Máte skúsenosti s Hennou a trvalou onduláciou?
Má niektorá z vás skúsenosti? Ako to dopadlo? Oplatilo sa riskovať? Strašne by som chcela mať kučeravé vlasy.
@naturalisvita
Dakujem velmi pekne. Mne to kaderníčka tiež neodporúčala. Ale na internete som našla pár prispevkov, že im to dopadlo dobre. Kaderníčka mi poradila počkať pár mesiacov a potom ondulácia... a potom po 2 týždňoch znovu prefarbiť. Pričom hrozí, že mi henna vlasy záťaží a ondulácia spadne... ale ja mám celkom riedke a jemné vlasy, takže neviem.
@merickat Vyzerá to veľmi pekne. 😄 A ja mám také spadnuté vlasy, nič s nimi nerobím. Vždy len rozpustené. Tak mi to prišlo ako dobré riešenie.
@annamarin kucerave vlasy nesmies cesat. Iba na mokro s kondicionerom. Umyjes, das masku, vymyjes, das male mnozstvo kondicionera ktore uz nevymyvas, gel alebo tuzidlo, nechas vyschnut, popraskas tvrdy gel a kazdy den robis tzv refresh teda mokrymi rukami a gelom alebo tuzidlom uhladis vlny aby ti nelietali kade tade. Raz sa zle vyspis a koneeec vybuch je na svete.
@annamarin ja mám vlasy farbené L'Oréal farbou u kvalitného kaderníka a po 3 týždňoch mi robil trvalú. Mám ju už 4 mesiace a vlasy zdravé a vlny pekné. Používam šampón určený na suché vlasy ako prevenciu a kondicionér aby som vlasy nemala pochopené. Potom ešte špeciálny olej. Ja som veľmi spokojná. Vlasy s trvalou sa nečešú. Len si ich "prehrabnem" prstami pri umývaní a potom pri konečnej úprave.
@erickatt veľmi sa nevyznám ako funguje hena, ale mne trvalá akurát zaúradovala tak, že mi zosvetlilo farbu o jeden odtieň. S tým však môj kaderník rátal a dal mi tmavšiu aby som nemala vlasy príliš svetlé. Ja som naozaj spokojná. Rozhodne to ale s trvalou nie je bez roboty, len umyť a nechať vlasy vyschnúť ako si mnohé myslia. Teda aspoň v mojom prípade nie ak chcem aby moje vlasy boli zdravé a kučery pekné, nie krepové
hennovala som vlasy, boli zdravé a pevné, tiež som chcela trvalú. vydržala som spomínanú dobu min. mesiac medzi farbením/trvalou a dala som si - v pohode. nechemlonili sa, ani sa nelepili na natáčky ako bežne farbené vlasy. trvala bola krásna. ešte najekú dobu som hennu používala ale nebavil ma ten bordel pri farbení a prestala som s tým. mám trvalú na vlasoch už rok - drží perfektne, mám pekne zvlnené vlasy, samozrejme, že už cca 10 cm hore sú rovné - odrastené ale viem to upraviť. vôbec mi to vlasy nezničilo. mám vlastnú skúsenosť. závisí od kvality vlasov a samozrejme aj trvalej. dnes to už nie sú také shity ako v minulosti. ja som spokojná.
Ďakujem všetkým za varovanie.. netušila som, že sa to nesmie česať. 😄
@merlinja Mňa to tiež veľmi pokúša to skombinovať a asi to nakoniec aj skúsim. Počula som o tej zelenej farbe... ale tak na tej stránke, z ktorej objednávam píšu, že to je mýtus o henne. Ja s ňou mám zatiaľ len dobré skúsenosti.
Len to že s trvalou nemám žiadne skúsenosti, tak neviem no. 😄 Ďakujem, aspoň viem, že niekomu to vyšlo. Možno aj mne sa pošťastí.
@merlinja Ahoj, som ja na tom tiez tak, ze si par rokov henujem vlasy, ale kedze ich mam velmi jemne odmalicka, chcela by som si dat trvalu kvoli objemu a preto, aby mi aspon drzal uces. Mozes mi prosim ta napisat aku trvalu si pouzila? myslim znacka, typ. Ďakujem pekne
@annamarin Ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla? tiez by som to chcela zrealizovat. Myslim, ze by to nemal byt problem. Len ma zaujima ci si sa na to nakoniec dala a aky je vysledok. Vdaka.
@chalkmarker fú to neviem, kaderníčka mi len povedala, že nejaká šetriaca. Netuším čo to bolo zač. :(
Tak ja som tu trvalu absolvovala a dopadlo to uplne super. Lutujem, ze som si to nedala spravit skor. Vlasy ziskali pekny objem, nemastia sa tak rýchlo a vobec nie su znicene. Konecne sa da z nich vytvarovat uces. Tieto trvale su uz ine ako byvali pre rokmi.
@chalkmarker ahojte prosím môžete pridať fotky aj keď nie tváre ale kucier ktoré vám trvala spravila? Aj ja si chcem spraviť ale ja nechcem malé vlnky ale veľké skôr sem tam také prirodzene...

@annamarin dobrý deň. Mám eshop a nájdete v ňom aj hennu. Takže presne viem čo a ako. Aj Ja si vlasy farbím hennou. Henna vlas obaluje a chem. prostriedky na trvalú nepreniknú do vlasu a teda Vám trvalú určite neodporúčam. Jedna moja zákazníčka bola na keratín a dopadlo to zle. Keby ste mala nejaké otázky, kľudne mi napíšte na mail info@naturalisvita.sk