Mastné vlasy v 22 rokoch
Ahojte dievčatá 🙂 Mám 22 a už od cca 11tich rokov (teda od puberty) sa mi dosť rýchlo mastia vlasy. Mám ich jemnučké, veľa ľudí si myslí že riedke ale nie je ich nejak málo, len sú veľmi jemnunké ako páperie. Umývam ich každý druhý deň, ešte keď som bola na strednej tak vždy napr. v nedeľu v noci, následne som zaplietla vrkoče aby sa mi veľmi netreli o vankúš a utorok ráno som si už musela dávať na boky suchý šampon a večer som ich umývala. Môj program sa dosť odvíja od mojich vlasov, napr viem že keď mám ich čerstvo umyté tak nemôžem ísť cvičiť lebo už druhý deň nemôžem ísť nikam alebo ich umyť len. Robím samozrejme aj opatrenia proti tomu napr. nikdy keď ich chcem mať v poriadku druhy deň tak nespím na boku aj keď veľakrát neviem zaspať kvôli tomu, mám ruku pod hlavou aby sa mi čo najmenej mastili boky ked spím a neustále umývam hrebene a väčšinu dňa ked som doma ich musím mať natesno v gumičke aby som ich nemala na tvári, kedy mi rýchlo zmastnejú.
Umývať každý deň nechcem, počula som že potom budú ešte viac sa mastiť. Čo sa týka plete, tú nejak mastnú nemám, ani som nemala výrazné problémy s akné len klasické pubertiacke vyrážky sem tam.
Čo sa týka šamponov tak používala som Dixi žihľavový aj nejaký iný od Dixi obe boli nanič, potom nejaký Syoss ktorý odporúčali, z Avonu alebo oriflamu zelený, teraz používam levanduľový bio asi týždeň a mám pocit že mi nič nepomáha :(
Nemáte nejaký fakt overený trik alebo šampon ako proti tomu zatočiť? Rozmýšľala som už že zájsť za kožnou aby mi predpísala nejaký retinol to vraj že dosť vysušuje, riešila to niektorá z vás takto? Ďakujem za odpovede, už ma to vážne štve 11 rokov :(
to poznám... som na tom podobne... dixi šampón nevyhovuje ani mne...použvam Syoss na mastné vlasy... podĺa mňa je to hormónmi a aj v génoch...pri jednom tehu som mala krásne vlasy, ktoré som si nemusela umývať aj mesiac - vôbec nemastneli...akonáhle som porodila - bola som tam kde aj predtým... a vôbec nepoužívam lak na vlasy a tužidlá - to len zhorší ich mastnotu...
@hastrmistr dakujem pozriem sa po tom 🙂
@deti95060810 neviemno možno ten Syoss treba dlhšie používať ja som asi 3 týždne a bolo to rovnaké tak som prestala :D :( ale presne asi gény lebo aj mama má s tym problem.. a lak na vlasy a tužidlá skoro vôbec nepoužívam.. možno raz za rok ked fakt potrebujem aby vydržali.. ani nežehlím ani nesuším ani nič
@skvrnka14 mam podobny typ vlasov a roky ( co roky, desatrocia) si ich umyvam denne (obcas az na druhy den - tak do 10x do roka). Skusala som kedysi vselico a nepomohlo nic. Tak som to vzdala. Tiez som sa napocuvala, ako sa mi budu hned mastit este viac, ako si znicim pokozku hlavy.... Nic z toho sa nesplnilo, vlasy umyjem kazde rano a citim sa cely den prijemne, lebo sa nehanbim za vlasy. Ono asi by sa mi dalo vydrzat aj kazdy druhy den, ale pretoze su tak strasne jemne, uces mi nechce drzat na druhy den ( mam ich teraz dlzkou tak po bradu). Ked som ich mala dlhe, druhy den boli zasadne v cope, ale aj tak som sa necitila dobre, proste boli mastne. Mladsia dcera zdedila rovnaky typ vlasov a tiez sa uz trapime.
@simsalabim tiež to cítim rovnako :( teraz mám pomerne dlhé vlasy, ale presne druhý deň sa cítim nesebavedomo a podľa toho si plánujem program čo ma dosť štve že som tým obmedzovaná :(
Mne sa svojho casu menej mastili vlasy,ked som uplne vylucila cukor a sladke vseobecne..
@skvrnka14 pozri, ja som si povedala, ze napr. pri mastnej pleti ti tiez nehovoria - neumyvaj si tvar... proste som skusila umyt vlasy kazdy den a ziadna pohroma sa nekonala. Tak vyskusaj, co sa da a ak nepomoze, nevidim dovod sa trapit koli vlasom, ked je tomu lahka pomoc. Proste si ich umy kazdy den.
@simsalabim ja tiez kazdy den musim umyvat a nam ich riedke a jemne k tomu...
@skvrnka14 ja si umyvam vlasy kazdy den, ved sa kazdy den aj sprchujem... neviem si predstavit umyvat si ich 1x do tyzdna.
