icon

Mám riešiť vysoký dolný tlak?

9. dec 2025

Dobry deň. Mám dlhodiby problém s tlakom. Horný je v poriadku stále ale dolný väčšinou keď si meriam cez deň a večer od 84 a vyjde až na 95. Lekár mi urobil ekg echo mala som 24 hosinkvu holter,lenže akurát vtedy keď som 5 hodín prelezala kvôli migréne. Mám ten dolný tlak riešiť a obvodným lekárom nech mi dá nejaké tabletky? Zvyknem mať aj malé rozdiely medzi tlakmi. Napríklad 117/88. Prečo to nikto nerieši? Ja sa bojím že mi nesprávne fungujú cievy a že môžem dostať mozgovú príhodu alebo pirazku.

Strana
z2
sisa183
9. dec 2025

@anonym_autor nie, rieš keď ho budeš mať 55 ako ja bežne… A k tomu tep 120 -130 v kľudne pri ležali. Časté sledovanie sa je doslova choroba a človekovi z toho prepne. Na fb v jednej skupine bola pani ktorá mala 10 tlakimerov a každý deň písala to iste… Trochu sa hoď do pohody, idú sviatky a tlak máš dosť dobrý. 🙂

anonym_e6cec3
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_e6cec3 a ako ti zistili vlastne ockovi že má uochate krčné cievy ?

@anonym_autor presne tak, sonom a naslednym CT. Ale nie ze si zmyslel. Uz ma robeny jeden stennt na cieve pri srdci, chodi do kardiocentra a vo vedlajsej ambulancii na angiologii mu v auguste, ked sa zacal citit horsie, davali termin na april 2026! Takze siel za sukromnych neurologom, kam ho poslala obvodacka a ten mal podozrenie, ze to nebude neurologickeho charakteru, tak ho poslal na specializovane sono a nasledne po nom na CT. Naozaj Ti to nikto nebude zistovat kvoli spodnemu tlaku 85-90. Fakt nie.

Strana
z2