icon

Máte skúsenosť s mononukleózou bez príznakov?

26. sep 2024

Ahojte, mate niekto skusenost s mononukleozou takmer bez priznakov ? Ja som mala zvacsene uzliny, trochu zvysenu teplotu, ale bolo to pri inej chorobe, az z krvi na to prisli, pecem mam v poriadku.
Brali ste nieco na imunitu ? Ja uzivam D3+K2, zinok, selen, B komplex, rakytnik, pestrec, magnezium..

michaelam2
26. sep 2024

Vacsina ludi prekona mononukleozu bez priznakov. Zistia to az z testov (ak vobec).

autor
26. sep 2024

@michaelam2 to mi aj lekarka povedala, ze 80% ludi ani nevie ze to malo, ale ked citam diskusia na nete, mam skor pocit, ze vacsina mala zly priebeh.

tinalia
26. sep 2024

@michaelam2 presne tak, aj mne to doktorka zistila az na preventivke, ani som nevedela, ze som ju prekonala

tinalia
26. sep 2024

No tak moj frajer mal taky priebeh ze skoncil v nemocnici. Takze zalezi od pripadu

michaelam2
26. sep 2024

Tak jasne, lebo ten co ani nevie, ze nejaku mononukleozu mal, tak logicky nebude o nej zakladat diskusiu 😀 zalozi ju ten, ktory o nej vedel lebo mal zly priebeh

sella38
26. sep 2024

Syn mal v styroch rokoch takmer bez priznakov. V jedenastich potom.este raz, ale taku, ze skoro skoncil v nemocnici.

janulkaa82
9. mar 2025

Ahojte. Viem, ze sa tu píše o mononukleóze kadečo..no mam i ja jednu otazku. Pred 2 dnami sme boli u kamarátky na navsteve a jej dcéra 2rocna bola práve vysypana, mysleli že z jedla. No dnes som s nou volala a ze sa jej z krv.testov potvrdili mononukleózu.
Bola som u nich s mojimi 2 dcerami 11a13r. Hrali sa s nou, s hrackami, chytali ju za ruku.
Prosim, Myslite, ze to chytíme aj my?

Prosim take, ze nemali sme chodiť keď mala vysyp a pod.odpovede nepotrebujem, ideme za 4 dni do zahranicia na 2.týždne.

Vopred vam velmi ďakujem 🙏❤️

michaelam2
9. mar 2025

@janulkaa82 tak to tazko povedat. Mononukleoza sa prenasa slinami takze je to mozne. Na druhej stranr, mononuklezou si prejde skoro kazdy ale lenn male percento ludi o nej vie, vacsinou je bezpriznakovs.

janulkaa82
9. mar 2025

@michaelam2
Bojim sa ked mane ísť aj do zahraničia lietadlom aby to deti nechytilo moc tam. Prip.ake vitaminy treba podávať preventívne na to? C sme si uz dali

michaelam2
9. mar 2025

@janulkaa82 myslim ze tomuto nijako nezabranis ak sa uz nakazili

sella38
9. mar 2025

@janulkaa82 mononukleózu len tak z dotyku nedostaneš. Prenáša sa slinami. Môj synátor mal prvýkrát v škôlke, tam predpokladám, že sa po niekom napil, lebo mali v triede poháre, z ktorých pili kade-tade....
A druhýkrát na tréningu, kde mali viacerí rovnaké fľaše, musel sa mu z nej niekto napiť alebo sa on omylom napil z cudzej. Druhýkrát mal veľmi ťažký priebeh a mladší syn sa nenakazil. Lekárka nám vtedy vravela, že iba treba dávať pozor, aby sa po sebe nenapili, nepoužili rovnakú lyžicu a pod.
Nerobila by som "paniku" 🙂