icon

Maminy s Covidom-19, nakazili ste aj svoje bábätko?

13. dec 2020

Ahoj baby, som pozitivna na COVID19 a mam 7 mesacne babo. Odvcera ma sopel a aj zvysenu teplotu 37,5. Velmi sa bojim, ze sa malicky nakazil odo mna 😩 Kojim ho a spavam s nim aj v jednej miestnosti, muz je so starsou v inej. Podla clankov a odporucani som dufala, ze ak kojim, bude mat v mlieku protilatky a nenakazi sa...no teraz mam obrovsky strach, ze to asi chytil. Najviac ma chyta panika, ak by nahodou musel do nemocnice a mna ako pozitivnu s nim asi nezoberu 😢 Boze baby, podporte ma, ze v tom nie sme sami a ze babatka to zvladnu 🙏
Nemali ste niektora osobnu skusenost s prirbehom u tak maleho babinka?
Dakujem

Strana
z2
ladyvi
13. dec 2020

@janinah nie je to tak uplne o prioritach. Da sa to, ak odide mama z bytu uplne. Ale nie, ze by mi nosili 10 dni 12x denne dieta na 15minut kojit 😂 a predtym este samozrejme si ist umyt ruky a vyvetrat izbu (lebo u nas takato frekvencia kojenia bola). Viem si to predstavit jedine, ze odstavim nasilne a idem do ineho bytu. Pripadne keby som bola v takom nevladnom stave, ze by som nemohla ani nakojit. Tak flasu a hotovo. Za inych okolnosti proste clovek polavi. Uz ked tu 30minut cucka vecer na prse, tak to uz rovno moze aj spat 😂

moniquita
13. dec 2020

Ahoj, nemá zmysel si niečo vyčítať - to ťa akurát drží v nízkych a negatívnych vibráciách. Keď s dieťatkom budeš, môžeš si vyčítať, že to dostalo, keď s ním nebudeš, môžeš si vyčítať, že si nebola s ním, keď ťa potrebovalo - teda ak chce človek hľadať v situácii to negatívne, dôvody, príčiny si vždy nájde.
Nečakaj na detskú lekárku. Volaj homeopatovi, ja som zatiaľ v štúdiu a teda čím skôr sa začne s podávaním lieku, tým lepšie - u teba, aj u dieťatka. Homeopati robia konzultácie aj po telefóne. Pozri si: www.akademiahomeopatie.sk a daj si zoznam homeopatov.
U homeopatie platí, že na tú istú chorobu dostanú 10 rôzni ľudia rôzni liek, homeopat odoberie všetky príznaky a pristupuje individuálne ku každému pacientovi, lebo sme každý iný a každý prežívame to isté rozdielne. Teda napríklad aj na teplotu do 38 stupňov sú rôzne lieky a rozhoduje sa o lieku na základe toho, či napríklad je a aký povlak na jazyku, či sa človek potí a kde sa potí - jeden vo vlasovej časti, ďalší v podpazuší, iný na nohách, či pot smrdí, farbí a ako ... to sa ťa homeopat všetko opýta. Držím palce.
Pri ľahkých priebehoch sa ľudia po 3 dňoch cítia s homeopatiou pri korone oveľa lepšie a zostávajú ešte pár dní síce pozitívni, ale bez ťažkostí.
Pred chvíľou nám skončil víkendový seminár, preberali sme to. Držím palce. Monika

danand
8. feb 2021

Nechcem strašiť, ale áno. Nakazila. Bola som pozitívna v októbri 2020, nakazila som sa od polovičky. Na test PCR sme šli aj s našimi deťmi- 3,5r a 12m. Obe boli pozitivne, všetci 4 doma v karanténa. Priebeh mali slabý, dva dni slabú teplotu, a priesvitné sopliky. Stačil im nasivin, bez ibuprofenu resp. paralenu. My dospelí sme mali všetky príznaky, jeden za druhým, ale dostupnými liekmi sme ich preliecili za 7 dní - bolesť hlavy, bolesť kĺbov, svalov, hnačky, sople, bolesť hrdla, strata chuti a cuchu.ale Nemali sme problém sa o deti postarať. No po skončení karantény, cca o 10 dní, nastal problém s najmladšou. Vysoké teploty, spočiatku slabý vysyp ktorý sa strašidelne zhoršoval, horúčky neustupovali, vysoké crp. 2 týždne v nemocnici, zubozene slabucké dieťa, lieky, veľa liekov, veľa infuzii, odber kostnej drene, transfuzia krvi. Diagnóza Kawasaki po Covide. A vďaka bohu ze sme boli na MM. Zriedkave ochorenie, ale s nástupom covidu u malých detí sa začína častejšie vyskytovať.
Tak ak počujeme s mužom ako ľudia ľahkovážne hovoria o covide ako o chripocke, mrazi sa po chrbte. Momentálne sa dcérka stále lieci, ale doma, s pravidelnými kontrolami

autor
8. feb 2021

@danand Och Boze, az ma zamrazilo 😢😢😢chudatko malicke, drzim palce, aby sa malicka skoro vyliecila a bola fit.
My sme boli tiez v nemocnici nakoniec s babom, lebo mal den hrozny kasel - akoby stekal az, potom teploty a hnacky. Ale chvalabohu bol za 3 dni ok 🙏 modlim sa, aby sa uz situacia ukludnila a aby sme mohli ooat zit normalne zivoty. Lebo ak ma niekto lahky priebeh, neznamena, ze taky maju vsetci. A tie posmesne komentare o chripocke ma vzdy mrzia. Lebo kym ludia nezaziju, nepochopia.
Drzim Vam palce 💪💪💪✊✊✊
A prosim Ta co je to ten Kawasaki? To je liecitelne? Ci trvale?

Strana
z2