Máte skúsenosť s mononukleózou bez príznakov?
Ahojte, mate niekto skusenost s mononukleozou takmer bez priznakov ? Ja som mala zvacsene uzliny, trochu zvysenu teplotu, ale bolo to pri inej chorobe, az z krvi na to prisli, pecem mam v poriadku.
Brali ste nieco na imunitu ? Ja uzivam D3+K2, zinok, selen, B komplex, rakytnik, pestrec, magnezium..
@michaelam2 to mi aj lekarka povedala, ze 80% ludi ani nevie ze to malo, ale ked citam diskusia na nete, mam skor pocit, ze vacsina mala zly priebeh.
@michaelam2 presne tak, aj mne to doktorka zistila az na preventivke, ani som nevedela, ze som ju prekonala
No tak moj frajer mal taky priebeh ze skoncil v nemocnici. Takze zalezi od pripadu
Tak jasne, lebo ten co ani nevie, ze nejaku mononukleozu mal, tak logicky nebude o nej zakladat diskusiu 😀 zalozi ju ten, ktory o nej vedel lebo mal zly priebeh
Syn mal v styroch rokoch takmer bez priznakov. V jedenastich potom.este raz, ale taku, ze skoro skoncil v nemocnici.
Ahojte. Viem, ze sa tu píše o mononukleóze kadečo..no mam i ja jednu otazku. Pred 2 dnami sme boli u kamarátky na navsteve a jej dcéra 2rocna bola práve vysypana, mysleli že z jedla. No dnes som s nou volala a ze sa jej z krv.testov potvrdili mononukleózu.
Bola som u nich s mojimi 2 dcerami 11a13r. Hrali sa s nou, s hrackami, chytali ju za ruku.
Prosim, Myslite, ze to chytíme aj my?
Prosim take, ze nemali sme chodiť keď mala vysyp a pod.odpovede nepotrebujem, ideme za 4 dni do zahranicia na 2.týždne.
Vopred vam velmi ďakujem 🙏❤️
@janulkaa82 tak to tazko povedat. Mononukleoza sa prenasa slinami takze je to mozne. Na druhej stranr, mononuklezou si prejde skoro kazdy ale lenn male percento ludi o nej vie, vacsinou je bezpriznakovs.
@michaelam2
Bojim sa ked mane ísť aj do zahraničia lietadlom aby to deti nechytilo moc tam. Prip.ake vitaminy treba podávať preventívne na to? C sme si uz dali
@janulkaa82 myslim ze tomuto nijako nezabranis ak sa uz nakazili
@janulkaa82 mononukleózu len tak z dotyku nedostaneš. Prenáša sa slinami. Môj synátor mal prvýkrát v škôlke, tam predpokladám, že sa po niekom napil, lebo mali v triede poháre, z ktorých pili kade-tade....
A druhýkrát na tréningu, kde mali viacerí rovnaké fľaše, musel sa mu z nej niekto napiť alebo sa on omylom napil z cudzej. Druhýkrát mal veľmi ťažký priebeh a mladší syn sa nenakazil. Lekárka nám vtedy vravela, že iba treba dávať pozor, aby sa po sebe nenapili, nepoužili rovnakú lyžicu a pod.
Nerobila by som "paniku" 🙂

Vacsina ludi prekona mononukleozu bez priznakov. Zistia to az z testov (ak vobec).