Mamičky po 45tke a 50tke. Pozorujete na sebe, že už starnete?
Pozorujete na sebe že už starnete? Posledných 14 rokov som mala veĺmi ťažkých.Bola som psychicky aj fyzicky týraná.Málo som spávala,často som sa budila na zlé sny,trápila som sa.Konečne som odišla z toxického vzťahu ale vidím na sebe ako som rapidne zostarla.Dá sa s tým ešte niečo robiť? Šediny neni problém prefarbiť ale čo z tvárou? Pomohol by aspon trošku kolagén alebo tvárová gymnastika? Má aj menopauza vplyv na starnutie? Alebo mám starnutie prijať a vyrovnať sa s tým?Chcem sa opäť začať radovať zo života a dohnať stratené roky.Začala som aj cvičiť 😊 nikdy som necvičila a je to super.
radovat sa zo zivota mozes aj v 90tke. ak sa nebudes pozerat na vonkajsi vzhlad a porovnavat sa s 20tnickami mozes si uzivat zivota kolko chces. vsetci starneme len sa to musime naucit prijat a zit si svoj zivot ako najlepsie vieme drzim palceky
Podla mna uz len to, ze si odisla zo zleho vztahu Ti prospeje psychicky, fyzicky🙂.Vlasy nafarbi, tvarovu gymnastiku treba podla mna robit skor a viem, ze by som to nedodrziavala.Vrasky netreba len prijat mozes si pomoct malou upravou aspon botox, kyselina hyaluronova nie je to az tak fin.narocne.Botox mas za "malo penazi" vela muziky.Menopauza je strasiak krasy nebudu hormony, pridu vrasky, ochabovanie...moja mama bola velmi dlho pekna a mlado vyzerajuca v 50 tke sa stala babkou a vyzerala vyborne o par rokov po menopauze vyrazne zostarla.Ja mam coskoro 45 r a velky rozdiel na fotkach spred 3,4 r.
Doprajes si spanok, klud a troska sa budes o seba starat a bude to dobre🙂
Gratulujem, ze si odisla od zleho chlapa
@luccija Ďakujem.A čo sa týka financií mám ich málo.Používam len cenovo dostupnú kozmetiku Astrid.Ale odkedy som odišla od ex spím každú noc a vidím na pleti aj psychike zlepšenie.Predtým som spávala tak 4 hodiny každu noc a aj to prerušovane.Ale jasné,vrásky už ostanú,mám ich hlboké a veĺa.Chcela by som len aby sa to nezhoršilo ešte viac.Nech aspon ako tak vyzerám na svoj vek.
@marcellka32 Sérum som nikdy nepoužívala ani nič špecialne,len denný a nočný krém.Akú značku kozmetiky používaš? Ďakujem.
Má aj prejedanie sa sladkosťami vplyv na vrásky? Dávnejšie som o tom niekde čitala že ano,že priveĺa cukru narúša kolagén. A musím povedať že ja som sa ukĺudňovala jedením sladkostí.Nejde všetko zmeniť hneď,som len krátko sama ale mám snahu.Viem starnutie treba prijať,každý zostarne.Som vďačná že som aspon zdravá.Nemám ešte dospelé deti a potrebujú ma.
Podľa mňa sa to nezlepší ak čakáš že budeš vyzerať ako predtým.
Psychicky aj fyzicky ťa to poznačilo čo si v živote prežívala.
Poznám dve sestry ( majú cez 60 takže aj genetiku podobnu), jedna život lazo pláži a veľa peňazí ( vyzerá v jej veku o desať menej, bez úprav... Iba používa kvalitné vyrobky), druhá podobne ako ty prežitý život, síce už 15rokov ma pokoj ale...... Je to na nej poznat. Snaží sa udržiavať, ale veľké vrásky z trápenia ostali a nepomohlo nič. Prijmi to. Hydratácia a cvičenie ťa maximálne rozžiaria, ale nevylepsia vrasku
Kórejská kozmetika
@diamond007 Nečakám že to bude lepšie 😊 mám už hlboké vrásky a viem že tie už ostanú.Len keby sa to nezhoršilo. Poteší ma ak mi napíšu ženy v mojom veku ako sa o seba starajú.Pripadne či si kupujú kolágén,ja už občas cítim kríže a pravé koleno a čo som čitala,kolagen je dobry aj na pleť.
