icon

Máte opichané kolená kyselinou hyalurónovou?

cikita20
22. apr 2023

Zdravím, máte niekto opichané kolená kyselinou hyaluronovou? Recenzie, skúsenosti, pomohlo? Ďakujem

Strana
z2
mooonika1975
22. apr 2023

@simsalabim nemôže to byť nejakou formou alergie ? Napriklad na laktozu a tým obmedzenie vitaminov v mlieku, ako kalcium ? Alebo nedostatok vitaminu D ?

simsalabim
22. apr 2023

@mooonika1975 neviem... ja sice pravda, ze mlieko nekonzumujem, jedine vo forme jogurtov, tvarohov a syrov, a ano, mam laktozovu intoleranciu... ale artroza je ochorenie chrupavky, nie kosti, takze vapnik na nu vplyv nema. A kedykolvek mi robia krvny obraz, vsetko mam OK, este aj ten vit D som mala vzdy v norme. Pytala som sa roznych lekarov a vraj strava na to zjavny vplyv nema... tak kto vie.

mooonika1975
22. apr 2023

@simsalabim uhm, ďakujem .❤

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jamimo
22. apr 2023

@mooonika1975 skús si pozrieť dokument pravda o mlieku (dávali ho aj na stv2, myslím že je aj na youtube) ..Názor si sprav sama... tá zafarbená voda na bielo v kartóne má sotva nejaký vápnik 🤭
https://nazdravie.eu/akajepravdaomlieku.htm
https://www.puravia.sk/blog/vapnik-v-potravinac...

mooonika1975
22. apr 2023

@jamimo tak áno, vravim o mlieku, viem, že toto čo je v kartonoch je hnus

jamimo
22. apr 2023

@mooonika1975 tak ma napadlo, že by ťa to možno zaujímalo, aj tak celkovo, nielen o farebnej vode v kartóne...

mooonika1975
22. apr 2023

@jamimo kuknem ❤

domiklik
22. apr 2023

@mooonika1975 šport, nadváha, nevhodný životný štýl... A niekedy môžeš robiť všetko správne a genetika jednoducho nepusti

stevi8
12. apr 2024

@lula3108 pekný deň,

Chcela som sa opýtať. Mne včera pichli do kolena kyselinu ale koleno mi veľmi opuchol, neviem sa na neho postaviť, pichá to. Ku doktorovi som išla išla úplne v poriadku a o 3hod. Mimopuchlo koleno a neviem vôbec chodiť. Celu noc bolesti, som na paralene lebo som po plucnej embólii tak iné analgetika nemôžem.

Otázka. Toto ste mali aj vy po pichnutí? Je to normálne ? Alebo mám ísť na pohotovosť ?

Veľmi peknw ďakujem

lula3108
12. apr 2024

@stevi8 opuchnute som to veru nemala ale bolestive ano. Ale urcite nie az tak aby som si musela davat lieky. Podla mna zbehnite k doktorovi, mozno vam to zle pichol doktor. Ale mozno vam povedia ze s tym nic robit nevedia, ze to treba nechat vstrebat a rozhybat

simsalabim
12. apr 2024

@stevi8 mne vzdy kolena opuchnu, dalsi den vzdy musim ostat doma, lebo ich nezohnem a neviem poriadne ani chodit ani sediet. Vraj minimum ludi takto reaguje. Lekarka odporucila kolena chladit a to celkom pomaha.

stevi8
12. apr 2024

@simsalabim a opuchol až tak že bolo raz take ako bežne ?
Ani dnes mi neodbuchlo. Dávam na to zamrazeny hrasok v sacku 3-4x za deň a nic :(

Ako dlhší že mali opuch ?

simsalabim
12. apr 2024

@stevi8 raz take nie, ale vyrazne opuchnute ano. Ten hrasok nedavas na holu kozu, vsak?

jarkapaba
23. máj 2024

@stevi8 dobrý deň, len som sa chcela spýtať, či Vám to odpuchlo. Ja mám teraz ten istý problém, ale už vyše týždňa.

stevi8
14. júl 2024

@jarkapaba dobrý deň, áno odpuchlo asi po týždni. Potom som mala pokoj a teraz asi týždeň možno viac má v kuse boli keď viac chodím

marcelamarse1
15. aug 2024

@simsalabim kedy sa vám dostavil účinok? Ďakujem

marcelamarse1
15. aug 2024

@simsalabim
@lula3108 kedy sa vám dostavil účinok? Dakujem

lula3108
15. aug 2024

@marcelamarse1 ja si to uz presne nepamatam ale viem ze prve dni mozno aj tyzdne som nadavala ze to je este horsie a zrazu potom ani neviem ako som si uz vedela cupnut a klaknut bez bolesti😄cize u mna to islo asi tak nenapadne

simsalabim
15. aug 2024

@marcelamarse1 postupne, ako kedy, po par dnoch/tyzdnoch.

svetluskagabrielle
9. sep 2024

@aurelia2000 v Prešove levocska?

lucka_ke
1. mar 2025

@simsalabim môžem sa opýtať na to preplácanie Dôverou? muž bol nedávno a dr. mu povedal, že si to pacient celé hradí sám

jarkapaba
1. mar 2025

@lucka_ke mne to dovera cele uhradila

katsmolkova
1. mar 2025

@lucka_ke ak je to volnopredajna injekcia,tak poistovna to neuhradi. Ja som si kupovala normalne z lekarne a aplikovali mi to v ambulancii,ale nebolo to na predpis.

simsalabim
1. mar 2025

@lucka_ke ja mam vseobecnu. Jeden cas sa to hradilo cele (Sinovial 1ks vyse 80€). Teraz poistovna doplacavpolovicu, cize za 2 injekcie platim okolo 80€. Su aj ine injekcie s rovnakou ci pofobnou ucinnou latkou, drahsie a na tie nedoplaca nic.

lucka_ke
1. mar 2025

dr. mu predpísal Biovisc Ortho single roztok 3 ml. a doplácal 2x75 Eur, poisťovňa Dôvera hradila cca 2x25 Eur, je aj niečo bez doplatku ak tomu správne rozumiem?

Strana
z2