiwi,na moju malu ucinkuje zazracne. Dam jej dve kiwi na desiatu a uspech zaruceny 🙂 na sebe som neskusala,toto ovocie moc nemusim 😀 ak chcete skuste niekto a dajte vediet ci to funguje aj na dospeleho 😀

adelakk
20. aug 2015

Ja som tiez chodila na velku tak dva krat tyzdenne, plus hemoroidy, no nic moc. Nic nepomahalo, az som si nechala poradit od mm, rano si dam na lacny zaludok salku kavy, voda a mlieko 50:50 a hned idem na velku. Odkedy to takto robim nemam problem, funguje to ako svajciarske hodinky. A lekara sa hanbit nemusis, ten uz toho videl a pocul urcite na tuto temu az az.

cecilia68
20. aug 2015

@adell77 Môže to byť aj syndróm dráždivého čreva ☹ Mám to, je to niečo strašné ☹ A kým si nedám kávu a cigaretu, tak nejdem vôbec.

domca444
20. aug 2015

zajecicka horka rano nalacno ti zarucene pomoze..

spirit16
20. aug 2015

Baby ale viete o tom, ze na velku je treba chodit viackrat za den. Ak chodite jedenkrat denne, tak ste este nevyhrali. Stolica len jedenkrat denne znamena stale zapchu.
Kazdy si azi musi vyskusat svoje.
Na zaciatok je vyborne Basico od Justu.
Obsahuje mineralne latky, ktore posobia na hrube crevo podobne ako ocot na vodny kamen v kanvici vody.
Do dvoch tyzdnov su vysledky a budete prekvapene ake mnozstvo z vas ide.
Potom preventivne srvtaku, najlepsie cerstvu. Ak je nemozete, tak vymrazenu srvatku ma Just tiez.

Travenie trva cca 15-18 hodin a preto nie je dobre chodit na toaletu len raz denne.
Je treba chodit cca a tolkokrat, kolkokrat cez den jete.
Stolica ma ma konzistenciu zubnej pasty. Inak je to uz znak zapchy a toho, ze toxicky material sa spatne vstrebava cez steny hrubeho creva do krvneho obehu.

Je treba si ozaj zvyknut ist na toaletu v momente ak mate prve nutkanie. Ak toto nutkanie potlacite, tak v sebe proste zbytocne udrzujete toxicky odpad, ktory uz davno mal byt vonku.
Tiez som si myslela, ze je vsetko OK, ked som chodiala pravidelne na toaletu kazde rano.
Mylila som sa.

betina13
20. aug 2015

@spirit16 ak ma clovek stolicu kazdy den,alebo aj ob den,tak to stale nie je zapcha,..vyprazdnovanie je individualne,zavisi od mnohych faktorov
V pripade autorky,ak nepomohli rezimove opatrenia,treba navstivit lekara

spirit16
21. aug 2015

@betina13
Ano je to individualne a nemusime tomu hovorit zapcha.
V kazdom pripade ak clovek chodi na toaletu ob den, tak to nie je zdrave pre jeho organizmus.
Ak aspon raz denne, tak to stale nie je idealny stav.

betina13
23. aug 2015

@spirit16 nie je pravda,ze je to nezdrave,stale je to klasifikovane ako norma...

spirit16
23. aug 2015

@betina13
Iste, oficialne to je klasifikovane ako norma. To vsak stale neznamena, ze je to zdrave pre organizmus.

lucinkaboz
23. aug 2015

repikovy caj vo velkom,zapcha z niečoho vznika...niekde je problem, na ten treba prist, nie napchavat sa tabletkami z lekarne...cvičenie v panve?

betina13
23. aug 2015

@spirit16 oficiálne je to klasifikované ako norma a oficiálne je to úplne v poriadku, neškodné a netreba riešiť....; oficiálne tiež nie je pravda, že na stolicu treba chodiť viackrát denne/čím netvrdím, že je to chorobné, avšak ani absolútne nie je pravda, že ak tomu tak nie je, je to zle/

spirit16
23. aug 2015

Ked je nieco oficialne klasifikovane ako norma, tak vela ludi zavrie oci predtym ako funguje ludsky organizmus a je spokojny.
Pre Teba je OK a je to vporiadku, ja sa na to divam inak a nazor nezmenim kvoli argumenty, ze norma uzakonila ako dlho je dobre drzat v tele fekalie.
Mas doma psa, alebo macku? Chodia Ti na toaletu len raz denne. Pripadne raz za tyzden? U zverolekara sa ako norma berie co?

betina13
23. aug 2015

@spirit16 nemám psa ani mačku, mám pocit, že celá táto téma je o človeku a nie zvieratách...o tom, ako má a ako funguje ľudský organizmus a zvlášť zažívací trakt viem toho dovolím si povedať, že dosť ...len nemám rada, ak tu niekto šíri dezinformácie

spirit16
24. aug 2015

@betina13
Nie je to dezinformacia.
A ked skutocne poznas ako funguje ludske tele a bez predsudkov sa zamyslis nad tym, co som napisala, tak mozno prides nato, ze to moze byt aj inak ako tvrdia normy.
Za jednej podmienky, ze dovolis sama sebe, aby si aj nadalej objavovala nove suvislosti a nespoliehala sa len na to, co sa oficialne hovori.

