Manžel je nonstop chorý

juliasb
4. nov 2022

Ahojte, neviete mi prosím niekto poradiť, ak ste to niekto zažili? Manžel je neustále chorý, doslova si nepamätám že by nekašlal, nesoplil,neboleloli ho kĺby,svaly.
Najprv sme to brali, že stavia dom, robí nočné....ale už je vyše roka v kľude a aj tak je chorý. Bol samozrejme u lekára. Našli mu chlamýdie, mykoplazmy, moraxellu, dali mu antibiotika. Trocha sa mu polepsilo a potom dostal covid a teraz už prešli cca 4 mesiace od covidu a stále je chorý. Dnes povedal, že musí ísť o týždeň k lekárovi, ze to už nie je možné a zažartoval ci nemá leukemiu (neviem ako ho to napadlo) a mňa pochytil vážne už stres, ci nemôže mať fakt nejakú vážnu chorobu. Neviete niekto poradiť prosím?

mogaa
4. nov 2022

@juliasb to skôr vyzerá na postcovid....po covide mu odišla imunita....nech sa pýta imunológovi....bral niečo na imunitu cez covid či po covide?ak nie, nech si nasadí Betaglukány 500+aspom na 2-3mesiace....

anjelicek26
4. nov 2022

Bez odborneho vysetrenia sa nepohne

- tie chlamydie, mykoplazmy, moraxelu - bol na kontrolnom vytere? Moze to este stale mat.
- parazity - bol si dat vysetrit stolicu? To taha imunitu strasne dole
- nedostatok vitaminu D - tiez taha imunitu dole, berie teraz na jesen D-ko?
- bol na gastro, ci nema potravinove alergie? Taka alergia na mlieko robi napr. chronicke zahlienenie a tym padom aj caste kasle...
- bol u alergologa, ci nema alergie na pel, roztoce? Rozdrazdene sliznice su nachylnejsie na vsetky ine pliagy a bakterie, sanca xy-krat vyssia, ze nieco schyta...

Covid ja ti neviem, je to len taka ceresnicka na torte, ze to mal... problemy boli dlho pred tym.

juliasb
autor
4. nov 2022

@mogaa lenže on bol chorý aj pred covidom, proste už aj 2 roky to tak he furt

pribinak
4. nov 2022

@juliasb leukémia nie, to by už bolo po nom. Skôr znížená imunita, nejaké chronické skryté ochorenie a vysokopravdepodovny je postcovidovy syndróm.
Čím skôr k lekárovi

rakywanda
4. nov 2022

@pribinak sú aj rôzne odnože leukémie, resp. hematologickych, či autoimunitnych ochorení

lula313
4. nov 2022

Nosili sme ruska, oslabila sa imunita, aj my sme v poslednej dobe dosť chori, stačí, že niekto pri nás zakasle. A to sme mali taku imunitu, že sme s mužom 20 rokov nebrali antibiotiká a vôbec nechodili po lekaroch

gelifil
4. nov 2022

očkovaný?

pribinak
4. nov 2022

@rakywanda iste, ale tam tie prejavy sú omnoho výraznejšie, to by už dávno zbadal že sa niečo deje

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rakywanda
4. nov 2022

@pribinak veru aj nie, pokiaľ nejdu po tom cielene. Teraz všetko hádžu na post covid.

rude_baby
4. nov 2022

@gelifil keď bol chorý pred covidom, tak táto otázka je trochu mimo misu. Nezdá sa ti?

panelacikova
4. nov 2022

@juliasb tie chlamýdie, mykoplazmy, atď.... tie si človek "nesie" celý život. potrebuje zrejme poriadnu ATB liečbu, ak mu boli zistené tieto baktérie. ešte prichádza do úvahy postcovidový syndróm alebo aj postboreliový (nerobili mu testy, či prekonal boreliózu?). minimálne ten postborrelia sa vie ťahať aj roky (vlastná skúsenosť)

marianarem
4. nov 2022

@juliasb Mal by ist k imunologovi, ci nema poruchu imunity.

drahomirrra
4. nov 2022

Borelia… najskor. Urobit kompletne krvne testy aj na pohlavne choroby.

