Máte otázky ohľadom výsledkov MR?
Vieme mi prosím niekto poradiť čo tam je napísané? Dakujem

chatgpt hovorí že:
Všeobecné informácie:
Kontrastná látka: Pacientovi podali kontrastnú látku (C54254 - 15 ml ProHance), ktorá pomáha lepšie zobraziť niektoré oblasti na MR vyšetrení.
Zistenia:
Vyšetrenie mozgu:
Nezistili žiadne závažné problémy v bielej hmote mozgu (to je časť mozgu, ktorá spája jednotlivé časti a prenáša signály).
V jednej oblasti je zvýraznenie signálu, ktoré môže byť spôsobené prirodzeným starnutím.
Mozgové komory (miesta, kde sa ukladá mozgovomiechový mok) sú normálne tvarované a posunuté.
Nie sú prítomné žiadne známky čerstvých (nových) mŕtvic alebo poškodenia mozgu.
Nie je prítomné žiadne krvácanie ani produkty degradácie krvi.
Ostatné časti mozgu vyzerajú normálne.
Cievy v oblasti mozgového kmeňa a hornej časti chrbtice:
Nervy a cievy v oblasti mozgového kmeňa sú normálne. Je spomenuté ľahké kríženie nervu a tepny, ale to momentálne nespôsobuje žiadne problémy.
Objavili malú aneuryzmu (vydutie cievy) v oblasti spojenia dvoch tepien pri hornej časti chrbtice, ale predpokladá sa, že je malá a stabilná.
Ostatné zaujímavé informácie:
V cievach okolo mozgu sú mierne abnormality, ktoré sú bežné pri vyššom veku.
Spomenuté sú aj mierne problémy s očnými svalmi a možná jemná nerovnováha, ktorá by mohla ovplyvniť videnie, takže lekár to môže chcieť ďalej sledovať.
Zhrnutie: Správa hovorí o prevažne normálnych výsledkoch, s výnimkou niekoľkých drobných oblastí (napr. malá aneuryzma), ktoré môžu byť zaujímavé pre lekára, ale momentálne nespôsobujú problémy. Nie sú tam známky čerstvých mŕtvic ani vážneho poškodenia mozgu.
@baskaaa5 kdeze toto vyhodila apka na mobile

Ahoj, ja ti neporadím, ale chcela by som sa spýtať, robili ti aj s kontrastnou látkou? Ako si to znášala? Mňa to čaká o mesiac...