Manželovi sa spravila hrčka na semenniku
Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.
@butterfly333 no som zvedava ako dopadnete daj vediet kazdopadne drzim palce 🙂
@zibi určite dám vedieť. Ja sa bojím no to čakanie je hrozné.
@butterfly333 chlapi su jesitny..nemôže byť že on už u lekára tajne bol dávnejšie a zatajil to?a preto sa tak krvopotne bráni teraz.
@inull5 nie pochybujem že by išiel sám od seba.
@butterfly333 ako čítam túto diskusiu ono to bohužiaľ naozaj vyzerá na rakovinou semeníka.ich je viac druhov.kľudne môže mať metastazy v mieche tie mu tlačia na obličky a mocovody..nador sa manifestuje práve takou štruktúrou a pevným prirastenim k okoliu.je tuhý ako guma.pozri prajem tí aby to nebolo ono a všetko sa vysvetlilo.no konajte skôr ako v pondelok aby si si to neskor nevycitala..neviem vyhrážaj sa mu odchodom čím kolvek ale choďte na pohotovosť.
@inull5 presne si to popisala také to ma. Čítam o tom rôzne články aby som sa dozvedela viac keď jemu to je jedno. No ma tu hrčku takú ako píšeš je taká hrbolata nie hladká a veľkosť ako ďalší semennik. No on pôjde k urologovi ale že až v pondelok. Lebo z roboty mu voľno nedajú keď to nieje vážne na pN.
@butterfly333 na pn to bude lebo garantujem že este v pondelok ho pošle na biopsia.bude absolvovať štandardné odbery a aj odbery onkomarkerov.absolvuje CT alebo magneticku rezonanciu a ver že to bude co sattyka vyšetrení na hospitalizáciu.ak by ste išli na pohotovosť tak by to mal jednoduchšie a rýchlejšie.myslím co sa týka vyšetrení lebo podľa mňa by ho tam nechali a začali by sa vyšetrenia.zbytočne strácate cas.
@butterfly333 je predčasné stanovovať dg,kým nemáte poriadne vyš. a hlavne histologické vyš......môj švagor mal rakovinu semenníka,hned išiel za lekárom,bol operovaný a ok,potom mal ešte dcéru,ktorá už má 20 rokov a ide sa vydávať a on je zdravý 😉
@inull5 myslíš že ho aj v pondelok niekde pošlú? Čo je to ta nikózia? Moc sa v tom nevyznám. Ja viem že na pohotovosť by bolo najlepšie ísť no on je taký tvrdohlavý že nechce ísť. S nim nepohneme som rada že aspoň ten pondelok pôjde.
@butterfly333 v pondelok ide ráno na odbery? no môj názor je že urológ po palpácii /vyšetrenie pohmatom/ urobí hneď aj odber onkomarkerov. Pošle ho možno na sonografiu, i keď nie som si istá či sa robí sono semenníkov..no jeho čaká CT vyšetrenie alebo magentická rezonancia, ale isto nie hneď v pondelok lebo to sa čaká a objednáva, ale on je podľa mňa akútny stav, tak v priebehu týždňa by to bolo. Po tomto ho čAKá biopsia /odber vzorky z tej hrčky/ a následne histológia na potvrdenie či je tohrčka malígneho charakteru /zhubné/ alebo benígneho /nezhubné/.čo myslíš aká nikózia?
@inull5 nikózia?
@butterfly333 ja neviem, ty si mi napísala do diskusie otázku čo je to tá nikózia? že sa v tom veľmi nevyznáš
dievcata, uz som raz pisala ze moj muz je urolog... a taketo veci rriesia bezne. Urologiu si vybral preto, lebo od nich prevazna vacsina pacientov odchadza vyliecena. Ked je nador na oblicke, vyberie sa nador pripadne aj s oblickou, ked je na semenniku, vyberie sa nador pripadne aj semennik, a pacient ide domov (pokial to uz nie je neskoro a nemetastazuje vselikde). Tieto nadory su obvykle dobre ohranicene a vybratelne. Nepodcenujte kontroly a prevencie.
Na nador semenniku sa nemusi umierat ci chodit nevyhnutne na chemoterapie. A zienky - ked vasi chlapi prevenciu podcenuju, skontrolujte si ich nenapadne pocas predohry 🙂
@inull5 biopsia to bol preklep.
@ckatka ale čo ak je ten chlap tvrdohlavý ako ten môj. Vie to už dva roky od kedy to bolo ako hrašok a dnes ako orech.
@butterfly333 aha, biopsia je odber vzorky. To znamená že v nemocnici mu tenučkou ihlou vezmú z tej hrčky tkanivo aby mohli pod mikroskopom pozrieť čo to je.
@buterfly333 no ako?
Ako ste dopadli? Myslim na vas.
@iwesska ahoj ideme až zajtrajšok ráno tak potom dám vedieť. Dúfam že to bude v poriadku.
@sue ahoj až zajtra ideme ráno. Potom dám vedieť.
@butterfly333 No daj, fakt som zvedava ako ste dopadli. Vela stastia!
@butterfly333 drzim siiiiiilno prstyyyy 😉
@iwesska tak to aj ja. No dnes mi muž povedal že ta hrčka je vieš úplne šťastena k semenniku a je už veľká ako semennik. Je to tvrdá hrčka a hrbolata nepohybliva. Tak cista to nieje. Tá je hladká mäkká a pohyblivá. No tak sa bojím že čo povie doktor.
Uf, ten popis, nic moc 😒 A na dotyk ho to neboli?
@katkabg ahoj no práve sme prišli doktor ho ani poriadne nevyšetril žiadne odbery krv moč tak spravil mu sono no vraj je to veľká cista a v nej asi 20malých cist. Vraj ak mu to nezavadzia tak to nechá tak. To ma zarazilo že ani vrozku nezoberu ani moc ani krv. A čo tie bolesti v krížoch a čo ta krv v moči?? Čo ak je to niečo iné a zanedbal to.
@inull5 ahoj tak už sme prišli a doktor žiadne poriadne vyšetrenie mu nespravil žiadne odbery krv moč biopsia nič len sono a vraj cista a v nej asi 20malych a že keď mu to nezavadzia tak to riešiť nebudú.
@butterfly333 vymenit lekara, chodte k inemu,ked nemate dobry pocit a krv vezme aj normalny obvodak, vsetko sa da ked sa chce...

@zibi možno to nič vážne nebude. No k urologovi ide ja osobne ho tam dokopem.