icon

Mám zvýšené trombocyty

1. mar 2022

Ahojte prosim mate s tymto skusenost? Mam zvysene trombocyty vyse 700. Mali ste to niekto tak? Museli ste na odber kostnej drene? Idem este na dalsi odber buducu stredu. Dakujem

Strana
z3
r2d2d2r2
12. nov 2023

Ahoj mohla by som sa ťa spýtať ako sa más od vtedy? Koľko si mala rokov keď ťi to diagnostikovaly? Dá sa stouto diagnózov žiť plnohodnotný život ?

autor
12. nov 2023

@r2d2d2r2 ahoj mam 28rokov a som v poriadku 🙂 picham si kazde 3tyzdne injekcie a beriem anopyrin 🙂 som uplne v poriadku a este aj tehotna cize ano da sa pen si pre istotu picham clexane denne 🙂

r2d2d2r2
12. nov 2023

To som rada že si v poriadku !😊😊 A ako ťi nato prišli na preventivnej prehliadke? Má nejaké ryziká tato choroba? Prepáč že sa vypitujem len ma to zaujíma

autor
12. nov 2023

@r2d2d2r2 sla som na krv kvoli zapalenemu uchu a kojila som tak ci nemam zapal. Aby to neslo na mlieko a vtedy na to prisli. Bud to bolo z injekcie proti covidu alebo zi samotneho covidu netusim. Tak je tam napr riziko rakoviny kostnej drene atd nakolko tam su problemy s krvou ale da sa o tom vela pocitat na nete 🙂

r2d2d2r2
12. nov 2023

A nevies o kolkosi mala zvysene cervene krvinky? 😊

autor
13. nov 2023

@r2d2d2r2 to uz si presne nepamatam 🙂

januska259
28. jún 2024

Ahoj, ak sa ta môžem spýtať, ako sa máš odvtedy? 🙂 Poprípade ak by si mi vedela napísať správu, bola by som ti vďačná 🙂

autor
4. júl 2024

@januska259 ahoj. Mam sa od vtedy dobre 🙂 uz som od vtedy porodila maly ma uz 5mesiacov 🙂 len som si musela preventivne pichat clexane najmensiu davku 🙂 stale beriem anopyrin a picham si pegasys raz za 4tyzdne 🙂 inak vsetko okej teraz niekedy mam termin na hematku tak uvidim ake mam vysledky🙂

januska259
8. júl 2024

Tak to veľmi rada počujem 🙂 môžeš mi prosím napísať správu? Chcela by som sa niečo bližšie popýtať 🙂

autor
9. júl 2024

@januska259 napisala som 🙂

tinka3136
26. júl 2024

Dobrý deň autorka,prosim Vás pekne vedeli by sme si napísať správu ohľdom vašej diagnózy? Akurát mám za sebou odber KD a podozrenie na polycitemia vera. Vopred ďakujem.

r2d2d2r2
26. júl 2024

@tinka3136 ake si mala hodnoty v krvi?

tinka3136
26. júl 2024

@r2d2d2r2 Trombocyty som mala 494 ale mám aj mutáciu JAK2. Tak robili aj odber Kostnej drene.

r2d2d2r2
Autor odpoveď zmazal
r2d2d2r2
26. júl 2024

Nie je to az tak vysoke .. a cervene krvinky hemoglobin hematokrit si mala tiez zvysene? Kolko mas rokov @tinka3136

tinka3136
26. júl 2024

@r2d2d2r2 No vysoké to nie je len tam ide hlavne o to že je Jak2 pozitívny. Mala som aj to zvýšené ale mierne teraz keď som bola na poslednej kontrole tak som to už mala v norme.
Len tie trombocyty mám zvýšené.Zatial záver polycytemia vera ale na isto sa to bude vedieť o mesiac.

r2d2d2r2
26. júl 2024

Cudne ze ti robily testy na jak2 pri takychto hodnotach hlavne vtedy ked cervene a hemoglobin sa ti vratili do normalu … lebo mala som znamu ona mala tie zvysene a nikto to neriesil lebo moze to bit vela veci … zapal, malo zeleza v krvi atd kolko mas rokov ? @tinka3136

tinka3136
26. júl 2024

@r2d2d2r2 Mám 30 rokov a ročné dieťa o to je to pre mňa ťažšie. Ja som išla na bežnú preventívku k obvodnéj. Ta sa chytila toho že som schudla pred pôrodom 63kg a teraz keď má dcérka 1,3mesiace mám 55kg ale stále ju kojím aj v rodine máme že pri kojení chudneme. Vtedy som mala trombocyty 520. A mierne zvýšený hemtokrit a erytrocyty.Len ja som veľmi málo pila(po dennom pití 3l sa mi hematokrit a erytrocyty upravili). Obvodná ma poslala na hematológiu tam boli Trombocyty 472 ale dali vyšetriť genetiku na ten JAK2. A na základe pozitivity ma poslala hematologička na odber KD. Bola som aj na sone brucha slezina,pečeň všetko mám v norme. Echo srdca a plúcne vyšetrenie tiež všetko v poriadku. Nemám ani žiadne ťažkosti. Preto som v úplnom šoku a teraz zas ďalšie čakanie na výsledky.

r2d2d2r2
26. júl 2024

Ale skôr to bude ET ako polycitemia lebo tam bi sa ti cervene krvinky a hematokrit nevratil do narmalu podla mna ale boh vie uz vtomto svete….. alo co som citala tak tieto veci sa daji pekne liecit uz

tinka3136
26. júl 2024

@r2d2d2r2 A ty máš tiež dáky takýto problém? Ja už sama neviem že čo ale som stoho vystresovaná.

tinka3136
27. júl 2024

Dobrý deň, prosim Vás pekne vedeli by sme si napísať správu? Som po odbere kostnej drene podozrenie na ochorenie polycytemia vera. Mala by som pár otázok. Ďakujem pekne.

januska259
7. aug 2024

@tinka3136 ahoj, a tebe doktorka uz takto vedela zhodnotiť ze sa jedna o polycytemiu vera? Tiež som už dlhšie po odbere a čakám na výsledky. Napíš mi kľudne správu 🙂

kvetoslava1111
12. aug 2024

Dobrý deň, chcem sa opytat mal niekto 700 trombocytov v krvi a silný zápal ? ... Beriem tabletky Acidum Folicum a Aspirin. ... A som Chudokrvná .... Mozte mi nejako poradit co je dobre na zníženie Trombocytov

lusi12345
16. jan 2025

Ahoj, mohla by som ti napisat spravu? Tiez ma caka odber KD. Dakujem

autor
4. mar 2025

@lusi12345 ahoj jasne pisem ti 🙂

butterfly333
19. mar 2025

@kvetoslava1111 ahoj ako si riesila tie trombocyty? Boli zvýšené z toho zápalu? Lebo riešim niečo podobné som po zákroku mala som silný zápal v obličke a obličkove kamene čaká ma ešte operácia no včera som si bola po výsledky na predoperačne a trombocyty moja hodnota je 841 čo je strašné veľa môže to byť z toho zápalu že sú také zvýšené? Mam tiež ťažkú anemiu hodnotu som mala 63 . Tak sa chcem spýtať ako si to riešila. Ďakujem

ptdawn
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3