icon

Mám virózu a kojím. Aký čaj môžem piť?

kajkape
11. nov 2011

Neviete mi poradiť, prosím. Skolila ma viróza. Každú hodinu si dávam koryzaliu a chcela som aj čaj proti nachladnutiu a manželovi povedali v lekárni, že nemôžem piť žiadne také, ktoré obsahujú bazu čiernu, lipový kvet alebo šípky. Čo mám potom piť, len klasický čaj na kojenie? ďakujem.K.

oskorusa
11. nov 2011

ja som pila caj s lipoveho kvetu pocas dojcenia a vsetko ok, sipkovy som tiez pila bez problemu, baza cierna moze prehanat, a jedine nevhodne pocas dojcenia je mata a salvia - znizuju tvorbu mlieka. Ovocne by si mohla - ale tam pozor na alergeny - ak sa im vyhybas - nie je to nevyhnutnost a este ma napada roibos - ten ma tusim aj protizapalove ucinky, je takmer bez teinu. Skore uzdravenie.

maximma
11. nov 2011

ahoj, presne ako pise oskorusa, pozor na salviu a matu, znizuju tvorbu mliecka. Trosku pozor aj na podbel, ten pocas dojcenia radsej nie, ale ostatne v pohodke. Urcite sa neboj lipoveho a ani sipok. Kludne sa nimi preliec. Drzim palceky a skore uzdravenie 🙂

tinki
11. nov 2011

Medovka je super, je to všeliek..Mätu som pila, čas od času a nemalo to u mňa vplyv na mlieko, s tou šalviou súhlasím.
http://www.bylinky.sk/?/Atlas/Medovka