icon

Manželovi sa spravila hrčka na semenniku

butterfly333
14. sep 2014

Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.

maznacik007
29. sep 2014

@butterfly333 to je nejaka blbost a na toto ste tolko cakali ... dal vam spravu? a tam dal aku diagnozu ja by som ziadala konzultaciu s inym lekarom ...
krv a testy mocu normalne u obvodaka ..
aj keby to bola cysta tak to sa odstranuje operacne a robi sa histologia ... 😒

katkabg
29. sep 2014

@butterfly333 no to by som isla k druhemu preboha to co to je keket s prepacenim?To co on ma rongenove oci?Chodte urcite k inemu nadat sa odbit

butterfly333
autor
29. sep 2014

@maznacik007 áno presne to čo som napísala to mu spravili. Pritom ta hrčka je už veľká ako semennik. A nič ani krv ani moč.

butterfly333
autor
29. sep 2014

@katkabg vidíš a bol vo vnútri asi 5min. A toto je celé vyšetrenie. Vraj cista v nej asi 20malých a keď mu to tam vraj nezavadzia tak to nebude riešiť. A to sa dá domom zistiť čo to je??

inull5
29. sep 2014

@butterfly333 ahoj.tak som prekvapená..cysta takú štruktúru mať nezvykne avšak ak robil sono a usúdil že je to cysta..sono ale nepovie ci je zhubna alebo nezhubna..iba biopsia.a mužovi to nevadí že to tak ma?pre tvoj kľud skús potlačiť na obvodného nech vezme aspoň krv.a som rada že to dobre dopadlo.

butterfly333
autor
29. sep 2014

@inull5 aj ja som rada že to nieje nič vazne. No prečo ani krv ani moč žiadne ďalšie vyšetrenie nespravili? A on povedal že mu to nezavadzia no tak na krv už nepôjde keď to nieje nič vážne.

katkabg
29. sep 2014

@inull5 presne tak ja som si nasla raz bulku na prse a doktor mi povedal ze to je cysta a nie nador.Aj sa mi vstrebala uz ju nemam.A Praveze nadory su tuheho a hrboloviteho charakteru.Cysta sa casom moze vstrebat ci prasknut sama.Avsak nador ten sam nezmizne.preto nechapem ako vas chyrlo odpinkali

sasa1983
29. sep 2014

@butterfly333 som onkologička, jednoznačne dovyšetrovať. Neznamená to, že to ozaj nemôže byť cysta, i keď vidieť v nej 20 malých cýst je vskutku nadľudský výkon...ale ok. Moč odobrať nemá validitu, ak nekrváca pri močení. Nádorové markery z krvi sa odobrať dajú, ale podľa mňa jednoznačne za onkologickým (najlepšie, ak nie, tak za špecializovaným skúseným) urológom, kto. musí riadne palpačne (pohmatom) vyšetriť semeníky a znova urobiť USG na dobrom prístroji. V prípade popisovaných bolestí v krížoch (tuším ste ich spomínali, ak sa nepletiem) dorobiť USG brucha, malej panvy, event. pri diskrepanciách CT, ale to až neskôr, nie zvytočne teraz. Držím palce. S.

butterfly333
autor
29. sep 2014

@sasa1983 ste lekárka? Muž má aj krv v moči. No to trvá pár dní potom je chvíľku v poriadku ale objavuje sa často. No a tie bolesti v krížoch máva veľmi často. To ja keď som prechladnuta bolia ma kríže tak raz za rok no jeho skoro denne. Tak nechcem prečo za 5min vyšetrenie čo bol u doktora nič viac nespravili. A čo ak je to niečo vážne jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Nemusí ju mať aj on no mohli ho lepšie vyšetriť. a čo ak ta cysta praskne? To nevadí?

sasa1983
29. sep 2014

@butterfly333 Samozrejme, že môže a aj nemusí to byť niečo vážne. Určite chodte čo najskôr za kompetentným urológom, riešiť krv a moč cez obvodného lekára je vyslovene strata času, ktorý v mnohých prípadoch (nemusí to byť v tomto) je naozaj drahocenný. Urológ-tam vyšetrenie, ďalej zobrazovacie metódy, aké som popísala vyššie. neviem, z kadiaľ ste, ale urológ, opakujem, čo najskôr. Vyberte si dobrého urológa, ktorý ho vyšetrí dôsledne.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
malickaberuska
29. sep 2014

