icon

Mám tetanický syndróm

19. máj 2020

Pekný deň. Potrebovala by som radu a verím, že tu ju nájdem.
Mám tetanický syndróm. Lekári mi povedali, že som ho dostala z veľkého vyčerpania a z preťaženia, fungovala som na 100% dlhý čas. Psychiku mám všetko super na 100%.
Otázka znie: Ktorá z vás ho má tiež, takisto vám zvyknú tŕpnuť nohy od kolien dole ale až tak, že si nohy vôbec necítite? Ako keby vám doslova ´odišli.´
+Keď mám já tetanický záchvat, tak mi trpne pravá ruka a pravá noha. + spomínané tŕpnutie nôh. Ďakujem

Strana
z2
daisylucky
20. máj 2020

@lenqua_12325 nie som zdravotnik, ale mam úzkostnu poruchu, čo už relatívne vážna diagnóza je a ani pri nej sa neodporúča tlačiť neurol ani iné benzodiazepiny ako napr. lexaurin z dôvodu navykovosti, samozrejme pri vážnych stavoch to bez nich nejde, ale malo by to byt pod dohľadom psychiatra. Psychiatri sú zhrozeni (aj ten môj bol) že kardiológovia, obvodni a kadekto predpisuje neorol a pod., potom pacienti končia akurát u nich a ešte aj so závislosťou. Benzodiazepiny okamžite tlmia a zlepšujú náladu (narozdiel napr. od antidepresiv), takže je celkom logické, že su návykové, podobne ako drogy, chápeš, nie?

lenqua_12325
20. máj 2020

@luccija no mna poučovať nemusíš, moj muž je neurológ 😃😃 ale ty si zjavne študovala medicínu

lenqua_12325
20. máj 2020

@daisylucky samozrejme, ja nikde netvrdím ze nieje návykový, kupujú si ho aj fetaci ak im ho ma kto predpísať alebo bežné falsuju recepty... ale aj čokoľvek ine môže byť návykové a vela pacientom pomohla krátkodobá liečba neurolom

lenqua_12325
20. máj 2020

Vidím, ze tu nemá velmi význam riešiť ochorenie z hľadiska medicíny, lebo tu je dosť "matiek liečiteliek" a "google poradcov" co na základe svojich skúseností radia druhým a myslia si, ze nahradia odborný názor 🤫načo potom chodíte za lekármi? Stačí sa liečiť podla modrého koníka lebo "ta mamička povedala...."

missdiva
20. máj 2020

A robili ti aj vysetrenie na tom pristroji ci mas ozaj tetaniu? Alebo to bol len nazor doktora na zaklade tvojich priznakov?
Mne totizto neurolog najskor povedal, ze mam tetaniu a davali mi magnezium do zily. No poslal ma aj na ten pristroj na potvrdenie tetanie kde mi povedali, ze ja teda na sto pro tetaniu nemam. Tak povedal nieco v style aha tak to vylucujeme patrajte po pricine dalej. Problem bol nakoniec niekde uuuuplne inde...

daisylucky
20. máj 2020

@lenqua_12325 a ty si lekárka?

luccija
21. máj 2020

@daisylucky nie, ale má muža neurológa😊
@lenqua_12325 áno robím v zdravotníctve a ľudia sú závislí od ukludnovakov hádka s mužom Lexaurin, stres v robote Lexaurin

veriine
17. jún 2020

@missdiva a na co ti prišli prosim? Ked bol teda problém inde ako píšeš?

huginko02
15. feb 2021

ahoj...nevies mi povedat???tetania sa da jedine z EMG na ruke urcit...???Ja mam robene na nohe...je to jedno???nebies nahodou??Licia.Dakujem

huginko02
15. feb 2021

@luccija ahoj...mozem sa ta opytat???Tetania sa da urcit aj z EMG na nohe????mne to robili na nohe....kvoli bolesti....nevies nahodou????ci iba ruka????Dakujem.Lucia

misa11111
15. feb 2021

@huginko02 mne robili aj obe nohy a ruka

huginko02
16. feb 2021

@misa11111 dakujem

jajka13
16. máj 2021

Mate niekto skúsenosti s tetaniu a problémy s trávením a niekedy aj zvracanie?

dasenka26
30. jún 2021

Kto sa chce vyhnúť antidepresivam a liekom odporúčam cbd olej, mne veľmi pomohol na tetaniu a úzkostné stavy a nespavosť, upravuje nervový systém ktorý je príčinou vzniku tetanie. Pre viac info kľudne píšte správu 🙂🍀

madamickova
19. okt 2021

Krásny den Vám prajem, veľmi by som potrebovala pomôct s výskumom tetanického syndrómu pre diplomovú prácu zo psychológie. Je to krátky dotazníček urcený ľudom s tetanickým syndrómom, len ho musím poslať poštou. Našlo by sa 9 ľudí, ktorí mi to vyplnia a dajú mi poštovú adresu do správy? Poštovné späť je hradené mnou a priložím aj malú pozornosť. Ďakujem vopred krásne všetkým, ktorí sa mi ozvú. Marcela Adamičková

lenka1209
25. sep 2023

@misa11111 ahoj...akurat mam tie iste stavy neskutocne bolesti krcnej dolnej tie tahave bolesti akoby ti sval prechladol a nervy vydrazdene...neskutocne tlaky do hlavy zalahnute v usiach ..akoby vystipane usta ..trpnu mi nohy ruky no cele zle ...mas nieco co by pomahalo?

misa11111
27. sep 2023

@lenka1209 nie na to nič nepomáha len sa s tým zmieriť beriem na predpis magnézium a keď ma boli krcna pomáha jedine Ibalgin.

lenka1209
22. okt 2023

@misa11111 juj mna ta krvna boli hrozne a uz dlhodobo ...je to zufale uz ..najhorsie ze mne ibalgin nepomaha

lucinda010
16. mar 2024

@bosorka2828 toto mám presne aj ja pred menštruáciou som nepoužita ale že úplne a dlho dlho po nej, sú teda viac horšie dní než lepšie 🙄ja už neviem čo mám robiť

miriam11
Autor odpoveď zmazal
ester1307
8. júl 2025

Ahojte, idem sa s vami poradiť. Posledný týždeň a pol sa cítim veľmi zle. Začalo to jedným dnom kedy som bola veľmi vyčerpaná z práce, mala som pocit že idem omdlieť a odvtedy mi tŕpne čelo, cely deň mám v ňom divný pocit akoby bolo umŕtvené a do toho sa mi začala veľmi točiť hlava a mám v nej tlake divne a silne tlaky. Trosku mi trpnu ak nohy ale to hlavne keď sedím alebo ich mám preložené a raz som mala pocit, že mi jemne tŕpne jazyk. Ukľudní ma jedine neurol… celkovo mám pocit že sa neviem na nič sústrediť a mám problém sa vyjadrovať úplne plinule, sem tam sa aj zakokcem čo sa mi pred tým nikdy nestavalo. Myslite, že to môže byt tetánia či niečo horšie ako skleroza multiplex…

Strana
z2