Mám sa dať zaočkovať proti hepatitíde A?
Dedko stale niekde beha neumyva si ruky aj ked stale mu hovorine ze je rozsirena zltacka on papuluje a nepocuva .. Inac si vsetci doma umyvame dezinfikujeme ruky ,mam strach.
Sme jedina krajina v Europe ktora ma tolko potvrdenej hepatitidy A .
@anonym_autor ste v kontakte s ciganskou.komunitou?
@anonym_c34b4e nemysli si, ze je to problem len tejto komunity. Voziky v obchode, madla v autobuse, klucky vo verejnych priestoroch, tam vsade ju mozes chytit ani nevies ako a aj ked dodrziavas zakladnu hygienu
@anonym_c34b4e nemysli si, ze je to problem len tejto komunity. Voziky v obchode, madla v autobuse, klucky vo verejnych priestoroch, tam vsade ju mozes chytit ani nevies ako a aj ked dodrziavas zakladnu hygienu
@anonym_c34b4e v trnave je vsade na zakladnych a strednych skolach, a suhlas s
@viestta proste obchody klucky vsetko je rizikom. ja som dceru ockovat dala a my dospelaci zatial uvidime,
v pripade zeby to dedo chytil vas hygiena vyzve na ockovanie vtedy je bezplatne
Nech si hovori kto chce co chce, ja som sa dala… ides mhd, do obchodu - nemas sancu neochytat veci, ktore pred teboi chytalo xyz ludi bohvie akych hygienickych navykov.. Radsej budem ockovana, s protilatkami a ked to chytim, nebudem vysrana, ze mi zlyha pecen.
Také jsem nechala sebe a děti očkovat. Nikdy nevíš...
Ja len dám do pozornosti jednu vec. Ono samotná hepatítída je vážna vec, ale poškodí vám pečeň a to je problém. Mám v rodine ženu, čo prekonala hepatítídu, a potom po pár rokoch má cirhózu pečene. A to nikdy nepila alkohol ani nebrala nejako lieky. Tak to len na margo hepatitídy.
Ja len dám do pozornosti jednu vec. Ono samotná hepatítída je vážna vec, ale poškodí vám pečeň a to je problém. Mám v rodine ženu, čo prekonala hepatítídu, a potom po pár rokoch má cirhózu pečene. A to nikdy nepila alkohol ani nebrala nejako lieky. Tak to len na margo hepatitídy.
@anonym_d8ed27 ja beriem aj roacc na akne ktory nici pecen ale plus sylimarin vitaminy ktore su dobre na pecen .. Ked si umyvam doma ruky nechytam sa kluciek nemam to ako chytit?
@anonym_d8ed27 ja beriem aj roacc na akne ktory nici pecen ale plus sylimarin vitaminy ktore su dobre na pecen .. Ked si umyvam doma ruky nechytam sa kluciek nemam to ako chytit?
@anonym_autor peniaze chytas, ci beries rukavice aj na nakup?
Ja nad tým tiež uvažujem, už dlhšie. Starší syn je očkovaný, lebo ten ako decko všetko chytal a ruky daval do pusy.
@anonym_autor mne povedal detsky lekar, ze urcite ano a cela rodina. Len maly je stale so soplami, tak sme este neboli. Ale chceme.
@anonym_autor peniaze chytas, ci beries rukavice aj na nakup?
@viestta chytam ale potom si hned unyvam ruky a dezinfikujem aj telefon ..
@anonym_autor A co když někdo před tebou osahá rohlíky v obchodě a ty si ho potom vezmeš a doma sníš...
@anonym_autor A co když někdo před tebou osahá rohlíky v obchodě a ty si ho potom vezmeš a doma sníš...
@dahliaa To je pravda , neviem preco je tu to tak rozsirene .. Nikde nema tolko pripadov ako na svk
@dahliaa To je pravda , neviem preco je tu to tak rozsirene .. Nikde nema tolko pripadov ako na svk
@anonym_autor to sa mylis, ze nikto. Lokalne epidemie maju aj v Cesku a nie len medzi marginalizovanou komunitou. A inde sa aj viac ockuje, ludia tolko neveria antivaxerom ako na Slovensku. Ani nikde na svete nemaju antivaxera ako poradcu predsedu vlady
@anonym_d8ed27 to ale určite nebola hepatitída A. Hepatitída B a C môže prejsť do chronicity a postupne sa z nich môže vyvinúť cirhóza/karcinóm.
@anonym_c34b4e v trnave je vsade na zakladnych a strednych skolach, a suhlas s
@viestta proste obchody klucky vsetko je rizikom. ja som dceru ockovat dala a my dospelaci zatial uvidime,
v pripade zeby to dedo chytil vas hygiena vyzve na ockovanie vtedy je bezplatne
@amonet prosím ta neklam. V Trnave nie je VŠADE na školách žltačka. Prečo si vymyslas? Niekto to môže zobrať ako fakt a šíriť tento nezmysel ďalej.
@anonym_d8ed27 to ale určite nebola hepatitída A. Hepatitída B a C môže prejsť do chronicity a postupne sa z nich môže vyvinúť cirhóza/karcinóm.
@qrstxyz mala 2x hepa A. A neskôr po pár rokoch zrazu z ničoho nič cirhóza.
Syna idem dať očkovať ...to je posledné nepovinné ocko čo nemá a aj ked už má 6, obcas si pcha ruky do úst tak mam nervy z toho. A teraz uvažujem že dám aj seba...pritom som teraz chcela s mužom riešiť očkovanie proti kliešťovej encefalitíde. Hmm

@anonym_autor ste v kontakte s ciganskou.komunitou?