20erika07
4. nov 2022

A k spominanym testom aj testy na potravinove intolerancie ,segra tak bola nonstop dva roky chora, az jej nakoniec zistili histaminovu intoleranciu a intoleranciu na vsetko mliecne

luccija
4. nov 2022

@juliasb moja suseda mala chlamydie x krat preliecovana a kasle stale uz ma spreje na astmu zvykne sa to vratit.
Cim skor k doktorke na krv, vytery a k imunologicke.Mne hovorila imuno, ze kazdy po Covide by mal brat lieky na podporu imunity.Rieste to cim skor oslabene telo nie je vyhra aj kvoli inym vaznejsim chorobam.Mate doma skolkara?moraxellu mavaju vacsinou deti v skolke

blunka
4. nov 2022

Ja som tak stále chorá. Ochorela som začiatkom augusta minuly rok a vyliečila sa po 6 mesiacoch koncom januara tohto roku. Taká som bola šťastná ... že konečne začnem normálne žiť a dám sa do poriadku. Tento rok som ochorela už 10 krát a kazdá choroba je veĺmi dlho trvajúca. Bola som zdrava 2 tyzdne v juni a cely august. Teraz som ochorela 5 septembra a doteraz som zjedla 5 krabic antibiotik a stale som chora uz 2 mesiace.
Teraz mi je lepsie druhy den tak vyzera ze posledne lieky zabrali. Ale kym dokašlem a odhlieni sa hlava co je dlho po tak dlhotrvajucej chorobe tak dovtedy ochoriem znova. Ani nemam medzery medzi tymi chorobami.
Som na rodicaku a jedno dieta mam v skole a druhe v jasliach obe na celodenny pobyt. Nevladzem sa o nich doma starat som vycerpana z toho. Ja som doma a stale chora.
Tiez aj klby ma bolia ako tvojho ale to mam autoimunitne to nema nic s tymi respiracnými chorobami.
Imuno liecby mam za sebou dve a nepomohli. Tretiu som teraz prerusila lebo som nevladala dochadzat na injekcie koli chorobe.
Pomoct neviem co s tym. Akurat ze ano aj ja.
Mimochodom pre vtip celej veci ... pred par rokmi som bola zdrava 6,5 roka vkuse ani jedina nadcha nic kazdy sa ma pytal co uzivam ako to robim. Nic som nerobila zvlastne vtedy.

lulaby1982
5. nov 2022

Šak Vy tam máte celý herbar chorôb a sa čudujete ,že je chorý. A ešte postcovidove príznaky. Zvýšiť si imunitu, hliva ustricová, jarabina či ako sa volá,sú to také. oranžové bobuľky , nemôžem si spomenúť , vitamín C nie dlhodobo kvôli obličkami, colostrum - mledzivo kravské a kozie

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janage
5. nov 2022

@juliasb ahoj žiaden stres,smer imuno vyšetria. Ja som takto pred covidom, zápal pľúc a stále chorá. Aj mykoplazmy a chlamýdie. Mne pomohlo vždy na jeseň kura imunorom. A posledné 2 roky ocko proti chrípke. Covid mam tiež ocko a žiadne choroby každý mesiac už sa nekonajú klop klop.
Ja ešte odporúčam kolostrum, keď počas roka niečo lezie.
Ak sopli tak ako u detí. Preplachovat nos slanou vodou každý deň, kašeľ bude zrejme z toho, že sopli. Pri prvých náznakoch riešiť, dutiny držať v teple.
A počas choroby ascorvital. Má tam D,C, zinok.

janage
5. nov 2022

@juliasb ak je kašeľ skrz skriabania v hrdle bez soplov, tak bohužiaľ vzdať sa studených nápojov (najhorsie su v kombinacii s bublinkami) a piť veľa vlažného čaju. Cmulat pastilky so slezom a naozaj hneď pri zhoršení také septolete napr.
Počas chrípkovej sezóny tam kde je viac ľudí a vo vnútri sa mi osvedcilo nosiť respirátor, ja napr bus,obchody
Podľa možností chodiť do lesa, parku sa prejsť, úplne vážne
V prvom rade ale lekár.

lb1984
5. nov 2022

@juliasb no čo by ho napadlo surfoval na Google. Ja od februára tohto roka moraxella, covid, svrbenie celého tela cca mesiac, zapal pažeráka, pneumokok, cysty na vajecnikoch, ureaplas., tak v septembri chlamydie ale hranicne hodnoty dostala som biseptol, ten som už ani nebrala. Na imuno ze mam zníženú imunitu dali mi imunor na 8 týždňov, v auguste som ho dobrala. Tiež som už na prášky, ale čo už.... manžel hlavne nech si to nepripúšťa a sup na imunologiu a zatiaľ vitamíny nech berie.
Detto na ďalší týždeň idem na odbery lebo ma znova niečo obchádza 😉 tak idem kuk na tie chlamydie mi nerobia sarapatu. Ja verím ze ak by som mala raka (aj ja googlim 🤣) tak po toľkých vyšetreniach, 3 rtg pluc, sonach brucha, urologicke sono, sono ženských veci, odberoch co som mala tak dúfam že by si to už všimli 🤗 a ak nie moc si nepomôžem aj tak .... koľko má muž rokov?
PS: za zníženou imunitou môže byť aj stres ved to co sme si všetci prežili a prežívame za 2 roky je na guľku a ešte ak má človek do toho zdrav. problémy moc to nepomôže.....