icon

Máte predmenštruačný syndróm?

lucka273
12. júl 2013

ahoj maminky ,poprosim vas o rady ,skusenosti...posledne cca 4mesiace ako to tak sledujem mavam priblizne 7dni pred menzes bolesti brucha ,priserne bolesti hlavy ,som slaba a stale unavena pocas dna chodievam spat zarovno detmi,v noci riadne nespim a aj zvraciavam (jeden den)teraz som v pondelok zvraciala a v utorok mi zacala menzes...su to hrozne stavy ...niekedy som uplne nemozna..musim behat kolo deti potom som podrazdena a vycerpana..mate niekto podobne skusenosti?a teraz aj dost krvacam...boli ste s tym uz niektora u lekara?treba ist ku gynekologovi?alebo vseobecnemu lekarovi?da sa to nejak obmedzit?dakujem za pomoc 🙂

Strana
z2
kris557
12. júl 2013

@pink_lady joj to tažko obmedziť cukor. Ja som závislá a v čase MS ešte viac. Ale tá hlava, teda migréna by bola aj tak ☹

kazunomiya
12. júl 2013

@evickapooh Ano pupalka je super. Tie kvapky su asi mastodynon, tam je hlavnou zlozkou Vitex agnus castus, ale vo vysokom riedeni (podla mna je to homeopatia). Mne sa osvedcil Agnucaston, ten obsahuje tu istu bylinku. Aj horcik je vraj dobry, to som tiez skusala kedysi. Inak ak mate problem ze vas bolia prsia pred MS tak na to mam odskusane ze zabera vitamin E. Absolutne spolahlivo.

kris557
12. júl 2013

@lucka273 ozaj a ešte mi navrhla tehotenstvo. A ja jej, že asi trošku neskôr, ale potom by som mala mať aj 100 detí, ale tak možno sa to pri druhom sa mi to upraví, dúfam, že aj po tých tabletkách :-/

evickapooh
12. júl 2013

@kazunomiya ano mas pravdu opravujem kvapky sa volaju mastodynon

pink_lady
12. júl 2013

@kris557 :D to aj ja som bola...ale snazila som sa aspon od ovulacie do MS byt zdrzandlivejsia...pomaha to ...jaj kocky ...a este ma napadlo ...na najhorsiu bolest hlavy pred/pri MS mi zaberal bazovy sirup s magneziou vodou alebo medovkovy caj s bazovym sirupom...ono baza aj odvodnuje - sa voda nezadrziava...

terezka1947
12. júl 2013

nie,ja mam problemy s krcovymi zilami..cakam na operaciu...ale az na jesen 😒 tak som zvedava,ci to bude lepsie 😉

lucka273
autor
12. júl 2013

@pink_lady bazovy sirup mame mm sme boli na bazu a urobili sme si domaci je vynikajuci no mne asi nepomaha denne ho pijem dokonca sme si bazu ususili na cajik je vyborny s nej...
@kris557 xixi ze tehotenstvo ...ja som po prvych dvoch bola ok no po tretom je to hrozneeeee....niekedy mam pocit ze umieram s toho uz... a mozno ti tehu pomoze no dufam ze lieky skor 🙂

terezka1947
12. júl 2013

@cerez prepac,ale klikla som si na tvoj profil...a vidim,ze bojujes s odplienkovanim 😉 ja mam takeho chlapceka...a nedari sa 😀 ...ked sa vykaka,tak mi povie(do plienky)...ale piskanie,eee..dala som ho behat po vonku holeho,nech vidi ako piska...ale on si vooobec nevsima,ze UZ piska...uz som tiez nestatsna ☹ ale tak hadam sa raz nauci
baby,prepacte za vstup 😀

actimela
13. júl 2013

@lucka273 ahojky-skuste kvapky http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... mi ich moja gynekologicka

cecil36
13. júl 2013

Baby neviem ci to suvisi, ale ja mavam cca 10-14 dni pred ms bolesti bedrovych klbov a krizov a taha sa to do vajecnikov. Ked pride ms bolesti prestanu. Gynekolog tvrdi, ze som ok. A prsia ma bola ako keby som tehula, co nie som 😀 Nasadila som pupalkovy olej, tak uvidime co to spravi. Mavate niektora taketo problemy? Moze to suvisiet s PMS tie bolesti?

tocikova
13. júl 2013

tie bolesti mozu podla mna suvisiet s ovulaciou , pupalka pomoze , na tie prsniky je dobre uzivat mastodynon dlhodobo ,ten velmi pomaha aj na PMS

demo
14. júl 2013

V obdobi pred menstruaciou je dobre nepit ladove a perlive napoje, pit teplu prevarenu vodu s citronom, jest pravidelne a prevazne teple varene jedla, najma zeleninove, neprehanat to s kofeinom a cukrom. Harmonizuje to organizmus. Toto je inak vyborne aj v tehotenstve ako prevencia poporodnej depresie. A kapsule Satavari na hormonalnu rovnovahhu.

terezka1947
14. júl 2013

suhlasim....pupalka je naozaj super a mne pomaha pit raz denne este alchemilkovy caj

boxinkaaa
28. jan 2014

ahojte..ja mam podobne problemy s bolestami prsnikov, v podbrusku, nepravidelnou menstruaciou a vykyvmi nalad..no posledneho pol roka mi neuveritelne napuchaju nohy..az tak ze sa neviem obut do topanok vela krat..taktiez ruky a brucho..skratka som cela zavodnena..nemate niekto podobny problem alebo skusenost co na podobne problemy zabera??dakujem

janula2511
4. feb 2016

Trpi niektora zvas tocakmi pred menzesom?

kachita
1. aug 2016

@cerez ahoj a ake mas bolesti noh? Zvnutra stehien akoby zily?

papricka33
1. aug 2016

@lucka273 mne to začalo po 30- tke. Stavy nejdem opisovať ☹ Hľadala som odpovede, až som našla jednu knihu. Skratim to. Pomáha vysadiť mlieko aj výrobky z neho. Kavu aj kofeínové nápoje. Nasadila som ženské bylinky (alchemilka, myší chvost) aj bylinky na upokojenie (medovka, pamajoran). Trochu si upraviť psychohygienu. Ja som mala takéto stavy aj okolo ovulácie aj okolo menzesu. Takže v jednom kuse ☹ Vždy tak týždeň pred ovulaciou a týždeň pred menzes, som sa naučila"ubrať plyn" a cielene oddychovať. Už som bola v stave, že som necítila únavu, len som bola večer na skapanie! Takže som si oddych naordinovala povinne a počas dňa si našla čas chvíľu si aj ľahnúť? PMS je kombináciou hormonálnej nerovnováhy, spojenej s nervovým vyčerpaním

saskia00721
8. dec 2017

Ahojte baby mávate PMS každý mesiac či je tu aj niekto kto ho máva iba občas ? Pretože mne už velmi dlhú dobu nič nebolo, žiaden pms nič asi pol roka ak nie aj viac a tento mesiac ho mam už 15 dní pred mrchou a to som ho vždy mávala takax týždeň pred a mrchu mám na deň presnú takmer vzdy. 😡😡😡 Prsia ma teraz tak bolia že to už asi ani nevydržím. 😠 nechapem či mám nejaký problém alebo či to môže byť aj takto že ho mám len občas.

janula2511
19. okt 2020

Myslíte že antikoncepcia by vyriešila tento pms?

masa3010
Odpoveď bola odstránená
tanika
29. júl 2021

@masa3010 ďakujem za tip 👍

Strana
z2