@marcellka32 Ďakujem,pozriem sa aká to je kozmetika.
Ako píšem v prvom komentári, SPF 50 je najdôležitejšie... potom nejaké sérum, večer retinol
@marcellka32 Velmi pekne ďakujem ❤
Na kolagen nevyhadzuj peniaze, radsej spominany SPF50, krem za mna Eucerin Hyaluron filler, drahsi Ale Staci Ho Malo, dlho vydrzi. vela Pit, Malo alkoholu, vyhybat sa udeninam a jest vela zeleniny
Ja mam Len 32 Ale hlboke mimicke vrasky, kazdy den Si ich pomasirovar serom pomohlo
Asi este preslo malo casu,co si prec z toxickeho vztahu. Ukludni sa,tes sa zo zivota,cvic aj nadalej,pi dostatok vody a casom sa tvoja vnutorna pohoda prejavi aj v tvari a omladnes.
Ďakujem.
Ja mám 45 a nejak extra sa o seba nestarám, len tak rekreačné. Proste bežný krém na tvár, občas si zacvicim, snažím sa dostatočne spať a hlavne mi pomáhajú meditácie, cítim sa po nich oveľa lepšie, spokojná, kľudná, nech sa deje čokoľvek. Ja žiadne botoxy a podobné kraviny neriešim. Chcem starnúť prirodzene.
Krása vychádza z vnútra. Gratulujem, že si našla cestu k sebe a opustila si zlo, ktoré Ťa ničilo. Spánok, voda, ovocie, zelenina, pohyb na čerstvom vzduchu a radosť aj z maličkostí. Šport a veľa, veľa lásky - aj tej obyčajnej, ľudskej. Verím, že čoskoro uvidíš pozitívne zmeny aj na pleti. Želám pokojný život a veľa šťastia!
@janickacrazy Tiež som sa o pleť starala len tak bežne ako ty.Obyčajný denný,nočný krém.Ale veĺmi málo som spávala.Odkedy spávam lepšie vidno to hlavne na pokožke okolo očí a čo je hlavné mám viac energie.Ako som písala vyššie čítala som že priveĺa cukru v tele poškodzuje kolagén a vráskavie pokožka.A ja som veĺa rokov jedla veĺké množstva sladkostí.Trápila som sa,plus málo spánku a to všetko sa mi odzrkadlilo na tvári.
@akinomel Ďakujem pekne.
spánok, strava a dostatok tekutín je podľa mňa dôležitejší, ako kozmetika. Bude to určite lepšie, keď spojíš dostatok spánku, zdravú stravu, pohyb a budeš sa o pleť starať, určite sa to prejaví aj na výzore. Ale najmä sa na ňom prejaví to, že si spokojná a šťastná. Veľmi ti tlieskam, že si našla odvahu a silu zmeniť svoj život a želám veľa šťastia
@elizabet173 Po toĺkých rokoch konečne spím dobre.A spávam v kuse celu noc a nebudím sa už.Toto je pre mňa normálne luxus 😊 Obmedzila som sladkosti a jem viac ovocia a zeleniny.Na drahú kozmetiku nemám peniaze,použivam kozmetiku Astrid.Celkovo som začala myslieť pozitívne,pomáha mi pokoj aj cvičenie a spánok.

Čo sa týka starostlivosti o pleť: ráno čistenie gélom, sérum, krém a spf50 celoročne je najlepšia ochrana pred starnutím pleti...večer čistenie, retinal/tretinoin, krém