Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@anickaps
@eliz188 no už som tam volala vo štvrtok tam mám ísť na konzultáciu .Tak uvidím ,strach je zlá vec ,čítala som naozaj veľa príspevkov ,snažím sa myslieť pozitívne ,potrebovala som to však s niekým prebrať ,kedže doma o tom ani neceknem ,preto som sem napísala ,je to inkognito ,nik nevie kto som čo som a myslím ,že ste tu celkom fajn zostava
@anickaps dakujem :D
@apaache Rozhodne treba mat blizkych, kt. Ta podporia... vies... lebo vpodstate ides dobrovolne pod skalpel. Tvoj zdravotny stav nie je na tom az tak zle. Zvykla si si, ze si obezna, fungujes... i ked miestami obmedzene... ale vpodstate si ok. Ja som po operacii potrebovala poriadnu podporu... doatalo sa mi jej od zienky, kt. bola operovana somnou v tej istej nemocnici v ten isty den... prve dva dni po opke boli narocne. Nadavala som si, ze co som to vyviedla a ze to mam hold na cely zivot... teraz som 6 tyzdnov po operacii... dole mam 14,5 kg... vratila som sa do uplneho normalnu a som happy, ze som sa na to dala. Akurat vzdy ked sa vidim v zrkadle a vidim jazvy tak som na seba hrda, ze som pre seba spravila dobru vec. A este jedna osobka mi velmi pomahala... ta hlavne pred ale aj teraz sk obcas piseme... s nou som prebrala uplne vsetko... ale to co potrebujes je urcite aj hmatatelna osoba k kt. Sa budes moct opriet. Je to velky zasah do zivota... a nie len tvojho,ale aj aj tvojej rodiny
@apaache samozrejme moj muz je ta realna osoba o kt. sa opieram 😉... o operacii sme povedali najblizsim a boli sme pripraveni na rozne reakcie, ale kedze sme vedeli, do coho ideme a ozaj sme o tom vela rozpravali, nic nas nezaskocilo a nevyviedlo z nasho rozhodnutia. Ono ta dlhsia cakacia doba ma nieco doseba. Na prvu konzultaciu som bola v jun/jul 2018 a opka februar/2019. Pokial ta v tom podpori manzel, a chces to je to ok, ale prosim sama do takeho rozhodnutia nechod.Ja osobne by som nikoho na tuto operaciu nenahovarala a ani by som nikoho o nej nepresviedcala. To nie je take jednoduche ako odporucit niekomu nechtarku,alebo dobry eshop....tu ide o zivot a ten musi mat kazdy vo svojom plnom rozhodovani... a ano... je mozne ze ta budu odhovarat... im totiz nevadia telesne a dusevne obmedzenia obeznych, pokial ich vskutku nikdy nezazili...
@apaache ahoj. Ja som teda nebola operovaná v Levoči aj keď som to mala v pláne, ale nakoniec som bola v Žiline pred 5.týždňami. Mám dole 14kg, oblečenie na mne kraaasne visí 😁. Cítim sa super, viac vladzem, nebolí ma chrbát, kĺby, cukor klesol, tlak sa upravil. Je to na dobrej ceste.
A čo sa týka podpory, môj manžel bol úplne proti. Odmietal sa so mnou o tom rozprávať. Keď som začala len sme sa pohádali. Ale rodičia a sestry ma podporovali. Súhlasili s tým, že keď to inak nejde je to jediná možnosť ako zhodiť a byť zdravá. Veľmi mi chýbalo že manžel pri mne nestojí. Často som plakala. Nakoniec som ho presvedčila o tom aby sme sa porozprávali a vyšlo z neho že sa o mňa boji. Ale riziko je aj keď som obézna.
Musím povedať že keď som bola po operácii v nemocnici som to oľutovala. Rana sa mi zapálila, doktori boli ako mäsiari. Ale vedeli čo robia. Už je to zahojené. Jedenie sa dá zvládnuť. Keď cítim tlak prestanem jesť, aj keď musím povedať že keď som bola vytočená som nevnímala plnosť žalúdka a prehnala som to. Musím jesť v kľude to je pre mňa zaklad
@katika125 muzi sa o nas boja. . A nie len o nas, ale aj o seba t... trn moj sa pred opkou naucil varit aspon bryndzove halusky, aby neumrel od hladu keby nieco😂😂😂😂... Ja som po opke iba zvracala, nejake komplikacie neboli, ale kedze to bola moja prva operacia, vobec som nevedla ze ako sa budem po opke citit a teda tiez som lutovala... ale uz nie 😎😎😎... inak... ide niekto teraz vo stvrtok do Trnavy?mam kobtrolu, tak ci sa s niekym vidim 😊😊
Myslím, že aj môj manžel sa o mňa veľmi bojí, ale neviem čo je pre nás väčšie riziko byť obézne a choré...... alebo že sa nám pri operácii niečo stane. Vy mladšie baby to možno tak necítite, ale po 50tke je byť obézna a chorá fakt na figu!
To fučanie a veľký tlak na kolená a členky a stálu únavu.....veľmi rada vymením za operáciu .Horšie ako cisarák to nebude a to som ešte po pôrode po cisaráku ked som ležala na JISke ,,chytila,, takú šialenú sestričku, ktorá sa na mne mstila. Najprv mi povedala, že takú noč.košeľu na mňa nemaju.Ked som sa mala prvý krát postaviť a nešlo mi to húkala po mne...ach jaj..na bolesť mi skoro nič nedala.Dva dni na to sa tam už vôbec neukázala.Chcela som na ňu napísať sťažnosť a konkretizovať čo vyvádzala.Nakoniec som to nechala tak.Mimochodom som porodila dvojičky .....do kopy vážili 6 kg v 35 rokoch.
@apaache o Žiline som ani ja nevedela. Dozvedela som sa to až tu. Ja na svojho operátora nemôžem povedať krivé slovo. Milý doktor, všetko vysvetlil, aj po operácii kontroloval. To že sa rana zapálila bolo mojou cukrovkou a vysokým cukrom v krvi. Ťažko sa hoja rany. To že som písala že sú mäsiari je tým, že samotná rana bolela a oni mi ju čistili bez kúska citu. Ja som do ZA išla preto lebo som to mala blízko a mohli za mnou chodiť.
Baby môžem sa spýtať či je rozdiel v chudnutí so sleeve a plikáciou žalúdka ?Postúpili ste niekto tú druhú variantu?
@iveta1970 koľko kilova si rodila?
@zuzlicek 44 pocas tehotenstva som pribrala okolo 35 kg.Ked som rodila mala som asi 115- 120 kg.Som dost vysoka 177cm, ale uz od porodu je 13 rokov a este som pribrala okolo 15kg.Pred Tromi rokmi som schudla 25 kg....uz je to spat.Tak som sa rozhodla za pomoci endok. s tym zatocit radikalne.A uz som cakatel na operaciu.
Mám ešte jednu otázočku ,tie ktoré ste boli v Levoči ,platili ste niečo za konzultáciu?

@apaache na prvú konzultáciu som vlastne ani nečakala v jeden šťvrtok som zavolala a na další som hned mala prísť