@skvrnka14 teraz rastie mlada zihlava, skus si nazbierat, sparit a prelievat tou vodou umyte vlasy, tak isto by som si nechala poradit v lekarni nejaky kvalitny sampon, tie klasicke z drogerie obsahuju sulfaty, silikony, nic moc zlozky, pripadne skus otestovat nejake tuhe sampony (napr.od Ponio) alebo prirodne sampony od Weledy, v lekarni tiez predavaju vlasove vody (lopuchovu, zihlavovu), po umyti si skus masirovat pokozku hlavy s touto vodou, odkedy to robim, velmi sa mi zlepsila kvalita vlasov, ja si inak umyvam vlasy kazdy den uz snad 30 rokov, nevidim v tom problem, a to sa mi az tak nemastia, proste je to sucast rannej sprchy, su vzdy ciste, vzdusne a nadychane, urcite lepsie ako chodit po svete s mastnymi vlasmi kvoli x-krat omielanej povere, ze sa budu viac mastit, ked ich budem umyvat kazdy den, a este jednu vec ti poradim, castejsie si vymienaj/per obliecku na vankus, pripadne si kup novy vankus, ludia si velakrat neuvedomuju, ze aj dlhodobo nevymenena postelna bielizen moze mat za nasledok to, ze sa im viac mastia vlasy (pripadne sa nevedia zbavit aknoznej pleti)....
ak sa citis zle a obmedzovana kvoli tomu, tak si ich umyvaj kazdy den. Nic sa nestane, zameraj sa skor na hydrataciu pokozky ako na odmastnovanie. Kludne vyskusaj aj nejake detske sampony, tie su menej chemicke co sa zloznia tyka, ale zazraky necakaj. Ja s tymto tiez bojujem od puberty, a doteraz som nic nenasla a to uz mam 36.
@skvrnka14 nepomôže nič je to typ vlasov.Pises, že mama ma také isté....mne povedali po puberte to prejde, po tehotenstve. ....nie neprejde....ale neumyvam si denne vyskúšala som všetko asi najviac pomôže šampón Ducrey z lekárne
Dnes máš na výber veľa suchých šampónov používam ich výborná vec.Ak si za ....pomohla by Ti ATK býva to aj záležitosť hormonov
Kludne umyvaj kazdy den, ziadna katastrofa sa konat nebude. Mam take iste vlasy, jemne a rychlo sa mastia. Take rady, ze neumyvaj kazdy den, som aj ja dostavala, aj som to skusala, ale absolutne mi to nepomohlo, plus som sa este citila otrasne, ked som mala na dalsi den mastne vlasy a musela riesit suche sampony a ja neviem co. Mam aj mastnu plet. Polepsilo sa mi to jedine v tehotenstve, nemusela som si kazdy den umyvat a plet som mala
praveze skor suchu. Teraz po porode je to naspat po starom. Mne najlepsie vyhovuje Nivea micelarny sampon, ale ziadne zazraky sa nedeju, ze by som nemusela umyvat kazdy den. Ten druhy sa to sice po tom sampone da prezit, ale nie je to ziadne terno. Toto su fakt hormony a geny, nespravis s tym nic.
@skvrnka14 mam to rovnako, zlepsit sa to nezlepsi, ale nasla som si sposob, ako prezit. Pre mna naj sampon je zihlavovy Yves rocher, je na mastne vlasy a po tomto jedinom nemam paperie. Plus mam ofinu, tak suchy sampon od Batiste je moja casta zachrana 😃
Od 10r. sa mi vlasy mastia tak ze musim umyvat denne, vyskusala som vsetko mozne od samponov po vyzivove doplnky atd. Skusala som 2 mesiace rezim umyvania kazdy druhy den doslova som trpela a zle sa citila druhy den som ich mala v cope ale ta mastne ze od cela po gumicku vyzerali ako uplne mokre. Necakala som zazrak ale aspon mierne zlepsenie aby som mohla umyvat kazdy druhy den, zial nepmohlo. Umyvam denne, nepouzivam kondicioner, nepouzivam lak, tuzidlo, nefenujem nefarbim. Ked si umyjem vecer vlasy okolo 19h tak na druhy den cca o 17 sa ma uz ludia pytaju v praci ci som si prave umyla vlasy ci som s mokrymi vonku....
v letnom obdobi si umyvam rano vtedy sa citim lepsie. Kedze nechcem fenovat v zime musim umyt vecer.
mam blond vlasy nefarbene a take polodhe kusok za plecia
Mastné vlasy paradox suchá pokožka, tvoja koza reaguje na vysušené, nekupuj šampóny na mastné vlasy vždy pred umytím nájdi chvíľku na naolejovanie pokožky vlasov naj detským olejom a dobre zmyt
@galioska / aj to som skusala kupovat sampon na normlane vlasy ziadna zmena sa nekonala
Skus prirodny tuhy sampon, mala som tiez problem. Podla mna tie sampony z drogerie zatazuju vlasy.
Podobne. Vyskusane mozne aj nemozne, nefunguje nic. Tak umyvam kazdy den alebo kazdy druhy. Niekedy mam pocit, ze su mastne uz pocas susenia.🙂 Jedine zvyknut si a umyvat casto. Pripadne ked neumyjem a uz su mastne, robim si v ten den vysoky cop a zapletiem do vrkoca, prelakujem. Tak viem prezit den aj s mastnymi.
@skvrnka14 tiež mam jemne vlasy, musím si ich umývať a fenovat každý deň už som si zvykla. Keby som si ich neumyla necítila by som sa konfortne.

@skvrnka14 skus nizoral z lekarni, alebo mojej dcere pomaha loreal zeleny a skus si po umyti preliat vlasy aj hlavu octom zarobenym s vodou, ocot precisti pokozku....vsetko u nas vyskusane a pomohlo