Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lauritania mas pravdu, hlavne ked si tak citam prispevky niektorych ludi tu: http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=52&... priberanie po rokoch, reoperacie...nebojis sa toho po rokoch? Ja nedietujem 😀
@stardust tie reoperacie su po bandazach, plikaciach a inych. ale ako pise laurika, ak nie presvedcena tak sa nedaj operovat. ja nelutujem a keby som sa mala teraz rozhodnut tak idem na to znova. ja som uz bola zo seba zufala. 20 rokov som dietovala, chudla a naspat priberala. a co poznam osobne ludi su spokojni. a to najdolezitejsie PLUS je to, ze si s velkou pravdepodobnostou neskratim zivot
ahojte vsetky!!!! 🙂 🙂 🙂
strasne dlho som tu nebola;;;
nestiham.. 😉 😒
vidim tu vela novych tvari; tesim sa..... 😉 vitam Vas vsetky.... 🙂
@stardust co sa tyka ovisania koze, zalezi ako ti pisala lauitania, vsetko zalezi na genoch pozri ja mma 37 rokov som po 3 tehotenstvach , za rok som dala 50 kg zatah pre telo a pokozku... vsetky moje diety za cely zivot..a vysledok ze ziadna ovisnuta pokozka , stale sa kremujem ci som boal tehotna, alebo po operacii, stale dvakrat denne, chodila som plavat.. pomahalo to pokozke...., teraz rok po operacii som otehotnela a znoav zatah pre pokozku... a zase to iste bez strii a bez ovisnuteho brucha... 😉
teraz tvoja dilema, na kupalisku.... ja osobne som sa viac hanbila za moje sunky v na zadku a stehnach ako za ovisnute brucho.. 😉 😉 ak by osm ho mala.. nikto nie je dokonaly ak si mam vybrat ovisnuta koza , ale zdravsi zivotny styl a alahkost... a hlavne nieco co je prospesne pre zdravie.. tak vysledok je u mna jasny.. 😉
teraz ze vela ludi pribera po rokoch kazdy priberie pokial si nedava pozor!!!!!! ak niekto da do seba tazke kelorie za jeden den a nespotrebuje ich nespali tak nemoze ocakavat ze bude tenky!!!!!!
neuverim nikomu kto je po tejto operacii ze pribera bez toho aby jedol vela!! alebo ze je uplne zdravo!!!! 🙂 🙂
je to uplna nezodpovednost zo strany tychto ludi dostat druhu sancu; dostat nastroj s ktorym si mzenili zivot ale s ktorym treba vediet disponovat aby ostali na urcitej vahe zdraviu prospesne...
tazke osobne absolutne necitaj tieto ich vypovede, v okoli mam par ludi aj v rodine ktory tuto operaciu maju za sebou uz viac ako 5 rokov aj 10 rokov a stale su na svojej vahe , nepriberaju, len sa im stratili lieky na cholesterol a na diabetes a ine....
ziju normalne a nepriberaju....
ja tez po operacii dokonca po tehotenstve co je zataz pre telo!!a mozem povedat len jedno nelutujem a stale dakujem bohu ze som dostala takuto sancu.. 🙂 🙂 🙂
no som sa rozpisala...... 😀 😀
@erikasadek ahoj Erika,som rada,ze si sa nam ozvala 🙂 ,ja som prave dnes 3 tyzdne po operacii,mam dolu zatial 11kg,raz sa citim lepsie,raz horsie 😉 ,mavam dost casto taku tazobu na zaludku,jem miniaturne mnozstvo,skor sa snazim pit,nk ale ani to sa mi vzdy nedari 😝 ,mne tam asi nechali asi naozaj mikro zaludok 😉 ,ale hadam sa to casom polepsi.Nemam vobec pocit hladu 🙂 ,jem naozaj len preto,aby som mala aspon aku taku energiu....
vy, co ste sli na tu OP, preco ste sa pre nu rozhodli? Prijimali ste nadmerne velke porcie, mali ste neustaly pocit hladu alebo tak normalne? Ked sa porovnavam s chudymi znamymi, tak mi nepride, ze by som jedla vyrazne vyssie porcie od nich...skor, ze mam po porodoch priserne spomaleny metabolizmus...tam by mi asi ziadna bariatricka operacia nepomohla, alebo sa mylim?
