icon

Máte skúsenosti s liekom Beloretin na liečbu akné ?

keissy111
19. jan 2020

Dobrý večer prajem.
Chcela by som sa opýtať ci tu je niekto, kto má skúsenosti s liekmi Beloretin na akné.
Po neúspešnej lokálnej liečbe mi kožná doktorka predpísala tieto lieky, tak som zvedavá či má niekto nejakú skúsenosť s nimi.
Vopred ďakujem 😊

romana1110
8. mar 2021

@ivettstar ja som práve skončila liečbu a pýtala som sa kožnej na tie fľaky a jazvy po akné čo mi ostalo a povedala ,že zakedy sa to celé zahojí ako ma to trvá cca 1-3 roky. Je to individuálne. Mne dala krémy ktoré budem musieť používať už stále a tie su len na noc.

romana1110
8. mar 2021

@renaii ja som zo začiatku používala Bioderma . Mne ten krém sadol ale niekomu nesadne . Potrebovala som ho veľa lebo ja som stále natierala (ostatné krémy má tiež stipali) tak som potom hľadala niečo väčšie . Nakoniec mi kozmetická poradila ,že mám ísť do DM a kúpiť si na tvár Bio bambucke maslo . Je veľmi dosť mastný a stačí ho troška a vydrží veľmi dlho a tvar vôbec neštípe. Nič lepšie mi nepohla poradiť . A to som skúšala všelijaké krémy . Doporučujem . Ešte som si dala spraviť nechtikova mast a s tou som tiež spokojná.

ivettstar
8. mar 2021

@romana1110 aké ti dala krémy? Názov ta poprosím.

romana1110
8. mar 2021

@ivettstar rozex krém a differine krém povedala mi ,že to je to isté skoro čo tie tabletky ale nejde to do tela . A tieto dva krémy budem používať stále podľa toho čo mi povedala .

ivettstar
9. mar 2021

@romana1110 differine mam doma ale mne to nepomohlo preto som sla do tabletiek 🙁

romana1110
9. mar 2021

@ivettstar ja som skončila 1rocnu liečby s takblektami a teraz mi dala ten krém . Tak som zvedavá 😊

ivettstar
10. mar 2021

@romana1110 fuha až rok? Mne zatiaľ dala 30mg na 7 mesiacov ale zrejme ešte potiahnem lebo na váhu 64kg mi to príde malo. Koľko si ty brala?

romana1110
11. mar 2021

@ivettstar keď som išla do toho tak povedala ,že len na polroka a akosi sa to predĺžilo . Povedala mi ,že nemôže ich vysadiť hneď až postupne po tom polroku ale už posledné mesiace mi dávala menšie dávky . Ja som to mala inak . Najskôr som začínala 1 mesiac len s 20mg, potom pridala aj 10mg takže som mala 30 mg to som mala tak 4 mesiace dokopy. Potom už len nechávala 10mg ráno a 10 mg večer . Posledný mesiac ( polroka ) mi dávala uz len 10mg ráno . Skončilo (polroka) tak mi to dala :3tyzdne som nebrala 1tyzden som brala a takto sa to opakovalo pokiaľ som nevybrala celú krabičku . A teraz som to ukončila a už mám len masticky .

ivettstar
11. mar 2021

@romana1110 zaujímavé takto postupne vysadzovat som to ešte nepočula. Väčšinou to proste skončia. Môžem sa opýtať koľko rokov mate? Ja mam 36 a par rokov som trpela hormonálnym akne takže ktovie ako to bude po dobratí. Takú čistú pleť som nemala roky a konecne nechodím s depkou a sklonenou hlavou. Človek si myslí že na stare kolena bude mať pokoj 😁 a houby. Snáď sa to nevráti. Najhoršie ešte tieto sprosté respirátory 😡

romana1110
11. mar 2021

@ivettstar ja som bola tiez prekvapena , ked najskor len polroka a potom rok. ale tak po pravde uz som cakala kedy to skonči .... ja mam 27 rokov tento rok 28 rokov a akné mi začala nieco po 26 rokov. a predtym som akne mávala ale len par a pred menzesom a prisiel jeden den ked to už išlo každý den sa k tomu pridavali dalsie a dalsie a az nakoniec to bolo hrozne pre mna na dotyk to bola bolesť a hlavne som nemala rada ked sa ma niekto opýtal čo to mam ked som sama nevedela poriadne a tie rady daj si tamto daj si hento.. jaaj ..... vtedy som bola velmi zla 😀
mne povedala ,že by sa to už nemalo vrátiť vobec tak som sama zvedava . a kremý čo mi dala tak,že tie budem musieť používať stále...
to je to,že teraz to vôbec tomu nepomáha ale ja mam tu výhodu ak sa to dá tak povedať nosím kuklu celý den. Respirátor si dávam len ked idem do práce, z práce a do obchodu.

