icon

Mám sa ozvať lekárke pri pretrvávajúcich príznakoch?

csipcsip000
11. máj 2025

Ahojte prosím o radu dnes mam 6 deň choroby a zda sa mi že je to vždy horsie a horšie. Najprv sa mi to začalo s klasickou bolesťou hrdla na druhy den som mala zvýšenú teplotu 37,7 ktora trvala iba jeden deň. Odvtedy silná bolesť hrdla aj u doktorky som bola ktora ma popočuvala pozrela hrdlo usudila že nepotrebujem antibiotiká. Ale od včera sa mám ovela horšie som extremne ospanlivá unavená bolí ma 2 deň hlava čelo okolo očí nočné potenie som uplne prepotena uz 6 deň hrdlo je uz lepšie ale začalo som fukať zelené. Kašlať nekašlem tak vela. Nič nemam ani chuť ani čuch som zufala mám sa zajtra ozvat lekarke ? A uz 6 den mi boda do hlavy na rovnake miesto o upchatom nose už ani nevravím 🤧🤧🤧😭😭😭

zuzkaa1991
11. máj 2025

@csipcsip000 ja by som.si uz pytala antibiotika kedze ste vycerpala.volnopredajne lieky moze to byt aj covid netestovala.sa?ja som.mala.take.priznaky

galucka
11. máj 2025

Dobrý deň, ja som mala rovnaký priebeh ako píšete. Že v pondelok to začalo teploty mierne 37,7 bolesť hrdla únava, bolest hlavy, tak som užívala ibalgin alebo paralen na striedačku. Do piatku sa mi stav nezlepšoval citila som sa veľmi slaba. V piatok som navštívila obvodnú doktorku,popisala problémy namerala mi CRP 235 a smerovala som na urgent, hospotalizacia v nemocnici,diagnoza zapal pľúc môj vek vtedy 34 rokov. V lekarni DR Max vám vedia na požiadanie zmerať výšku CRP, návštevu doktora neodkladajte.

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@zuzkaa1991

@csipcsip000 ja by som.si uz pytala antibiotika kedze ste vycerpala.volnopredajne lieky moze to byt aj covid netestovala.sa?ja som.mala.take.priznaky

@zuzkaa1991 este som sa netestovala zajtra si kupim test v lekarni len ledva kaslem a hrdlo ma uz pomenej boli tak neviem co mam povedat doktorke ze koli comu potrebujem antibiotikan

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@galucka

Dobrý deň, ja som mala rovnaký priebeh ako píšete. Že v pondelok to začalo teploty mierne 37,7 bolesť hrdla únava, bolest hlavy, tak som užívala ibalgin alebo paralen na striedačku. Do piatku sa mi stav nezlepšoval citila som sa veľmi slaba. V piatok som navštívila obvodnú doktorku,popisala problémy namerala mi CRP 235 a smerovala som na urgent, hospotalizacia v nemocnici,diagnoza zapal pľúc môj vek vtedy 34 rokov. V lekarni DR Max vám vedia na požiadanie zmerať výšku CRP, návštevu doktora neodkladajte.

@galucka uz som bola a prave to ze ma aj popocuvala a povedala ze vsetko ciste

zmrzlinka2021
11. máj 2025
@csipcsip000

@zuzkaa1991 este som sa netestovala zajtra si kupim test v lekarni len ledva kaslem a hrdlo ma uz pomenej boli tak neviem co mam povedat doktorke ze koli comu potrebujem antibiotikan

@csipcsip000 neber antiobiotika bez toho, že ti ich predpíše lekárka lebo fakt ich potrebuješ.

zuzkaa1991
11. máj 2025
@csipcsip000

@csipcsip000 vyskusajte glimbax kloktat 3dni ak neprejde tak smer.lekar

zabka79
11. máj 2025

@csipcsip000 skusila by som test covid + chripka, mna to zlozilo na dva tyzdne a este mesiac mi bolo vselijako