@butterfly333 Ja by som trvala na tom, že lekár MUSÍ zobrať krv a moč! Poriadne by som sa im povyhrážala, že napíšem na neho stažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. A nech to dá aj do záznamu z vyšetrenia, že pacient požaduje odbery, ale on ako doktor ich nepovažuje za potrebné! Nech sa podpíše pod takéto niečo! to sa mu určite nebude chcieť, pretože keby sa neskôr ukázalo, že to bolo niečo vážne, môžete ho za to žalovať!
Alebo teda nájdite iného urológa, nejakého súkromníka, to že je súkromný neznamená, že budete u neho musieť platiť, on si výkony nechá preplatiť v poisťovni. A veľmi rád porobí všetky vyšetrenia, lebo za ne dostane od poisťovne zaplatené.
Som zhrozená, že ako lekár môže pacienta komplexne nevyšetriť! Ja by som z tej ambulancie neodišla kým by nespravili všetky odbery. Veď človek si celý život platí odvody, a potom keď má problém, tak lekár odmietne poriadne vyšetriť? To je nehorázna drzosť!
Nájdi súkromného doktora, Hlohovec je dosť veľké mesto na to aby ste tam mali niekoľko takých ambulancií, alebo v Nitre. A ak muž bude strečkovať, tak jednoznačne povyhrážaj sa rozvodom, rozchodom, atd.. Nemusí to byť rakovina, môže to súvisieť aj s prostatou, alebo inou poruchou. Pre niečo sa tam tie cysty spravili, cysty sa robia okrem iného aj vtedy keď si telo nevie dať s niečím rady, a nejaké toxické veci vyriešiť, tak ich zapuzdrí v cyste... Kým nezistíte príčinu bolestí a krvi v moči, tak by som neprestala..
Niektorí doktori sa cítia ako pánmi sveta, zabudli na to, že oni su tu pre nás a nie my kvôli nim! Prečo pre boha nepočúvajú pacienta, ktorý tvrdí, že má problém??

butterfly333
autor
29. sep 2014

@sasa1983 sme z okresu HC a žiaľ tu sú len dvaja urologovi a žiaden odborným. Neviem kam ku komu by sme mali ísť. Môžete nám poradiť čo ďalej kam ísť?

butterfly333
autor
29. sep 2014

@malickaberuska Jeho otec zomrel na rakovinu prostaty. No skúsim ho asi druhého urologa objednať. Tuším sú v hlohovci len dvaja. Toto je ale prístup doktorov. Vraj keď mu to nerobí problém nebude to riešiť.

malickaberuska
29. sep 2014

@butterfly333 ja som zrýchlika vygúglila aj nejaké ambulancie v Nitre. Veď to nemáte tak ďaleko.
Zavolaj do každej, a opýtaj sa koľko by to stálo, či je to pre vás bez úhrady, pre istotu. Aké vyšetrenia by to mohli byť. Povedz aj že muž má veľký strach z toho celého. A sleduj ako s tebou ktorý doktor, či jeho sestra, jedná, ako reaguje na to, že manžel má z toho strach, aké vyšetrenia navrhujú, či spravia odbery. A vyber si potom toho, z ktorého budeš mať najlepší pocit.
Ja totiž neviem pochopiť ako sa vám mohlo stať, že odmietol zobrať krv. To sa mi v živote nestalo ešte, a chodila som po lekároch už s kadečím.

luba41
29. sep 2014

@butterfly333 alebo v PN, TT?

