Mám rýchlo mastné vlasy

14. jan 2022

Dakedy som umyvala vlasy každý deň. Teraz som sa 2 mesiace snazila co najmenej umývať. Každý cca 3. den som ich umyla lebo viac som už vydržať nevedela. Je to nepríjemný pocit na hlave. Myslela som že tym aa aspoň trošku vlasy upravia ale mam ich mastné vzdy na druhý den od umytia. A to umyjem trebárs na obed a ďalší den na obed ich mam znova mastné. :(( Je to vobec v tom umyvani alebo sa mam na to vykaslat a zmierit sa s tym? Tiez som citala ze casto umyvane vlasy skor vypadaju, tak neviem.

luccija
14. jan 2022

Používaj suchý šampón.Je to taký typ pokožky vlasov nezmení sa to

nika_val
14. jan 2022

Vydrž v tom menej častom umývaní, k tomu používaj suchý šampón a snaž sa čo najmenej si chytať, prehrabovať vlasy.
Ja keď si často prehrabávam vlasy tiež ich viem mať mastné hneď na druhý deň 😀🙂

domireb
14. jan 2022

Kedysi som umývala vlasy každý deň, rôzne šamponíky, balzamiky, masky, olejčeky, kulma, žehlička, fén.. vlasy sa mi mastili neskutočne rýchlo. Teraz som na materskej, som rada, ak ich umyjem so šampónom a začešem a aahaho, vlasy sa už tak rýchlo nemastia. Problém nie je len častom umývaní, kedy pokožka reaguje hneď tým, že produkuje viac mazu, ale aj v tom, že si do nich "nešupem".

autor
14. jan 2022

Este som skusala na 2. den vecer ked uz su vlasy mastné si dat na noc cierny ricinovy olej zmiešaný s kokosovým olejom. Aby som ich poriadne premastnila. Potom ked vstanem tak okolo obedu umyjem a su krásne ale vydrzi to len do dalsieho dna.

tyrkysova_kobyla
14. jan 2022

Mam ten isty problem, ked chodim na verejnost, umyvam vlasy kazdy alebo kazdy druhy den (ak kazdy druhy, tak musim pouzit suchy sampon, inak vyzeraju zle). Skusila som pocas lockdownov umyvat vlasy menej, raz do tyzdna aj menej a podobne, ale nic sa nezlepsilo, takze podla mna to v tom nie je. A k "casto umyvane vlasy skor vypadaju", tiez podla mna blbost, umyvam casto a vlasy mam krasne huste.
Ale the best produkty na mastne vlasy za mna sampon na mastne vlasy od Yves Rocher: https://yves-rocher.sk/sviezi_sampon_na_mastne_... a potom suche sampony od Batiste su naj 🙂

autor
14. jan 2022

Noo ja sa tak 2-3x do dna precesem, lebo mam jemne vlasy a rýchlo sa mi zauzlaju. Tiez ich mam vacsinou v drdole. Takze nemam tak casto cesat hej? A drdol vadí alebo je to okej?

autor
14. jan 2022

@tyrkysova_kobyla Skusim ten sampon uz som o on pocula. Ja teraz pouzivam pantene, aby mi robil hustejsie vlasy. Ja ich mam riedke. Skusala som uz dlhodobo pouzivat aj cisto len Dixi ako som citala rady ale vobec to nepomohlo a mala som vlasy take ulapnute na hlave.

autor
14. jan 2022

A môže to byť aj stravou?

tyrkysova_kobyla
14. jan 2022

Je fakt super ten sampon, ale zase tiez neurobi zazrak, ze mi vlasy vydrzia ovela menej mastne, skor len na dalsi den vyzeraju menej zufalo 😀
A stravou asi nie, stravovala som sa horsie aj lepsie a na vlasy to nemalo viditelny vplyv, teda na mastnotu

cubo2
14. jan 2022

castejsie si vymienaj postelne pradlo - vankus.

nika12323
14. jan 2022

Mala som ten istý problém ako ty .
Najviac mi pomohlo neumývať si vlasy príliš teplotu vodou , po umyti si vlasy hneď vyfenovat, keď mám po dvoch dňoch vlasy už troska mastné použijem suchý šampón v spreji a mám ich znova ako čerstvé umyté po dvoch dňoch takto si ich umyjem už klasicky vodou a samponom . Takto si umývam vlasy každé 4 až 5 dni čo predtým som si ráno umyla a večer som už mala pocit mastnoty 😊 vyskúšaj 🙂)

cimage
14. jan 2022

Ja pouzivam tuhy prirodny sampon a menej sa mi mastia. Ale to sa upravi az casom, nie za par tyzdnov. Mne sa az tak prehnane nemastili.

aaliyah2
14. jan 2022

Skús používať šampóny bez parabénov, silikónov, sulfátov, tie vlasy a pokožku hlavy zbytočne zaťažujú a vlasy tak hned mastnejú a sú bez objemu ...

marcellka32
14. jan 2022

Neviem ako často menis návliečku na vankúši, ja mám hodvábnu obliečku a som veľmi spokojná, mám jemne vlasy, vydržia 3 dni v pohode, obliečka je drahá, ale je to investícia pre skvelé vlasy aj pleť (ocenis v neskoršom veku), vlasy sa nelamu suchanim o drsnú bavlnenú návliečku, nezobudim sa s pokrcenou pleťou, kúpila som tu: www.dreamlove.sk

lilke
14. jan 2022

Po zmyti si vlasy nechavas preschnut prirodzene? Lebo fenovanie, aj veľmi teplá voda pri zmyvani podporuje mastenie vlasov. Taktiež typ šampónu. Vyskusaj nefenovat, vydržia min. o deň-dva dlhšie.

vivuska666
14. jan 2022

Mne vyrazne pomohol tuhy sampon. Pouzivala som ho minimalne pol roka. Ked sa mi zacali vlasy mastit, dala som suchy sampon. Obmedzila som umyvanie na 1x za 4 az 5 dni.

savanna
14. jan 2022

Ja neverim tomu, ze je to v umyvani. Ked zacala korona, zostala som na HO a vlasy som si umyvala fakt len obcasne a vobec to nepomohlo - stale sa mastili rovnako a mastia sa doteraz. Mam to tak odmalicka a ja si myslim, ze je to dane pokozkou, ako ma niekto na tvari suchu plet a niekto mastnu, myslim si, ze rovnako je to s pokozkou hlavy. Moj nazor.

janetinka27
14. jan 2022

podla mna su to hormony a je sanca ze sa to zlepsi po prechode. ja si umyvam kazdy den a nehrozi neumyt na druhy den, mam tak mastne vlasy,ze by som ani chlieb nesla kupit

autor
15. jan 2022

@nika12323 Staci taka jemne tepla alebo viac studená voda?

autor
15. jan 2022

@cimage Aa ake dlhé casove obdibie myslíš? Lebo mne tie 2-3 mesiace prišli ako večnosť. 😄 Mat taku mastotu na hlave... nie je to prijemny pocit to vydrzat😄

autor
15. jan 2022

@aaliyah2 Dakujem popozeram to na nete.
@marcellka32 To si asi necham ako poslednu moznost ked pozeram na tie ceny.

@lilke Ano. Umyvam teda teplou vodou. Potom ich zabalim do uteraka, chvilu necham, potom presucham uterakom a nefenujem ale necham tak.

cimage
15. jan 2022

Mozno aj pol roka - rok. Vlasy a pokozka sa musia zbavit tej chemie a zvyknut si.

vivuska666
15. jan 2022

@cimage uplne suhlasim