@erikasadek erika ahoooooooj !!!! pozdravujeeeeeem ťa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
@stardust bariatricka operácia je pre tých ktorí nevedia kontrolovať svoje porcie jedla a chute !
@evellinka nezabudaj na pauzy 20minutove - medzi jedlom a pitím , je to velmi dôležite , dnes pisala jedna kočka na fore že je 3 týždne po opke ale že je nejak hladna a že tie porcie ju nenasytia ,. druha kočka /sestrička z nemky / jej odpisala toto : vkladam ti to sem preto , že aj ked nie si hladna , ale patrí to sem všetkym čo su tesne po opke : Jsi v začátcích, žaludek i mozek jest ještě zmaten. Já jsem ze začátku musela dát každou hodinu třeba jen sousto nebo tužší pití, jinak mi bylo až na omdlení ze slabosti. Podle mne je lepší jíst třeba po dvou hodinách míň, než po 3 víc...hlídej si jen celkový denní příjem. Hlad bys cítit neměla, tedy jako že bys neměla zůstávat hladová, občas fakt stačí 1 sousto, aby ten hlad byl zahnán. Žaludek by neměl pociťovat dyskomfort. A jestli SEŽEREŠ na jednu porci 100 tuhého najednou, tak seš výjimka, ale ne exot, někdo to tak prostě má. Však ono si to sedne, neboj. Když přemýšlíš hned po jídle, co si dáš dobrého na další jídlo, tak to podle mne jsou chutě převlečené za hlad.
takže telo aj mozog si zvyka , držím ti palce a prajem uspešne chudnutie , máš už naozaj skvelý pokrok !!!!!!!!!!!!!!
@lauritania Dakujeeem Matka... 🙂 😉
@erikasadek ako nechapem bud si leniva si zacvicit a dodrziavat dietu??? To hned lahnes pod noz??? Chore... a dueta kazdy sa zlakne bud nepoznas dietny jedalnicek ked pises ze to mas aj z diet??? Nonsens. No ja dom mala moznost skusit dietne jedla a mozem povedat ze mi chutili viac ako klasika
Boze ved to je proti ludskemu telu takto tyrat zrezu Ti zo zaludka aby si "nezrala" aku ma telo energiu??? Bozr sa cudujem ze nieco taketo je aj povolene!
@stardust budes ma nenavidiet 😉 😉 beriem risk...
tato odpoved co pises je typycka pre nas s nadvahou nejem viac ako chudi lidia.... 😀 😀
poviem ti jedno jeme!!!! keby sme neprijmali viac tak nepriberame!!!!!!!!
teraz odporucam ti napisat kazdy den co vsetko zjes a ake kvantita budes po tyzdni prekvapena!!!! co jes v akych kvantitach a v akych kvantitach by si mala jest aby si udrziavala vahu a v akych kvantitach by si mala jest aby si schudla a co !! hlavne by si mala jest!!!!!!! 😉 😉
drzim vam vsetkym palce.. 🙂 🙂
za seba tuto odpoved som mala aj ja!!!! nejem vela, !! ako strasne som sa mylila!!!!!!! to som zistila az po operacii par mesiacov neksor spatne ked pozeram... ano jedla som viac ako som mala len som to nevidela....
teraz u mna to bolo hlavne jest vecer v francuzsku su este velke vecere , uplny opak ako u nas takze zbohov vaha druha porcia prisla okolo 23 vecer bolela ma hlava az pokial som sa nenajedla bolest neodisla.. 😉 😉
@evellinka som rada neboj vsetko chce cas... ber to tak ze je to velky operacny zasach a potrebuje vsetko cas... neboj o par mesiacov budes spokojne vsetko jest teda dufam ako ja<;; 🙂 🙂 🙂 🙂
@natalyaas mas pravdu som taka leniva ze som hned lahla pod noz!!!!!
boze ty vies o tom asi tak vela ako slimak o formule 1!!!!!!!!!