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@zuzkaa1991

@csipcsip000 vyskusajte glimbax kloktat 3dni ak neprejde tak smer.lekar

@zuzkaa1991 kloktam s tantum verde ale ako vravim hrdlo uz lepsie len to nocne potenie unava velka bolest hlavy

zabka79
11. máj 2025
@galucka

@galucka to zmeranie crp je dobra rada, zisti sa bakterialna infekcia

kacena4
11. máj 2025

to ze pred 6 dnami si mala mierne priznaky, neznamena ze sa ti nemoze zhorsit stav, ak sa budes citit horsie aj v pondelok sprav si covid a chod k dr nech ta znova popocuva a zisti ci sa to to naozaj zhorsilo a ci treba atb alebo sa len dlhsie budes doliecovat. nech ti spravi crp. drzim palceky

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@kacena4

to ze pred 6 dnami si mala mierne priznaky, neznamena ze sa ti nemoze zhorsit stav, ak sa budes citit horsie aj v pondelok sprav si covid a chod k dr nech ta znova popocuva a zisti ci sa to to naozaj zhorsilo a ci treba atb alebo sa len dlhsie budes doliecovat. nech ti spravi crp. drzim palceky

@kacena4 predvcerom som bola u nej nebežela som k nej hneď ale je to asi horšie s tou unavou strasne som unavena a ospanliva

kacena4
11. máj 2025
@csipcsip000

@kacena4 predvcerom som bola u nej nebežela som k nej hneď ale je to asi horšie s tou unavou strasne som unavena a ospanliva

@csipcsip000 ja som pochopila ze si tam bola pred 6 dnami. pri chorobe je to normálne, ze si unavena. ak si tam bola v stredu tak sa tyzden liec. za par dni je normalne ze sa stav zhorsi. liec sa doma tyzden bude lepsie.

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@kacena4

@csipcsip000 ja som pochopila ze si tam bola pred 6 dnami. pri chorobe je to normálne, ze si unavena. ak si tam bola v stredu tak sa tyzden liec. za par dni je normalne ze sa stav zhorsi. liec sa doma tyzden bude lepsie.

@kacena4 no na 4 den choroby som bola u nej popocuvala ma hrdlo mi pozrela a usudila ze nepotrebujem antibiotika v piatok som bola u nej

csipcsip000
autor
11. máj 2025

Len uz aj hlieny z nosa s prepacenim mam zelene

mamina7070
11. máj 2025
@csipcsip000

Len uz aj hlieny z nosa s prepacenim mam zelene

@csipcsip000 vacsina tychto chorob je naozaj virusovych a nepotrebujes atb, ale kludne zbehni do lekarne urobia ti crp test aj teraz v nedelu my platime 5€ a je to ten isty pristroj ako u lekarov a podla vyslwdku sa zariad

mamina7070
11. máj 2025

a kup si sinupret forte dopln C a D vitaminy a ba hrdlo dorithricin

csipcsip000
autor
11. máj 2025

A to nočne potenie je pre mna uplne sokujuce toto som v zivotr nemala

luccija
11. máj 2025
@csipcsip000

A to nočne potenie je pre mna uplne sokujuce toto som v zivotr nemala

@csipcsip000 normálny priebeh virózy, ale išla by som do lekárne a dala si spravit crp
Daj si sinupret na dutiny a dobre vylezat

csipcsip000
autor
11. máj 2025

Inak akurat si kukam hrdlo este ho stale mam cervene

majamat
11. máj 2025

chod znovu k dr. mozno sa ti pridruzila bakterialna infekcia, pripadne sa ti mohla rozsirit napr na dutiny, priapdne inde.

mogaa
11. máj 2025
@csipcsip000

Inak akurat si kukam hrdlo este ho stale mam cervene

@csipcsip000 to mohol byť covid....no nič, test ešte dnes v Kauflande je otvorená lekáreň, pošli muža po test a ráno zavolaj doktorke, ale je to už dosť dlho už nemusí ukázať pozitivitu.....

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@majamat

chod znovu k dr. mozno sa ti pridruzila bakterialna infekcia, pripadne sa ti mohla rozsirit napr na dutiny, priapdne inde.

@majamat zajtra este pockam a ked ziadne zlepsenie tak urcite k nej pojdem naspat znova

csipcsip000
autor
11. máj 2025
@mogaa

@csipcsip000 to mohol byť covid....no nič, test ešte dnes v Kauflande je otvorená lekáreň, pošli muža po test a ráno zavolaj doktorke, ale je to už dosť dlho už nemusí ukázať pozitivitu.....

@mogaa bohuzial z dediny sa teraz neviem dostat do mesta musim pockat na zajtra