Mám žihľavku?
Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

@csincsi89 joj to sa teším veľmi. Ja som mala mať dneska ďalšiu dávku, ale doktorka mi ju nepichol kvôli tej veľkej horúčke z minula. Dal mi naspäť štvrť tabletky kortikoidov a že o týždeň mám prísť a uvidíme či mi to pichne. Ak tak len v tom prípade že ma hospitalizuje na 24-48 hodín aby si to odsledoval
@jessica_jessica ako sa máte odvtedy?
Ženy teraz čítam vaše zihkavkove príbehy. Tiež sa liečim na zihlavku a mam otázku. Farbili ste si vlasy ? Chcem si konečne po dvoch rokoch nafarbit len mam strach ci nejako nezreagujem
Ja, mám to už 20 rokov. Po 19 rokoch mi zistila dr úplnou náhodou Histaminovu intoleranciu. Keď som bola tehotná zihlavka úplne zmizla. Po pôrode sa opäť vrátila
@jessica_jessica Ahoj, prosim ta cital som tvoj prispevok ohladom zihlavky. Som rovnaky pripad ako ty, u mna to trva cca od 8meho roku zivota a stale si s tym neviem rady...🙄
Chcel som sa ta spytat ci sa ti podarilo vyriesit tvoj problem. Dakujem za odpoved.
Velmi prosim o radu taktiez som uz zufaly ..
@radoslav111 ahoj, ja mám ten istý problém a si na bio liečbe? Mne veľmi pomaha
Ahojte skupinka... akurát tu čítam všetky vaše príspevky so snahou pomôcť si. Bojujem so žíhľavkou od minulého roku od januára. Objavilo sa to úplne z minúty na minútu po napití sa koly. Bola to hrôza... vtedy sa začalo moje peklo. Kto nemá túto chorobu, tak netuší, čím si prechádzame. Odvtedy samé návštevy lekárov... niekoľkokrát urgent (aj 2x do týždňa), pichanie kortikoidov priamo do žily, hospitalizácia, gastro, orl, zubár, gynekológ, imuno a stále žiadny výsledok, no pretrvávanie neustále. Od augusta 2024 som na biologickej liečbe, no ani ta u mňa nezafungovala. Prvé razy mi bolo dokonca ešte horšie. Teraz mám za sebou 6. Dávok a mame pol ročnú prestávku, ni neviem aký má význam... keďže liečba mi konečne začala aspoň trošku fungovať a teraz sa mi zdá, že začínam byť zas na tom istom ako som bola na začiatku. Ráno nikdy neviem, aká sa zobudím. Pritom som stále na antihistaminikách 4x denne. Momentálne mám Omarit. No mala som aj Nestibil. No mám pocit, že mi je to všetko už zas málo.
Preto už fakt rozmýšľam kam a čo by som vymyslela... rozmýšľam si dať urobiť súkromné intolerančné a rozšírené alergo testy.... dávali ste si niekto?
Dokonca keď zjem nejakú tabletku od bolesti, tak skončím na urgentne... máte niekto takúto skúsenosť?
Kam ste sa posunuli v liečbe vy? Prišli Vám na niečo?
Ďakujem!
@dubka22 mne testy na tabletky ani nerobili, lebo som bola na prednisone este pol roka po hospitalizacii som sa sypala denno denne ale mozem hocijaky liek nic mi to nerobi ... ja am zihlavku od maja 2022 tiez zo dna na den som sa zobudila opuchnuta na druhy den v noci uz cestou do nemocnice v zachranke som sa zacala sypat .... oktober 2022 som zacala bioliecbu beriem Xolair injekcie... momentalne posledna davka koncom januara a som v pohode az na vyrazky semtam a opuchy oči alebo svrbenie dlane ale uz je podana ziadost na dalsie kolo liecby... vraj do 5r. by mali priznaky vymiznu uplne ... btw davala som si robit testy potravinova alergia, aj vonkajsie alergie ... a absolutne nic ... laktozu mam uz dlhsie ale aj to je v norme celkom a histamin je hranicny max sa raz za rok vysypem ked zjem na vianoce kapustnicu a to je vsetko ...antihistaminika mam desloratadin to berem denne aj kvoli alergickej celorocnej nadche.... ja mam spontannu chronicku zihlavku s opuchom - ziadna pricina a to mi brali aj vzorku na biopsiu ... osobne si myslim ze je to nasledok korony ako postcovidovy syndrom
@beurre ahoj, nie niesom. Ja som sa o bio liecbe dozvedel az tu. Doteraz mi ju nik ani len nespomenul.
Mam ist k dalsej alergo ale az v july, takze uvidime.
Ja som bol uz na vselijakych vysetreniach al vzdy vsetko ok a uz aj stracam chut a snahu to riesit😏
@radoslav111 určite sa na to pýtaj, ja som to riešila cez kožného. Nie cez imunológa
@radoslav111 mne bio liecba tiež nepomohla beriem prednison
@beurre velmi pekne dakujem, vyskusam
@csincsi89 asi je to fakt individualne niekomu ano niekomu nie

@beurre takže včera večer ešte som mala vysevy ale dnes už nemam iba pár malý kusov čiže lepšie . Teplota vôbec, slabosť tiež nemám ako po prvej dávke teraz po druhej dávke už nič také . V pohode som 💪☺️