keby si vedla co je to cely zivot sa trapit vdaka u mna mojej mame ktora mi uz od batolata znicila metabolizmus pretoze do mna pchala krupicve halusky a masovu polievku od 4 mesiaca a ine somariny tak ano som leniva ked o nicom nevies tak radsej sa zdrz blbych komentarov!!!!!!!!!az budes mat lekarsky potvrdene ze si na riziku zdravia a je nutne nieco s tym robit ale diety nie su absolutne vhodne tak potom pis az budes mat lekarsky diplom a dietologicke vzdelanie atak potom nieco pis!!!!!
vazne taketo komentare neviem ci sa mam smiat alebo len nad tebou hodit rukou......
az raz v zivote budes mat cez 100kg apriklad po tehotenstve a nechcu ist dolu aj napriek usliu, a budes sa snazit cvicit a nie jto take lahke ako ked mas 70 kg.. ak si bola tehotna a skus si predstvait skakat s nadvahou ako ta boleli len pri chodeni schodami kolena a bolel chrbat , anehovorim o zadychani , tak teraz si predstav taku seancu aerobicu!!!!
kritizovat vie kazdy ale prezit nieco a potom o tom kritizuj...
ano kazdy obezny ma svoju cast chyby v tom ze je obezny; ale nie kazdy organizmus je rovnaky a nie kazdy metabolizmus je rovnaky..... nezlam ti vediet ako to je ked su kila naviac a nejdu dolu aj napriek snahe , a cim sa viac snazis tym je to horsie, tvoje okolie na teba pozera ako mimozemstana , len blba cista bageta na ulici v tvojich ustatch vyvola reakciu znechutenu okoloiducich styl , radsej zacni cvicit a nenapchavaj sa!!!!!!
cele detsvo budes pocuvat vysmesky spoluziakov, budu ta volat slanina a ine....
rodicia zatvor ladnicku, cim rychlejsie, nie cukrik nie nevojdes do nohavic!!! a podobne co myslis co to robi so psychikou?? dietata ked psychika je na nule niekde inde si telo odvadza pohodu... hadaj kde???
mimochodom moje byvale psoluziacky tazke kocky za mlada teraz velka vaha a ked ma vidia cez fb tak ma nespoznavaju!! teraz som ja ta tenka.... 😀 😀
ludia pozeraju aposudzuju nieco co nepoznaju!!!!
bola by som leniva ak by som plakal nad svojim osudom ak by som neskusila aspon 3diet v svojom zivote zatate zuby odriekanie a nevim co este ale vysledok sa nedostavoval skor naopak moje zdravie trpelo!!!!!
ano bola som leniva dal asa pod noz co nie e vobec lahke treba vela odvahy ist do tejto operacie cesty spat nie je!!!!!
vydrziat par dni v bolestiach....
mas pravdu ak sa toto vola lenivost tak nemame rovnke hodnoty zivotne!!!!!
porucam sa... 🙄 😅
@natalyaas nikdy som nezrala!! tvoje blbe poznamky prisudzujem tvojmu mlademu veku... 🙄 🙄
zakazane to nie zachranuje to zivot azdravie milionom ludom a nici biznis spolocnostiam ktore zarabaju na dietach ktore im poskozduju zdravie, ako proteinovym dietam v sackom. len na dotatok..
inak som skoncila ak mas nieco dotat ku teme si vitana blbe poznamky avyhrazky si nechaj pre seba...
@erikasadek Erika , supeeer si to napisala.... 😀 🙂
@erikasadek nechapem, preco by som ta mala za tvoj posledny prispevok ku mne nenavidiet..napisala si to, co mi povedal aj lekar a ja sa len tesim, ze na mna reagujes, lebo mas v tomto smere skusenosti, ktore ja nemam. Este jedna vec, z tvojich a par prispevkov inych zien po OP mam pocit, ze ste casto podrazdene...je to vo vasej nature, alebo v alergickej reakcii na moju osobu, alebo to ma nejaky suvis s OP alebo sa mi to len zda?
@natalyaas ty sa do toho asi hovno rozumieš ... zas jedna z najmudrejších 😀 😀 😀
kočeny , ja si myslím že je uplne zbytočne reagovať tu na komenty ako písala madam múdra natalyaas .... ničomu sa nerozumie , nevie čo to obnáša a ani len netuší pre koho je to určené , taký su najväčší mudrlanti , takže s takými príspevkami sa vôbec nezaoberajme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lauritania
@erikasadek
Treba cvicit a zdravo sa stravovat... moj nazor nieeom mudra ale ked si noze clovek pomoct takto preco riesi operaciu? Nieje lepsie uprednostit zdravy zdravotny styl?