betina13
24. aug 2015

@spirit16 ....vypisovat tu bludy typu "stolica jedenkrat denne znamena stale zapchu", alebo " je treba chodit na toaletu tolkokrat,kolkokrat denne jete", pripadne,ze ak stolica nema konzistenciu zubnej pasty,tak takisto je to zapcha a znak toho,ze toxicke latky sa vstrebavaju do krvneho obehu, to su veci,kt.mozu ludi popliest, dokonca vystrasit...ak robis reklamu na pripravky od Justu,tak este by som chapala,ze si si posedela na nejakom sedeni,kde do Vas naliali tieto zarucene pravdy,ale ak nie, tak opakujem, su to zavadzajuce informacie,ktore mozu niektorym ludom ublizit

alaguema
24. aug 2015

@adell77 čo znamená, že si dávaš "pozor na stravu"? Mala by si mať delenú stravu s minimom múky a maximom vlákniny. Ľanové semienko namočené cez noc v teplej vode vytvorí taký gél - to treba každé ráno vypiť, dbať na pitný režim - minimálne 2-3l čistej vody denne. A veľa pohybu. Chôdza, cvičenie, práca v záhrade, čokoľvek primerané. Prípadne suplementy - enzýmy, psylium, ľanový olej na lačno 1-2PL.

alaguema
24. aug 2015

@spirit16 musím dať za pravdu @betina13. Sú to dezinformácie čo píšeš, lebo toto sú dosť individuálne veci a počet vyprázdnení za deň závisí aj od množstva skonzumovanej stravy. Človek, ktorý sa stravuje striedmo a rozumne, nemusí mať stolicu 3x denne a môže byť napriek tomu dokonale zdravý. Tak isto konzistencia stolice nie je "daná" žiadnou normou. záleží veľa od toho, čo sa konzumeje a hlavne - s čím. Kombinácia potravín robí veľmi veľa. Čo sa týka rôznych doplnkov výživy, tak najefektívnešie býva obvykle celkom jednoduché riešenie (a hlavne lacnejšie) - ako som písala - vláknina, ľanové semienka, kvalitné rastlinné oleje, dobrá strava, probiotiká v prirodzenej forme.

mufka1
24. aug 2015

Ahoj nieje to hamba je to ludskevela ludi dtym ma problem aj ja dokonca som stym mala obrovske problemy niekedy az krv somna isla lekarka povedala ze mam slabe cievky na konecniku no ale kveci.Dobre je psylium kupis ho aj lekarni stoji cca od 3 e hore je to trosku hnusne ale sa sa vypit s dzusom no ja osobne kazdy vecer uz dlksiu dobr pred spanim si davam za hrst semienok slnecnice ( lupanej ) 🙂🙂🙂 pomaha mi to stolicu mam super a ziadne bolesti vypraznovanie velmi dobre vyskusaj nic zato nedas.🙂 dufam ze ti tu niekto pomoze ak uz ja nie a ze budes poriadku 🙂🙂

mery80
24. aug 2015

@adell77 vyskúšaj šťavu z kyslej kapusty, 1 pohár, môžeš aj zriediť teplou vodou, odskúšané 😉

spirit16
24. aug 2015

@betina13
Nie, nikto nam to v Juste netlaci do hlavy.
A tieto informacie nemozu nikomu uskodit.
Nevidim dovod preco by malo cloveku uskodit, ze zacne pocuvat svoje telo a ide na potrebu v momente, ked sa mu ozaj ziada.
Jeden z dovodov preco ludia chodia malo na toaletu je ten, ze si zvykli nerespektovat potreby tela a v case, ked telo hlasilo, ze sa potrebuje vyprazdnit, jednoducho na toaletu nesli.
Odpad z travenia im tak zostane v hrubom creve, kde sa z tohoto odpadu vstrebava do tela voda a tym zahustuje stolicu. Preto ak nejdes dlhsie na toaletu je stolica tvrda a casto mas potom problem sa jej zbavit. A tak zbytocne udrzujes v sebe to, co uz malo byt davno vonku. (to, co z teba vypadne je pre Tvoje telo odpad, preco si myslis, ze je bezpecne mat ho dlho v tele dnu, ked je nebezpecne sa ho dotykat?)
Nemusis brat vyrobky z Justu, Basico Ti moze pomoct nastartovat tento proces. Pripadne bylinkove caje (tinktury), namiesane na tento ucel.
A potom staci len ist na toaletu v momente ked mas prve nutkanie. A tym sa zbavit toho, co nepotrebujes v momente, ked Ti telo "nahlasi" ze je tak treba urobit.
Co moze na tom uskodit, ze pocuvas viac svoje telo, nez svoju lenivost, ze sa Ti nechce teraz ist na WC?
A samozrejme, pokial by niekto na tento ucel pouzival dlhodobo laxativa, tak si samozrejme ublizi, lebo laxativa neriesia problem.

spirit16
24. aug 2015

@alaguema
Je uplne jedno, co pouzijes na nastartovanie procesu.
Faktom je, ze niekedy su doplnky proste praktickejsie a aj lacnejsie. Kedze napriklad pri basicu sa bavime o cca 22 EUR na dva mesiace.
A samozrejme je treba vyskusat najpv uplne prirodzenu cestu, presne ako si napisala Ty. Jest striedmo a hlavne sa vela hybat.

betina13
24. aug 2015

@spirit16 prosim ta,kto ti pise, o nejakej lenivosti ist na toaletu, resp.ignoracii nutkavych procesov?ja som predsa reagovala na nieco nieco uplne ine v tvojich prispevkoch...

spirit16
24. aug 2015

@betina13

Tak mi prosim povedz naco, si reagovala. A ja Ti odpoviem presne. Ak mas pocit, ze som sa nevyjadrila k veci a k tomu naco si reagovala Ty.