icon

Mám rakovinu lymfómu.

teodozia
19. feb 2020

Dnes som sa dozvedela verdikt: zhubný nádor- rakoviny lymfómu...

mamita2
22. mar 2020

@teodozia Ahoj ja som mala hockina pred x rokmi uz to neraram nastastie. Som "zdeava" mam dve deticky. Drz sa bojuj nevesaj hlavu. Da sa to! Nehovorim ze je to lahke. Mam aj dve kamosky co to prekonali.
Neviem ako je to dnes s liecenim v tom ti neporadim ale ked budes chciet pis.

janka2810janka
24. mar 2020

@modrymotyl8 ahoj . Pri kúpaní som si našla malu hrcku na krku . Týždeň dva cca som to neriešila no potom bola väčšia. Tak som šla k lekarke na sono a hneď v tej rane ma poslali do nemocnice a o pár dni mi ju vybrali poslali na hysto a bol verdikt hodgkinov lymfom. Potom CT PET a od vtedy chodím na chemo .

modrymotyl8
24. mar 2020

@janka2810janka dakujem... sranda, je mam uzliny po celom krku a nikto nič nerieši ...

janka2810janka
24. mar 2020

@modrymotyl8 aj ja mám. Len ich nebolo vidno iba sonom. Ono viem ze pokial niesu zväčšene tak to byť problém nemusí

janka2810janka
24. mar 2020

Ahojte aj tu ešte niekto v tejto skupine je k
Chcela by som vedet ako to máte s vlasmi . Som po tretej chemo a dosť už začali padať no stále sa nechcem ostrihať 😓 . Kedy ste to riešili vy

teodozia
autor
25. mar 2020

@janka2810janka ja som 14 dni po prvej sérii chemo a začali už padať, ani sa nečešem, lebo nemám ani parochnu, ani poriadnu šatku, všetko je pozatvárané, šatku niekde objednám, ale parochnu asi až neskôr....

janka2810janka
26. mar 2020

@teodozia no mne už idú moc dole . Ale stále ich nechcem dať dole . Satku mám aj doma som si urobila aj objednala Turban. Parochnu môžem riešiť až keď mi úplne vypadnú lebo mi budú robiť na mieru zo živých vlasov . Ale všade po celom byte mám vlasy. Mám dilemu . Dala by som ich dole no stále trochu dúfam že mi ostanú. Celé zle.

modrymotyl8
26. mar 2020

@janka2810janka no ja ich mam do 2 cm vsetky ... Pockaj a tu co ti vybrali kolko cm mala ta uzlina??

janka2810janka
26. mar 2020

@modrymotyl8 neviem ale na dotyk môj cca 15 cm

modrymotyl8
26. mar 2020

@janka2810janka 15 cm???či 1,5?? to aká velka uzlina bola?

miskaradko
26. mar 2020

@teodozia ja vam drzim vsetky palce...sucitim s vami,ale bojujte. Ja verim,ze boj vyhrate a budete urcite zdrava a stastna...✊✊✊✊

janka2810janka
27. mar 2020

@modrymotyl8 neviem presne koľko cm ale podľa rany bola veľká. Našťastie bola tak ohranicena že ju pekne vybrali . Je mi jedno koľko cm mala. Hlavne že sa to už rieši. Len nezvladam dobre chemo . Ale tak musím vydržať

janka2810janka
27. mar 2020

@miskaradko ďakujeme 😊

modrymotyl8
27. mar 2020

@janka2810janka držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

teodozia
autor
29. mar 2020

@modrymotyl8 moju uzlinu nevyberali, len vzali z nej vzorku a tiež bola cez 15cm, ale po prvej chemo sa zmenšila cca na 3cm...ja mam pod pazuchou v axile....

jazminn
13. sep 2020

ja zajtra nastupujem na ožiare po 8 chemo, mam agresívny B lymfom...poradte čím si natierať ožiarované miesto pred a po ožiaroch...

michaelatakacs
17. jan 2021

@petamada mohla by som vás prosím kontaktovať ohľadom tejto diagnózy?

petamada
17. jan 2021

@michaelatakacs kludne, ak budem vediet, tak odpoviem 🙂

michaelatakacs
17. jan 2021

@petamada písala som spravu

sajsim
26. dec 2021

@modrymotyl8 Ja s uzlinami chodím na hematologiu už asi10 rokov. Poslal má tam obvodak, keď som si na krku nahmatala uzlinu a odvtedy chodím na hematologiu na krv každý rok. Mám viacero uzlín po oboch stranách krku - uzlinovy syndrom, prve roky má hematologicka posielala aj na sono, ale už pár rokov nič, výsledky z krvi mám ukážkové, zo začiatku mi tam však haprovali biele i červené krvinky a CRP - nebolo to však nič hrozne.
Uzliny sa mi porobili v období, kedy som bola permanentne chorá, malo som spavala, mala som veľa povinností a stres. Sú reaktiveho charakteru - reagujú na zápal v tele, cize prechladnutie, vtedy sa meni aj CRP a konzistencia bielych krviniek. Ked cítim, že na mňa niečo lezie, zväčšia sa, a potom sa zas zmensia. Chorá už takmer nebyvam, uzliny ale nezmizli, ale výrazne sa zmenšili, ja už však presne viem, kde sú, ale Dr. mi hovorí, ze ich cíti minimálne... Inak, aj ja poznám kopu ludi, ktorí majú na krku uzliny a buď to neriešili ani oni sami alebo to neriešili Dr. Mám pocit, že uzlina kdekoľvek inde na tele je brana akosi vážnejšie ako uzlina na krku... Dr. mi vždy povie, že treba dávať pozor, aby sa uzliny nemnozili, nezvacsovali a aby neboli ako "pevná hrcka", ale aby boli ri dotýku pohyblivé...

modrymotyl8
26. dec 2021

@sajsim tak sme na tom rovnako zatiaľ. Škoda, že lekári nevedia nič bližšie zistiť ...

modrymotyl8
26. dec 2021

@teodozia Riadne veľká uzlina, držím palce ako sa máš?

jazminn
24. aug 2022

@janka2810janka ako to dopadlo?

luad08
30. mar 2023

@teodozia chcem sa spýtať neviem ci tu este chodite ako ste dopadli uz ste vyliecena?rada by som sa na nieco popytala aj sukromne. Ozvite sa

teodozia
autor
31. mar 2023

@luad08 áno chodím, som vyliečená....kludne

soffi
30. apr 2023

Ahojte,nájdem tu niekoho,kto prekonal aj recidívu?pred 16rokmi som prekonala Hodgkina,a teraz sa mi lymfóm vrátil ,avšak nie Hodgkin,ale Non Hodgkin

36kika36
Autor odpoveď zmazal
viktor24091999
12. júl 2024

@janka2810janka zdravím neviem či mi odpíšete ja som si nahmatal pod uchom tvrdú hrčku , ktorá nebolela,po roku ma začala pobolievať plus mám stuhnutý krk a bolesť ucha bol som aj minulý rok na Usg vraj všetko v norme , poredvcerom som bol na Orl povedal že to mám z nosu lebo mám zúženú priepažku ale nezdá sa mi neviete aké ste mali príznaky ? Ďakujem teploty nemám a ani sa c noci nepotim

viktor24091999
12. júl 2024

@36kika36 ale ste mali priznaky ďakujem

viktor24091999
12. júl 2024

@soffi aké ste mali príznaky ďakujem