@lauritania ako povies 🙂 pani nieje ani tucna a pritom by stacilo ist si zacvycit a zabehwt nehovorim ze su ludia obezny ktory maju vahu 200kg a makaju na sebe 🙂 moj nazor pa
@stardust podrzadena nie som 😉 😉
na konika chodim malo pretoze vzdy sa njde niekto kto ma vytoci, staci ze napisem nieco a hned ma klincuju , preto som ti pisala ze sa budes hnevat ja sa uz vopred ospravdlnujem.. 😀 😀 😀 😀
@natalyaas poviem to to rovno a naposledy pretoze to je nieco co nikdy nepochopis musis tym prejst to e ako ked niekto vysvetluje ake to je ked rodis ale musi si tym kazda zena prejst aby pochopila , inak to budu len predpoklady a dohady!!!!!!
niekedy ti ani zdravy zivotny styl nepomoze!! ked mas vysoke kila a ani cvicit!!! skus cvicit ked mas 120 kil poviem ti za 5 minut mas znicena klby!! a kolena....
jasne povies si nemala si tolko zrat!! pisem tvojim jazykom, ja som mala pred otehotnernim 55kg. takze viem ake to je byt chuda a pekna a pritazliva.... bohuzila metabolizmus u mna je taky ze po tehotnesve som skoncila so 100 kg!!! nemozem povedat ze osm sa prezierala ked osm bola tehotna ale dopriala som si.... nebolo to nic strasne ale stacilo ze vaha isla neskutocne a nenavratne hore!!! hned nato som spravila dukana pred 9 rokmi moj prvy pokus dukanom zhodila som.... neudrzala som stabilizacia po 6 mesiacoch ma prestala bavit cim viac dolu kil tym dlhsia stabilizacia... kila isli pomaly hore a nastalo druhe tehonstvo , znova hore kila a znova dieta, uz to isla tahsie
nato diagnoza mojho syna oznamili ze je autisticky, tazka depresia a kila sa uplne zastavili aj napriek proteinovym sackom!!! telo sa uplne zablokovalo.. proteinove sacky som brala pod lekarskym dohladom.. vysledok skoro som odpadla po mesiaci a vaha sa nepohla telo nepustilo aby s achranilo.. to je na dlhe rozpravanie..
tazke opakujem ti zdravy styl je super vec.. na udrziavanie si postavy na schudnutie par kil dolu. ale ed mas dat dolu 40 50 kil dolu a viac poviem ti je to pohlad dolu uplne nekonecny kde nevidis konca, budem sa opakovat, opkaujes to co opakuje milion ludi co o tom nic nevie... kazdy normlany lekar odbornik ti povie ze najnovsie studie dokazali ze chudnutie viac ako 30 kil nie je o zdravom style jedenia, a cviceni.. je to dlha cesta a vec jedno operacia to nie je len tak lahko ako ked si chces urobit velke poprsie!! trva to dlho treba vela lekarskych vysetreni.... 😉
odkaz pre mnohé iné čo mudruju že treba cvičiť a zdravo sa stravovať : bariatrická operácia je určená pre pacientov s morbidnou obezitou , čo je BMI nad 40 , prípadne BMI nad 35 a už su pridružené zdravotné problémy . Pacient , ktorý sa chystá na operáciu musí absolvovať niekolko vyšetrení : obezitologia/ diabetologia , gastroskopia ,sonografia , psychologia , endokrinologia , plucne , interné vyšetrenie a po absolovovani týchto vyšetrení lekár rozhodne či je pacient vhodný na bariatr.operáciu . Bariatr.operácie sa robia len pacientom , u ktorých zlyhala za niekolko rokov klasická metoda chudnutia ako je cvičenie , normálne stravovanie a podobne . V žiadnom prípade to nie je pre dámy , ktoré majú pár kíl navyše a môžu schudnuť klasickou metodou . Morbidne obezny pacient je človek , ktorý ma väčšinou viac než 100kíl , roky bojuje s nadvahou , k nadvahe mu dopomohli aj zdravotné problémy rôzneho druhu . BARIATRICKÁ OPERÁCIA ZA PACIENTOV NECHUDNEEEEEEEEEEEEE - JE TO LEN MALÁ BARLIČKA KTORÁ POMOŽE K CHUDNUTIU TÝM , žE PACIENT DOKÁŽE REGULOVAŤ VELKOSŤ PORCII , NAUČI SA SPRAVNE NAČASOVAŤ STRAVOVANIE !!!!
