Mám zmeniť lekárku kvôli PN po operácii platničiek?
Baby poradte mi prosím. Mám po dvoch operáciách platniciek, chodím na obstreky a mám ztp preukaz- lekár dal vyjadrenie, že som ztp na 75%. Čo sa týka dôchodku, ten som si nepodala, fungovať viem a nechcem štat oberať o peniaze. Pointa je, obvodná lekárka ma nechce dať na pn lebo že chodiť viem tak mám ísť do prace 🤦♀️ čo robiť? Zmeniť ju? Obavy mám len kvôli tomu aby mi nerobila problémy. Dakujem
@tulipanik12 do roboty chcem a veľmi. Ale nevladzem, mne je zle keď sedím dlhšie ako 4 hodiny 🤦♀️ ťažké dvíhať nemôžem. Ale cítim že do prace potrebujem ísť
Podľa mňa choď na invalidný a robota ti bude stačiť asi len na 1/2 úväzok - navyše zamestnávatelia radšej berú ľudí na ID, pretože za nich nemusia platiť odvody
Vyskusaj ten invalidny. Ak mas narok, tak ho dostanes a nemusis mat ziadne vycitky. To by ini mali mat a nemaju.
Máš nárok na invalidný dôchodok zrejme, prečo ho nechceš?
urcite skus ID samozrejme ze ta lekarka nenecha donekonecna na PN ak je to trvaly stav, hodnotenie pre ZTP a ID je uplne odlisne ale na polovicny by si mala dosiahnut
a mas ZTP alebo ZTPS?
pri ID mozes normalne pracovat
chapem ze nechces oberat stat o peniaze ale musis pozerat aj na seba, z coho chces zit, bohuzial bez penazi to nejde a na tieto financie mas narok a pravo.
posudkovy lekar sa diva prisne kolko % prisudi a vzdy je to menej nez viac, tebe podla ich tabuliek musia tolko vyplatit. je plno ludi, ktori sa sudia a natahuju kvoli priznanym % aby mali vyssi prijem.
skus sa na to pozriet tak, ze prijem invalidneho dochodku je ako preplatenie PraceNeschopnosti. Aj pri jednom, aj pri druhom mas zdravotne problemy, ktore ta obmedzuju pri praci.
ty si popri praci vzdy mozes invalidny odkladat a mat na horsie casy, ak by sa ti zhorsilo zdravie.
dalsie je, ze doktorka musi tiez pozerat na seba, aj jej chodia kontroly

Nechápem,tak invalidný nechceš brať, ale ani do roboty nechceš 😵💫