icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

lauritania
12. nov 2013

...a znova sa mi potvrdilo, po miekolkí krát , že čím viac jem - tým nejak viac chudnem ... po mega žracom víkende /pečená kačka , knedliky , koláčky , keksíky , toustíky , jedla som bariatrické gramáže , no skoro každu hodinu 😀 😀 / som stupila na váhu s veľkou zvedavosťou že či a kolko som pribrala a opäť prekvapko : 2 kg dole ... váhu som dala na 3 rôzne miesta a čislo bolo rovnaké ! Takže si to vyskúšajte vy čo ste ešte stále v chudnúcom procese a papajte často a všetko - v rámci bariatrických gramáží !
najhoršie je jesť nie pravidelne , vtedy sa chudnutie zastavuje !!!
dnešna váha : 53,6kg 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , ale už nechcem menej !!!!

lenkaferova
12. nov 2013

@lauritania je to pravda že po 60-ke to ženy horšie beru moja mamina bola na tom strašne zle robili jej to na Morave po operaci nejedla skoro mesiac a ani nepila mala stale depky a ešte bola slaba jen sa na ni diabetologička vykašlala a neupravila ji inzulin a tak jak šla na kontrolu hned bola v nemocnici tím že nepila prišla by o obličku ale naštesti jej ju zachranili a začali s lečbou a pak zas špatne sa jej hojili rany po operacii dodnes chodi na prevazy ale je to lepši u staršich pacientek to trva aj pul roku než sú fit ...ďakujem že si mi odpisala ja sa stale rozhodujem ale ta moja mamina ked ma problemy mam aj strach aj ked viem že ja som mladšia a jinak by som to možna snašela ale aj tak pri troch deťoch + manžel neviem neviem snad sa na to odhodlam a urobim si všetky vyšetrenia a zajdem za doktorom ,ešte musim nekde zjistit či moja poisťovňa preplaca tuto operaciu ak ne tak počkat a isť do takej čo preplaca....tak ešte jednou dik za informacii 🙂

lauritania
12. nov 2013

@lenkaferova mamina je už po bariatrickej opke ? ak nie , tak nech do toho určite nejde a ty ano , si v dobrom veku , ty to zvládneš. na slovensku to prepláca jedine všzp .

jarka52
13. nov 2013

@lenkaferova Ahoj, ja som bola na operacii v Blave na Kramaroch u MUDr. Viciana. Som 6 mesiacov po operacii a som velmi spokojna. Nemala som teploty ani nijake komplikacie, len tie iste priznaky ako sa tu pise ( prve mesiace tazoba po najedeni atd. ) mam poistovnu Dovera a neplatila som za operaciu. Len za vyber lekara pred operaciou. Na termin operacie som cakala cca 2 tyzdne. To vybavovanie potvrdeni od odbornych lekarov trvalo cca 1,5 mesiaca.

lenkaferova
13. nov 2013

@jarka52 ahoj aj ja mam doveru tak snad v B.B. by som taky nemusela platiť za operaciu a ten vyber lekara bol drahy? a to si najprv išla vybavovať všetky vešetrenia a pak k tomu doktorovi čo ťa robil? ja stale vaham ale aj chcem mať pokoj s kilami ale niečo ma stale brzdí to jefajn že si nemala žiadne komplikace 🙂

daniellka63
13. nov 2013

Ahoj Lauritania. U mňa je ten istý problém, nízky tlak, časté odpadávanie, tlak na prsiach, dusím sa keď niečo zjem, mám pocit, že sa už viacej nenadýchnem, kýcham a neustále sa mi "čká"Na operácií som bola 3.10. Schudla som 14 kg a teraz od 25.10. stojím na váhe, mám z toho depresie, že som prežila toľko strachu aj bolesti a teraz žeby som sa zastavila na tých 14 kg ? Manžel mi už kúpil 3 váhy a to nehovorím, že každá ukazuje inú váhu.Som už úplne zúfala. Čo tu čítam, tak ženy chudnú každý deň a vyvolávajú u mňa depresiu. Myslíš, že sa to zmení?