sasa1983
29. sep 2014

neviem sa vyjadriť ku kompetencii urológov vo Vašom meste, tak neviem, prečo by ste k nim ísť nemohli.
Ak nie, tak Ba, je možné aj urolog. Kramáre, ale ..ale odporučila by som kľudne aj MUDr. Dúbravického, kt. síce trošku akoby rýchlo rozprával, ale je to výborný doktor, má kvalitný usg a nie je žiadny starý dedko, ktorý už po nevidí a nepočuje. Sídli v poliklinike Vajnorská, Bratislava. Ak nie, skúste niekoho iného, tie kramáre sú bud..alebo. nebudem sa k tomu presnejšie a osobnejšie vyjadrovať, je jednoduchšie sa objednať súkromne. Riešiť to treba, osobne si myslím, že už teraz je to viac než len zanedbané (pre bolesti v krížoch a krv v moči).
Ale ponúka sa celá rada možností, viac, či menej pravdepodobných..od močových kameňov...cez tumor (zhubný, alebo nezhubný), zápal na podklade autoimunitného ochorenia, infekcie...cysty...a kombinácia týchto možností.

butterfly333
autor
29. sep 2014

@malickaberuska aj ja som bola prekvapená že to tak rýchlo vyriešili. Tak uvidím či niečo poriešme. Ale aby nás takto dobyl žiadne ďalšie vyšetrenie? Čo ak ta teda tie cysti prasknu a z čoho sa vlastne spravili prečo veď len tak to nevzniklo.

mirinenka
29. sep 2014

@butterfly333 A určite mu tvoj manžel povedal všetko? Som prekvapená, pretože dom už chodila S kadecim, ale teda vždy mi brali krv A moc.... no treba urgentne hľadať iného urológa. ..predsa nie je normálne mať V moči krv...netreba sa nechať uspokojiť S takýmto výsledkom. ..

butterfly333
autor
29. sep 2014

@mirinenka to neviem či mu povedal všetko keďže som čakala vonku. No práve som ho objednala k indian urologa tak uvidíme čo povie on.

mirinenka
29. sep 2014

@butterfly333 dobre si urobila....Najlepšie by bolo keby si išla S manželom aj do ambulancie. ..ale S tým asi manžel nebude súhlasiť. ..

butterfly333
autor
29. sep 2014

@mirinenka tak to máš pravdu nebude. No čítam tu správu no tie skratky že bilokul.anechoid cystia. No ani rozmer nič ani čo ďalej len v prípade ťažkosti ma prísť. To je všetko.

malickaberuska
29. sep 2014

@butterfly333 no postav manžela pred hotovú vec, že pôjdeš do ambulancie s ním, a ako argument použi práve to, že nechal sa tým prvým doktorom odbiť, čo by si sa Ty nebola nechala. Keď on nevie doktorovi vysvetliť, že má problém, tak potom to musíš vysvetliť ty. Držím palce!!

butterfly333
autor
29. sep 2014

@sasa1983 chcem sa ešte spýtať čítala som na nete že keď ma muž rakovinu semenniku tak sa mu v tele vytvorí HCG hormón a ten sa dá odhaliť či ho má v sebe tehotenskym testom. Je to pravda? Lebo som to skušala A boli tam // čiarky. Dakujem

schatzinkaschatzinko
29. sep 2014

@butterfly333 uz vidim, ako niekto vidi, ze v jednej cyste je asi 20 malych cyst..akoze dovi..to chcem vidiet ten sono nalez, co napisal...

butterfly333
autor
29. sep 2014

@schatzinkaschatzinko no ani tam skoro nič nenapísal len že je tam cysta nič viac žiadna liečba lieky nič žiadny odber krvi moč nič. Vraj keď bude zle tak má prísť.

schatzinkaschatzinko
29. sep 2014

podla mu tvoj muz povedal, len o tom probleme, ale ze sa na urologii nevysetruje moc to mi je novinka, sak nech ide aj obvodakovi a ten urobi zakladny labak, sedimentaciu a pecenove, oblickove testy a elektrolyty, crp...

inull5
29. sep 2014

@butterfly333 už tu máš toľko rád že az az..ale baby majú ozaj pravdu.trvajte aspoň na krvných testoch.alebo skús kúpiť tie papieriky na moč.okrem iného sa tam da zistiť aj hematuria-prítomnosť krvi v moči.nenechaj sa odbiť,ja som tu chybu spravila a skončí ro na súde este tento rok dúfam.

butterfly333
autor
29. sep 2014

@inull5 áno pôjdeme k inému urologovi uvidíme čo nám povedia.

sasa1983
29. sep 2014

@butterfly333 rozhodne to nie je na diagnostiku rakoviny semenníka...treba USG a biopsiu.