icon

Mám žihľavku?

jessica_jessica
6. mar 2022

Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?
csincsi89
6. aug 2024

@beurre takže včera večer ešte som mala vysevy ale dnes už nemam iba pár malý kusov čiže lepšie . Teplota vôbec, slabosť tiež nemám ako po prvej dávke teraz po druhej dávke už nič také . V pohode som 💪☺️

beurre
7. aug 2024

@csincsi89 joj to sa teším veľmi. Ja som mala mať dneska ďalšiu dávku, ale doktorka mi ju nepichol kvôli tej veľkej horúčke z minula. Dal mi naspäť štvrť tabletky kortikoidov a že o týždeň mám prísť a uvidíme či mi to pichne. Ak tak len v tom prípade že ma hospitalizuje na 24-48 hodín aby si to odsledoval

csincsi89
7. aug 2024

@beurre a kolko Dni ste mala horúčku? To ste mala veľkú horúčku?

beurre
8. aug 2024

@csincsi89 jeden deň 38,6 a druhý 37,7. Akože som sklamaná že mi to nepichli

csincsi89
8. aug 2024

@beurre nerozumiem prečo vám nepichli jeden deň sa zvykava mat teplota ale keď vam potom nebolo nič prečo vam nedali druhú dávku? Nerozumiem tomu lebo viacerý mali teplotu po prvej davke 1 deň ja som tiež mala ale teraz už vôbec nič

beurre
10. aug 2024

@csincsi89 a s výstupom ste ako? No idem tam v stredu tak budem trvať na tom nech to pichnú

csincsi89
10. aug 2024

@beurre ešte mám no nie až tak vela

csincsi89
18. aug 2024

@beurre no ako ste už?

beurre
19. aug 2024

@csincsi89 písala som vám súkromnú správu, skúste pozrieť

csincsi89
20. aug 2024

@beurre pisala som ☺️

csincsi89
25. aug 2024

@zitush odkedy ste si mohli vy pichať sama? Ako ste to riešila?
@zitush

csincsi89
26. aug 2024

@jessica_jessica ako sa máte odvtedy?

zitush
30. aug 2024

@csincsi89 no kvoli tomu ze mi nevyhovoval termin kvoli dovolenke tak sme sa dohodli, ze ked mi to ma kto pichnut, tak mi poslu recept a ja si to uz poriesim ale volam im aky den picham nech si urobia zaznam .... mam v rodine zdravotnikov takze pichnut mi to ma kto

csincsi89
3. sep 2024

@zitush a od kolkych injekcii ste si už mohla pichať sama? Uz po druhej, tretej? Či ako to je lebo aj ja sa chystam do zahraničia a preto sa pýtam ☺️

zitush
11. nov 2024

@csincsi89 ja ani neviem tento rok len od leta asi ale to kazdy mesiac musi predpisovat injekcie naraz to nepredpise

lenka9126
13. jan 2025

Ženy teraz čítam vaše zihkavkove príbehy. Tiež sa liečim na zihlavku a mam otázku. Farbili ste si vlasy ? Chcem si konečne po dvoch rokoch nafarbit len mam strach ci nejako nezreagujem

beurre
13. jan 2025

@lenka9126 každé telo je iné tak to sa ti nikto nezaručí, ale ja si farbim a nemala som reakciu žiadnu

csincsi89
14. jan 2025

@lenka9126 melír cez čiapku mi nerobi problém ani farebné balzamy

zitush
15. jan 2025

@lenka9126 pouzivam bezamoniakove farby ....pohodicka ... amoniakove mi palia hlavu

denda007
15. jan 2025

Ja, mám to už 20 rokov. Po 19 rokoch mi zistila dr úplnou náhodou Histaminovu intoleranciu. Keď som bola tehotná zihlavka úplne zmizla. Po pôrode sa opäť vrátila

radoslav111
24. feb 2025

@jessica_jessica Ahoj, prosim ta cital som tvoj prispevok ohladom zihlavky. Som rovnaky pripad ako ty, u mna to trva cca od 8meho roku zivota a stale si s tym neviem rady...🙄
Chcel som sa ta spytat ci sa ti podarilo vyriesit tvoj problem. Dakujem za odpoved.
Velmi prosim o radu taktiez som uz zufaly ..