lauritania
13. nov 2013

@daniellka63 danielka , najprv sa ukludni , nestresuj sa váhou , už teraz si dosť vela schudla ... čkanie je tiež uplne normalne , ako aj večné vrčanie , škvrkanie v žaludku ... nerieš neustále váhu a uvidiš že sa to napraví ! na chudnutie opkou máš rok - rok a pol ... takže pomaličky a bez stresu !!!
každy znáša pooperačné stavy inak , ale to čo opisuješ je v norme. každý týžden bude lepšie a lepšie . si len mesiac po opke , takže neboj nič - bude dobre !
prikladám ti tabulku s mojimi pokrokmi v chudnutí za prvé mesiace .... už tu bola , ale tak ešte raz :

lauritania
13. nov 2013
lauritania
13. nov 2013

v BB nepotrebujete výber lekára lebo tuto operáciu vykonáva jedine dr.Marko !
čo sa týka poisťovne Dôvera : áno dôvera prepláca , ale občas , zrejme podla nálady . kamarátka mala Dôveru , na termín čakala polrok a počas toho polroku Dôvera neustále rozhodovala či zákrok preplatí v plnej sume , z časti alebo nie ... prvé rozhodnutie bolo , že áno , druhé rozhodnutie že len časť : len zákrok , hospitalizaciu a medikamenty nie , tretie rozhodnutie áno - preplatia , štvrté posledné rozhodnutie 3 dni pred zákrokom - nie , nepreplatia . kamoška ostala bez operácie a už dala aj výpoved Dôvere . Taktiež dr.Marko spomínal že s Dôverou su večne problémy. Takže bacha na to !!! Niekto má šťastie , niekto nie :-/

jarka52
14. nov 2013

@lenkaferova myslim ze to bolo 275 eur. Ale v BB sa to asi neplati, neviem. najprv musis ist k doktorovi napr. Markovi a on Ti vsetko povie co a ako, akych odbornych lekarov musis absolvovovat. Neboj sa, zaciatky su tazke ale potom budes spokojna ako sme aj my vsetky.

jarka52
14. nov 2013

@daniellka63 nepanikar, ja chudnem tak, ze stojim aj cca 3 tyzdne a potom naraz zhjodim 3-4 kg a zase stojim. mne to ide takto skokom.

suseskus
14. nov 2013

@lauritania dakujem 🙂 zajtra idem na konzultaciu, uz som sa trosku ukludnila ale zas zacinam byt nervozna. uz som definitivne rozhodnuta na resekciu v okoli z toho nadseni nie su ale je to moj zivot a chcem ho zit a nie prezivat obmedzovana kilami. Snazim sa ziskat z kazdej strany nejake info, ale okrem tejto temy som na sk skoro nic nenasla :( ak vsetko dobre vyjde rada pomozem s forom aj s vlastnymi skusenostami

lauritania
14. nov 2013

@suseskus nie , na SK žiadne info okrem tohto tu nikde neziskaš. ja som všetko čerpala na českej stranke : bandingforum,cz , dokonca som tam našla priateľky s ktorými si dávame raz do roka hromadný zraz a vymiename si skusenosti a rady , a hlavne sa tešíme z pokrokov ! držim palce !

suseskus
16. nov 2013

tak a mam konzultaciu za sebou. Tak som sa bala a Dr. mi len dal zoznam ake vysetrenia mam absolvovat, strasne som nadsena z terminou - vsade cakat na vysetrenie min. mesiac

daniellka63
18. nov 2013

@suseskus ahoj, veď som ti to písala , ž d tie vyšetrenia absolvuješ clma a na každé čakáš aj pol roka. Toto je velmi zdlhavý proces, potom ja som ešfte čakala asi 3 mesiace potom čo som mala všetky vyšetrenia na termín operácie a ešte mi ho potom posunuli asi o dva týžcne neskôr, bola som z gono hotová na psychiatfiu.Je potrebné sa obrniť pevnými nervami. Tak sa drž a napíš potom, kedy ti dali termín operácie.

suseskus
18. nov 2013

@daniellka63 jasne, ze dam 🙂 ved sa uz neviem dockat

inak dnes som bola na diabetologii tak sa idem hned objednat na endokrinologiu. termin ze 4.3, zo zaciatku ze v pohode a potom mi trklo, ze je to marec a teraz je len november. Tak som sa nastvala a zavolala do BB (som okres ZV) a tam mi sestricka so smutkom v hlase povedala, ze ma termin az na januar. tak ak vsetko dobre dopadne 10. 1. sa objednavam na opku.

este stale je cakacia doba na opku 3 mesiace?

