icon

Mám vyrážky po celom tele. Je to alergia?

lamxida
14. aug 2022

Čo to môže byt ? Mam to po celom tele.

Mám vyrážky po celom tele. Je to alergia?Mám vyrážky po celom tele. Je to alergia?
Strana
z2
taktotedanie
14. aug 2022

Odkedy? Svrbi? Brali ste na to nejake lieky? Nove jedlo, prasok? Boli ste v kontakte s niekym chorym alebo zvieratom?

lamxida
autor
14. aug 2022

@taktotedanie od vcera,išla som do sprchy,vyšla som a celá obsypana,jedla som len zeleninovu polievku a keksik,ktorý obsahoval orechy,ale vysypala som sa až po tej sprche čo bolo dosť hodín po jedle,brala som na to len zodac,ale týždeň dozadu som brala antibiotiká,s chorým som v kontakte nebola a ani so zvieraťom.

lamxida
autor
14. aug 2022

@taktotedanie a nie nesvrbí

taktotedanie
14. aug 2022

Berte zodac dalej ak sa nezlepsi chodte na kozne - vymenny listok nepotrebujete
Alergicka reakcia moze nastupit az niekolko hodin neskor
Orechy nateraz vynechajte uplne

sabinami
14. aug 2022

@lamxida ak to nesvrbi je to len ľahká alergická reakcia, stačí si dať zodac a prejde to 🙂 opýtať si výmenný lístok od obvodnej a sup k alergologicke na testy potravinovej intolerancie, v každom prípade toto vôbec nie je vážna alergická reakcia takze sa nemusíte báť, ja to mávam oooovela horšie 🤣

drmelka
14. aug 2022

@lamxida jeeejda,ja to mam uz 3 den.....ale nie po sprche....uz sa mi to stalo aj min.rok....mam to ale iba od polky stehien dole a na rukach....akoby iba na miestach kde som nemala oblecenie. Ja beriem Spirabel od aprila....mam alergie....ale na toto mi povedala min.rok,ze asi slnko....lenze ja som teraz nebola na prudkom slnku a opalovat sa neopalujem vobec,tak neviem....bud skrizena alergia....lebo akurat uraduje Palina....alebo aj to minimim slnka....ja netusim....mna dokonca bolelo 2 dni pred....hrdlo a potom som sa rano takto nasla vysypana

lamxida
autor
14. aug 2022

@drmelka som rada,že nie som sama,keďže som nic podobne na internete nenašla.Aj mne veľa ľudí vravelo,že to môže byt zo slnka ale tiež sa neopalujem takže mi to nešlo dokopy😂

drmelka
14. aug 2022

@lamxida ono vieš,v tomto je alergia "krásna vec" nikdy nevieš kedy sa objaví,je to ako kúzlo....mna svrbia iba ruky....fenistil nezabera, psilo balzam nezabera,panthenol nezabera,kortikoidna masť zhoršila....prides k lekarovi a si ako pokusny kralik...."nezabera Vam toto,tak skusime toto"
Ja som si po minulorocnej skusenosti už teraz povedala,počkam,uvidim.Ak sa to do 5 dni nezlepsi,budem riesit. Minuly rok som pobehala vsetko: ORL,kozna,volala alergologicke a ver nebolo prijemne v lete,v teple behat po vonku zahalena,nech mi nepecie na vyhadzanu pokozku. Nehovoriac o case stravenom v cakarni. Vymenny listok na orl,potom platit na ORL,ked nechces cakat....koznu si vysediet....otras....an tak na mna pozrela z 5 merov a urcila diagnozu....alergia......akoby som bola blba...vsak to vidim aj ja....len mi dajte nieco co pomoze....daju Ti Loteidern alebo beloderm....ine akoby neexistovalo....ja este pokukujem po allersun kreme....uvidim idem hladat ake maju ludia skusenosti.
Tak nam drzim palce,nech to rychlo zmizne.

rain15
29. sep 2023

Dobrý deň, môžem sa spytat čo pomohlo ? mam take iste vyražky - vyhodilo sa mi to večer pričom posledne jedlo bolo pred 4 hodinami a teraz rano sa mi to zhoršilo.