takže treba najprv vedieť kto je morbidne obezny pacient a čo je bariatrická operácia a rady typu cvičiť a zdravo sa stravovať su v tejto debate trapné a nevhodné 😉
čaute kočky , čo ste všetky stíchli ? ako sa máte ? ako sa vam darí ? alebo dovolenkujete ????
ja sa musím pochvaliť , že sa mi podarilo pribrať 2kg , a mam 54kg ... nikdy som nemyslela že budem musieť riešiť ako váhu zastaviť či pribrať 😀 😀 😀
@poisonka ahojky , ja som bola operovaná v BB u Marka , aj moja svokra , aj Radkaexx ... primár je ako odborník veľmi dobrý a známy - no inak je taký divný , neprístupný , nedebatuje veľa . Personal na oddelení je ok , ako sestry tak aj sanitarky , treba prisť s nejakou bonbonierou , kavou alebo niečím a hned su milšie sestričky 🙂 , vrchná sestra je zlatíčko , je to moja známa . Oddelenie je ok , na každej zbe je tv , no wc a sprchy su spoločne - na klučik . Je tam v ponuke nadstandartna izba , tu som mala aj ja , svokra , aj radkaexx a je to super izba s vlastnou tv , kupelnou a wc , treba si ju objednať vopred . aj tak budeš 2dni na JISke ležať , tak izbu využiječš den pred opkou a potom ked prideš z JISky . u každeho prsychologa je to inak , niekde je to 5minutova debata , niekde test , niekde debata o ničom hodina. id len o to , že zisťuju či si si vedomá čo podstupuješ a či budeš schopna dodržiavať pooperčny režim , tak držim palce !
@poisonka ahojky , ja som bola na pohovore v septembri a termin operácie som dostala na januar , vždy je to inak , ale väčšinou 2-3 mesiace .. nepamätám si už kolko stála izba , myslim že 15eu / deň ... všetko ti to povie sestrička na ambulancii . ja som po opke nemala bolesti žiadne , na wcko som sama šla na druhý deň pobede ..... ale ked si prečitaš cele toto naše diskuzne forum tak najdeš odpovede na tvoje otázky .. je tam aj celý moj popis dňa opky a dní po ... ja mám od opky 17 mesiacov a dole 72 kg , momentalne sa snažim už nechudnuť ale pribrať zo 5 kg 😀 , ale ja som nejaký extrém a jediná na slovensku /podla doktora/ čo tak rýchlo a veľa schudla , tak netreba sa porovnávať so mnou ... normálne sa chudne 30-40kg za rok ... tak držím palce ..
preštuduj si aj toto forum http://forum.bandingklub.cz/index.php?sid=ca1e6... , hladaj , listuj , najdeš tam vela odpovedí a zaujímavostí , len treba hladať a čitať .. ja som tam načerpala všetky informácie , viem o tom viac ako sa mi snažil doktor povedať , a dokonca sa doktor s mojimi výsledkami poučuje 🙂
pobyty v nemocnici http://forum.bandingklub.cz/viewforum.php?f=19
resekcia http://forum.bandingklub.cz/viewforum.php?f=42
čo do nemky : http://forum.bandingklub.cz/viewforum.php?f=37
stravovanie po opke : http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=13&...

@stardust to už je len o vlastnom pocite ... no myslím že by si na opku isť nemala , je to velký zásah a velké rozhodnutie a pokiaľ nie si s tým 100% vysporiadaná , tak radšej dietuj a cvič , možno cvičením schudneš a pritom spevniš telo , a nehrozí ti zhodiť viac ako 30kg , to by si mala byť spokojná 😉