daniellka63
18. nov 2013

@suseskus ja som si vyšetrenia urobila v júni, že ma na operáciu objednajú počas prázdnin(lebo pracujem v školstve) , cez júl neoperovali vôbec, mali sanitárny mesiac, potom ma objednali až na 3.10.2013. Neviem, ako objednajú teba ale ja som mala velmi dlhé čakanie na termín operácie.

suseskus
23. nov 2013

@daniellka63 ale uz to mas za sebou, a co chudnutie? pohla si sa?

ja som si bola po vymenne listky, a Dr. ma spovedala, co a ako, som sa smiala z toho. Miesto toho aby mi ona povedala co a ako, spovedala mna

lauritania
24. nov 2013

s tým že ma doktori spovedajú a spovedali sa stretávam aj ja . vobec nevedia o aku operáciu ide a čo to predchádza ... všetci si to pletú s bandážou ...

daniellka63
25. nov 2013

@lauritania u mňa to bolo zas tak, že vedeli o tom ale ešte nestretli nikoho, komu by to robili, dokonca endokrynologička si vypýtala odo mňa číslo dr,Marka. Potom na gastre ,keď som sa pýtala, čo by mi odporučil on, tak jednoznačne resekciu, že nech sa neopovážim dávať bandáž.Práve vtedy ,keď som bola na vyšetrenie,zhodou okolnosti tam bola jedna pacientka a doktor mi povedal, že je to zdravotná sestra, mala urobenú bandáž,potom mala velmi velké problémy a potom si dávala resekciu.
Ja zatial stále stojím na váhe, už som z toho zrelä na psychiatriu, každý mi hovorí, že mám čakať, tak čakám.Som zvedavá, dokedyto ešte vydržím, či si nepôjdem pýtať naspäť prišiť žalúdoj, nech sa môžem aspoň dosýtosti najesť. Ináč mám ešte stále velké bolesri v hrudi, pocit dusenia a zvracanie.Ako to bolou teba po 2 nesiacoch po opke?Chcem sa opýtať či si aj cvičila.

radkaexx
25. nov 2013

@lauritania No, moja, tak to teda nie. To už takto papkáme? ja toho ešte tak nemôžem ale prídem k tomu, že sa aj ja takto napapám. Ja mám dole 46 kg a som 8 mesiacov po opke. Zlatko je super. Mám 63 kg, je to bomba. Teraz sa začínam vytešovať z toho ako vyzerám a čo všetko si môžem obliecť. Neskutočné. Ešte by som chcela dať dole niakych 5-7 kg a už dosť. 🙂

lauritania
25. nov 2013

@radkaexx tá váha ti ide krásne dole ! super !

lauritania
25. nov 2013

@daniellka63 necvičila a ani necvičim , po dvoch mesiacoch fajn

suseskus
10. dec 2013

zas je tu volako mlkvo :( tak aspon podam info, ze este to najdolezitejsie endokrinologia mi chyba a uz sa objednavam na opku

lauritania
17. dec 2013

všetky vás zdravím , a prajem žiaden predvianočný stres , pohodu a klud !

suseskus
27. dec 2013

sice neskor, ale aj tak vam prajem krasne preztie vianoc a vsetko dobre v novom roku

simiel
28. dec 2013

Ahojte ,chcem sa opytat ?? mala by som zaujem o resekciu zaludka nakolko mja vaha ide rapidne hore je to dedicneho charakteru ale aj mojou chybou len sa neviem k tomu dostat .Poradili by ste mi ako sa k tomu dopracovat?🙂dakujem za kazdu radu Silvia

suseskus
28. dec 2013

@simiel asi naj by bolo kontaktovat priamo kliniku kde to robia, aspon ja si to tak riesim, odkia si?

suseskus
28. dec 2013

zienky, ja som na prasky, dusim to v sebe, ale napisem vam to sem,.. bola som na sone, co mi Dr. kazal a vsetko je ok, az na staronovy problem, mam na vajcovode cystu (7x9 cm) uz som ju raz mala a tedy mi ju mali laparoskopicky vyoperovat, samozrejme kvoli vahe mi to vyoperovat odmietli len mi striekackou vytiahli vodu, teraz to mam zas, myslite, ze je to prekazkou k opke?

lauritania
2. jan 2014

@suseskus ahojky , no to ma mrzí , že maš takyto problem , ale my ti to neporadíme . to sa musiš opýtať doktora !!!!!!!!!!