icon

Máte otázky ohľadom výsledkov MR?

baskaaa5
2. jan 2025

Vieme mi prosím niekto poradiť čo tam je napísané? Dakujem

Máte otázky ohľadom výsledkov MR?
suzitok
2. jan 2025

Ahoj, ja ti neporadím, ale chcela by som sa spýtať, robili ti aj s kontrastnou látkou? Ako si to znášala? Mňa to čaká o mesiac...

lila246
2. jan 2025

chatgpt hovorí že:
Všeobecné informácie:
Kontrastná látka: Pacientovi podali kontrastnú látku (C54254 - 15 ml ProHance), ktorá pomáha lepšie zobraziť niektoré oblasti na MR vyšetrení.
Zistenia:
Vyšetrenie mozgu:

Nezistili žiadne závažné problémy v bielej hmote mozgu (to je časť mozgu, ktorá spája jednotlivé časti a prenáša signály).
V jednej oblasti je zvýraznenie signálu, ktoré môže byť spôsobené prirodzeným starnutím.
Mozgové komory (miesta, kde sa ukladá mozgovomiechový mok) sú normálne tvarované a posunuté.
Nie sú prítomné žiadne známky čerstvých (nových) mŕtvic alebo poškodenia mozgu.
Nie je prítomné žiadne krvácanie ani produkty degradácie krvi.
Ostatné časti mozgu vyzerajú normálne.
Cievy v oblasti mozgového kmeňa a hornej časti chrbtice:

Nervy a cievy v oblasti mozgového kmeňa sú normálne. Je spomenuté ľahké kríženie nervu a tepny, ale to momentálne nespôsobuje žiadne problémy.
Objavili malú aneuryzmu (vydutie cievy) v oblasti spojenia dvoch tepien pri hornej časti chrbtice, ale predpokladá sa, že je malá a stabilná.
Ostatné zaujímavé informácie:

V cievach okolo mozgu sú mierne abnormality, ktoré sú bežné pri vyššom veku.
Spomenuté sú aj mierne problémy s očnými svalmi a možná jemná nerovnováha, ktorá by mohla ovplyvniť videnie, takže lekár to môže chcieť ďalej sledovať.
Zhrnutie: Správa hovorí o prevažne normálnych výsledkoch, s výnimkou niekoľkých drobných oblastí (napr. malá aneuryzma), ktoré môžu byť zaujímavé pre lekára, ale momentálne nespôsobujú problémy. Nie sú tam známky čerstvých mŕtvic ani vážneho poškodenia mozgu.

baskaaa5
autor
2. jan 2025

@suzitok partnerovi a áno podla popisu

baskaaa5
autor
2. jan 2025

@lila246 ďakujem ti z celého ❤️ďakujem ti aj za ochotu. Všetko dobre v novom roku hlavne veľa zdravíčka ❤️môžem sa opýtať si doktorka? Ďakujem

taktotedanie
3. jan 2025

@baskaaa5 kdeze toto vyhodila apka na mobile

nerfka
1. aug 2025

@baskaaa5 dobrý deň môžem sa spýtať ako sa ďalej risila tá aneuryzma? Mám podobný nález a ešte len na čaká CT angiografia