lentil0805
14. okt 2023

@rain15 dobrý deň, vám pomohlo čo? mám to tiež

drmelka
14. okt 2023

@lentil0805 tak nakoniec mi jeden lekar povedal,ze to bola interakcia,tantum verde cmulacie pastilky a slnko.....takze bacha na to... teraz ked ma boli hrdlo,tantum verde uz neuzivam a uz som sa nevysypala.

barborita25912
Autor odpoveď zmazal
dididudu
13. júl 2024

Ja mám takéto skoro na celom tele a strašne to svrbí dávam si aj Zodac. Nikdy som na nic alergiu nemala je pravda že sa opekam na slnku ale nikdy som takéto ani zo slnka nemala nerozumiem tomu. Mám to už tretí deň

dididudu
13. júl 2024

Ja ich nemám ani červené

miruska3737
16. jan 2025

@dididudu prišli ste na príčinu? Z čoho to vzniklo ako ste to liečili, je to alergia?

dididudu
17. jan 2025

@miruska3737 neviem či na 100% ale mám pocit že z telového mlieka určitého to bolo... Bola som u doktora šál mi kortikoidovu mastičku a tým som to natierala a bolo fajn... Potom neskôr som skúšala krém na ruky tej istej značky a ruky sa mi tiež takto vysypali takže si myslím že to bola alergická reakcia

miruska3737
17. jan 2025

@dididudu Uch, ja to mám také isté ako Vy. Napr.cez deň nič ale keď príde večer tak sa mi to vyhodí a strašne to svrbí. Všetku kozmetiku čo som užívala som vyradila. Zatiaľ levanduľový krém to vie utíšiť. Záhadou je, že ráno mám pokožku krásnu hebkú čistú bez vysevu. Pretrváva to len večer. U Dr výsledky v poriadku.

dididudu
17. jan 2025

@miruska3737 no ja som to mala aj štyri dni kým to prešlo

dididudu
17. jan 2025

@miruska3737 a strašne to svrbelo

tetapetra
17. jan 2025

@lamxida nezmenila si sprchac? Nedala si si parfum? Môj muž nemôže nič okrem Nivea. A ja som od roku 2023alergicka okrem všetkých hlúposti aj na parfémy 🤦🏻‍♀️. Vyzerala som ako ty

miruska3737
17. jan 2025

@dididudu ja to mám už vyše týždňa 😔 svrbí to tak že mám chuť sa do krvi zdriapať. Niekde až úplne do modriny podliatiny

dididudu
18. jan 2025

@miruska3737 to som presne mala aj ja

dididudu
18. jan 2025

Túto masť mi predpísal doktor

pehavcek
18. jan 2025

Dievcata aj ja sa skrabem uz treti den. Na roznych castiach na tele. Strasne to svrbi, potom to uplne zhasne. Niekolkokrat denne. Ak to neprejde tiez budem musiet k lekarovi. Davam tomu este par dni. Napadlo mi ci to nie je z mrazov ale netusim.

dididudu
18. jan 2025

@pehavcek no mne to urobilo indulona telové mlieko aloe Vera a potom ešte krém na ruky indulona tiež aloe

pehavcek
18. jan 2025

Nemenila som nic. Ziadne mlieko, krem, ani praci prasok. Iba som si kupila deodorant nivea.

miruska3737
18. jan 2025

@dididudu ja nechápem čo je pôvod tohto skrabania. Ja som myslela zo začiatku že som si domov doniesla nejakého "kamaráta" všetko som vyprala vyčistila ale mám to len ja. To znamená že je to v mojom tele. Ale čo netuším.

dididudu
18. jan 2025

@miruska3737 ja som nemala nikdy na nič alergickú reakciu ja netuším toto bolo prvý krát čo sa mi takéto niečo stalo. Svokra tá mi vkuse hovorila že zo slnka ale práveže slnko mi na to aj pomáhalo nesvrbelo to... Po Tom kortikoidovom kréme čo mi dal doktor som sa ďalej opalovala a nič som nemala čiže zo slnka to nebolo

dididudu
18. jan 2025

@miruska3737 a máte to len na nohách či?

pehavcek
18. jan 2025

Inak ja som tyzden a pol uzivala zeleny jacmen. Kazde rano. Tak mi napadlo ci to nemam z toho. Dnes som si uz nedala. Som zvedava.

Strana
z2