icon

Mám problémy s čeľustným kĺbom a horúčkou. Treba ísť na pohotovosť?

12. mar 2025

Ahojte, posledne tri dni mam problem s celustnym klbom, tazko sa mi zatvaraju/ otvaraju usta, stuhnuta sanka., praskanie pri uchu. v piatok mam termin na stomatochirurgiu. Teraz poobede mi jedno lice total ocervenelo a mam horucku 38 rovnych. Ist na pohotovost? Ci nie? Je mi na grcanie, citim horucavu.

autor
12. mar 2025

Moj lekar uz neordinuje

colsami
12. mar 2025

Tak 38,0 nejaka horucka nie je.
Ak mas vyrazny opuch, bolestivost a problemy, asi by som to najprv konzultovala s Dr. telefonicky, alebo telefonicky s tou pohotovostou.

Tazko Ti na to nieco ine povedat, ved my nevieme aky tam mas problem, ze si s tym objednana aj na stomatochirurgiu, ako dlho sa Ti to taha, ake lieky beries alebo mozes brat, atd.

autor
12. mar 2025

@colsami opuch nemam, len vyraznu stuhnutost a cele cervene lice, mam pocit,akoby som tam nieco mala ale opuch nemam. No len ak pohotovost tak aka? Asi stomatochirurgia ci? Nie klasicka pohotovost

autor
12. mar 2025

@colsami a 38 pri angine, chripke, nerieism ale pri zuboch to moze byt aj kvoli okolocelustnemi zapalu alrbo bohvvie comu, preto kus panikarim

mimachicha
12. mar 2025

Ja by som urcite isla. Tiez mam problem s tymto klbom, ale nastastie som to podchytila na zaciaku, nisim zubnu dlahu a podstupujem liecbu. Lekar mi povedal, ze ak bude problem, kludne aj pohotovost. Moze sa ti prihodit zaseknutie sanky a to je velmi bolestive.

autor
12. mar 2025

@mimachicha to je vyborne,ze si to podchytila skor, ja som tie prvotné priznáky podcenila. A aku mas liecbu prosim ta? Pohotovost zubna,ze?

mimachicha
12. mar 2025

Ako som uz hore pisala, nosim zubnu dlahu na spanok a cvicim Schulteho cviky. Ale lekar mi povedal, ze je to chronicke a neliecitelne. Tieto opatrenia by mu malu pomoct zmiernit prejavy.
Ja som hypertonicka, takze asi otvaram usta viac ako treba a je dost mozne ze som v noci asi aj skripala zubami.

autor
12. mar 2025

@mimachicha
@mimachicha a tebe sa to ako prejavovalo? A cviky a dlaha ti pomohli? Chodila si aj na rehabilitaciu?

mimachicha
12. mar 2025

Bolest zubov (pri silnom zatati zadnych stoliciek) bolest vystrelujuca do usi, preskakujuci klb, problematicke zutie tvrdsich potravin alebo takych tuhych ze gumenne medvediky, ryzove rezance. Zlepsenie zatial necakam, dje priskoro, dlahu aj cvicenia robim zatial iba 2 tt. Na rehabilitaciu som nechodila

autor
12. mar 2025

@mimachicha och,no mam tie iste priznaky co ty. A este tlak na cele pri zuti. Dufajme,ze sa nam to obom casom napravi.