beurre
24. feb 2025

@radoslav111 ahoj, ja mám ten istý problém a si na bio liečbe? Mne veľmi pomaha

dubka22
30. mar 2025

Ahojte skupinka... akurát tu čítam všetky vaše príspevky so snahou pomôcť si. Bojujem so žíhľavkou od minulého roku od januára. Objavilo sa to úplne z minúty na minútu po napití sa koly. Bola to hrôza... vtedy sa začalo moje peklo. Kto nemá túto chorobu, tak netuší, čím si prechádzame. Odvtedy samé návštevy lekárov... niekoľkokrát urgent (aj 2x do týždňa), pichanie kortikoidov priamo do žily, hospitalizácia, gastro, orl, zubár, gynekológ, imuno a stále žiadny výsledok, no pretrvávanie neustále. Od augusta 2024 som na biologickej liečbe, no ani ta u mňa nezafungovala. Prvé razy mi bolo dokonca ešte horšie. Teraz mám za sebou 6. Dávok a mame pol ročnú prestávku, ni neviem aký má význam... keďže liečba mi konečne začala aspoň trošku fungovať a teraz sa mi zdá, že začínam byť zas na tom istom ako som bola na začiatku. Ráno nikdy neviem, aká sa zobudím. Pritom som stále na antihistaminikách 4x denne. Momentálne mám Omarit. No mala som aj Nestibil. No mám pocit, že mi je to všetko už zas málo.
Preto už fakt rozmýšľam kam a čo by som vymyslela... rozmýšľam si dať urobiť súkromné intolerančné a rozšírené alergo testy.... dávali ste si niekto?
Dokonca keď zjem nejakú tabletku od bolesti, tak skončím na urgentne... máte niekto takúto skúsenosť?

Kam ste sa posunuli v liečbe vy? Prišli Vám na niečo?
Ďakujem!

zitush
7. apr 2025

@dubka22 mne testy na tabletky ani nerobili, lebo som bola na prednisone este pol roka po hospitalizacii som sa sypala denno denne ale mozem hocijaky liek nic mi to nerobi ... ja am zihlavku od maja 2022 tiez zo dna na den som sa zobudila opuchnuta na druhy den v noci uz cestou do nemocnice v zachranke som sa zacala sypat .... oktober 2022 som zacala bioliecbu beriem Xolair injekcie... momentalne posledna davka koncom januara a som v pohode az na vyrazky semtam a opuchy oči alebo svrbenie dlane ale uz je podana ziadost na dalsie kolo liecby... vraj do 5r. by mali priznaky vymiznu uplne ... btw davala som si robit testy potravinova alergia, aj vonkajsie alergie ... a absolutne nic ... laktozu mam uz dlhsie ale aj to je v norme celkom a histamin je hranicny max sa raz za rok vysypem ked zjem na vianoce kapustnicu a to je vsetko ...antihistaminika mam desloratadin to berem denne aj kvoli alergickej celorocnej nadche.... ja mam spontannu chronicku zihlavku s opuchom - ziadna pricina a to mi brali aj vzorku na biopsiu ... osobne si myslim ze je to nasledok korony ako postcovidovy syndrom

radoslav111
7. apr 2025

@beurre ahoj, nie niesom. Ja som sa o bio liecbe dozvedel az tu. Doteraz mi ju nik ani len nespomenul.
Mam ist k dalsej alergo ale az v july, takze uvidime.
Ja som bol uz na vselijakych vysetreniach al vzdy vsetko ok a uz aj stracam chut a snahu to riesit😏

beurre
7. apr 2025

@radoslav111 určite sa na to pýtaj, ja som to riešila cez kožného. Nie cez imunológa

csincsi89
10. apr 2025

@radoslav111 mne bio liecba tiež nepomohla beriem prednison

radoslav111
10. apr 2025

@beurre velmi pekne dakujem, vyskusam

radoslav111
10. apr 2025

@csincsi89 asi je to fakt individualne niekomu ano niekomu nie

dubka22
10. apr 2025

@csincsi89 nie ste z neho celá opuchnuté? Ja som mala z neho úplne zmenenú tvár. Snažím sa byť bez neho.