icon

Máte skúsenosti s liečbou Soolantrou a Rozexom?

12. apr 2024

Zienky, mam potvrdene akne od demodexa, dostala som na mesiac rozex, aj sa mi zdalo ze to zabera ale vcera sa mi zase vyhadzala velmi cela tvar, asi este najviac ako som mala, na internete som sa docitala ze na demodexa je ale lepsia soolantra, teda ivermektin, mate niektora skusenosti?

simsalabim
12. apr 2024

Ja som dostala Rozex na rosaceu a pomohla.

autor
12. apr 2024

@simsalabim ja som si tiez myslela ze mi to pomoze no po mesiaci mam take zhorsenie ze v lepsom stave som isla k lekarke...a prosim vas vy ten rozex uzivate dlhodobo?

simsalabim
12. apr 2024

Nie, mala som ho na 2 tyzdne. A ako pisem na rosaceu, nie na akne.

autor
12. apr 2024

@simsalabim aha no to je trosku ine lebo ja plet nemam ani cervenu skor tam mam vyrazky ktore sposobuje ten parazit

simsalabim
12. apr 2024

No ja mam tiez skor papularnu formu rosaceu (nie zilky, ako byva najcastejsie). Cervena plet a drobne vyrazky sem tam, ale teda u mna vylucne na brade. Mne stiahol zacervenanie, plus teda uplne som vymenila kozmetiku na taku, co je urcena na rosaceu+serum s kyselinou azaleovou. Ako to je pri akne, naozaj neviem, to som nemala uz desatrocia a mne teda akne liecit nebolo teraz treba. Ale v pribalovom letaku je napisane, ze je urceny na rosaceu, nie na akne...

autor
12. apr 2024

@simsalabim a to takto super vam zabralo len za dva tyzdne? Teda ale vidim ze asi u mna to nie je dobre ked po mesiaci take zhorsenie, ppjdem naspat k derma sa poradit

simsalabim
12. apr 2024

No mne ano, ale ja to mam podla dr hormonalne podmienene prichadzajucim prechodom. Najhorsie to mam v case ovulacie, to som mala celu tvar ako spalenu slnkom, cervenu a horucu, palila ako pri popaleni. Po par dnoch to same ustupilo a tak stale dokola. Momentalne som taku paradajkovo cervenu plet mala naposledy pred mesiacom, teraz mavam skor iba taky jemny rumenec a aj to nie vzdy. Lekar mi kazal rozex vysadit a nasadit iba vtedy, ak sa to znova horsi a tiez iba na kratku dobu.