renaii
11. mar 2021

@ivettstar ďakujem , skúsim pozriet
@dominika426 , mam vzorky tohto krému aj ho použivam ale štípe , niekedy nie
@romana1110 dnes som si kupila to bambucke maslo, tak vyskusam

ludka95
28. mar 2021

Ahojte prosím Vás mali ste niektorá pri liečbe ze Vám neprišla alebo meškala menštruácia? Liek beriem cca mesiac a už týždeň mi to meska a som z toho na nervy už.

romana1110
28. mar 2021

@ludka95 ahoj. Ja som to mala mne to "odpálilo" menzes na niekoľko mesiacov...

ludka95
30. mar 2021

@romana1110 a treba to aj nejako riešiť s koznou príp. Gynekológom? A po dokončení liečby sa znova ms v poriadku vrátila?

romana1110
30. mar 2021

@ludka95 ja by som to povedala kožnej . Ja som jej to povedala a mne povedala ,že to je normálne zakedy si telo na to zvykne .. mne sa cca po 3 mesiacoch vrátil ale takým spôsobom ,že to bolo "kvázi len spinenie " a úplne sa mi vrátil s pár dňami , týždňami meškania po polroku...

ela1993
15. apr 2021

@dominika426 Ahoj Dominika,
chcela by som sa ťa pýtať, ako si mala určené dávkovanie týchto liekov? Pri Beloretine 10mg si brala 1tbl denne alebo 2? Ďakujem 🙂

ela1993
15. apr 2021

@romana1110 @ivettstar
Ahojte dievčatá, ja mám 28, takže som rada, že som našla zopár rád a skúseností aj od mojich rovesníčok. Chcela by som sa Vás opýtať, keďže tie lieky sú veľmi silné, ja mám Beloretin 10 mg, ako Vám doktorka nastavila dávkovanie? Mali ste aj nejaké zmeny nálad, resp zhoršené videnie v tme ako to píšu v príbalovom letáku? Trochu sa toho obávam kvôli dennému šoférovaniu. Ďakujem 🙂

ivettstar
15. apr 2021

@ela1993 ja beriem 30 mg. Strašné suché pery balzamy sú na nič používam lekársku vazelina ta sa nevstrebe. Oči mam strašne suché až mi tečú slzy ale iba von proste keď fúka ale je hrozne teplo. Vo vnútri vpohode nič. Začali mi padať viac vlasy co mi asi vadí najviac snáď prestanu po dobratí. A nálady až teraz piaty mesiac depky. A sem tam ma bolia kríze a vlasy sa prestali úplne mastit. To je asi všetko co mam ale za tu úplne čistú pleť to stojí len dúfat že sa to po dobratí nevráti.

ela1993
15. apr 2021

@ivettstar a pri 30mg beries jednu alebo dve tbl denne ? Rátam s tým, že pery a pokožku budem mať suchú, skúsim teda tú vazelínu. S tými vlasmi si ma naozaj nepotešila, no verím, že to je dočasný jav 🙂

romana1110
15. apr 2021

@ela1993 ahoj. Ja som to brala úplne inak . Najskôr som mala 20mg ráno. Potom po mesiaci mi dala 10mg večer. Takže denne 30mg. Prešlo pár mesiacov takých 3-4 a dala už len 10mg ráno a 10mg večer. Potom to zmenila na 10mg ráno . A posledné mesiace som mala mikroliecbu to mi nastavila tak ,že 3 týždne som nejedla tabletky a 1 týždeň som ich jedla . Mne sa tým pádom liečba predĺžila cca na 1rok ( keď som do toho išla tak mi povedala len polroka). Ja som nežiaduce účinky zo začiatku neregistrovala lebo som aktívne cvičila . Potom som si začala všímať mna stále bolela hlava , migrény na dennom poriadku , stále mi tiekla krv z nosa . Oči suché používala som kvapky , z pier som mala jak keby botox tak mi opuchli a začervenali sa. Tvár bola sucha stále som natierala som . Mne to odpálilo menzes na niekoľko mesiacov to bolo najhoršie. Ja nosím stále okuliare ale odkedy som skončila tak sa mi o dosť zhoršil zrak . Nič iné som také nepostiehla . U mňa bola výhoda to ,že som nemusela tak často umývať hlavu 🙂 lenže teraz ako to už neberiem tak sa mi masti viac ako predtým keď som nemala liečbu .

ivettstar
16. apr 2021

@ela1993 beriem každý večer 10+20mg naraz.

dominika426
18. máj 2021

@ela1993 Ahoj, liečbu som ukončila už pred rokom a nepamätám si už presne svoju dávku, ale zdá sa mi, že som brala 2 tabletky denne. Dávka bola 30mg. Ráno jedna tabletka 10mg a večer druhá tabletka 20mg. Brala som lieky 7 mesiacov.

simm456
18. máj 2021

@dominika426 Ja beriem lieky nejak od konca novembra a nevidim nejaké zlepšenie.. beriem len jednu tabletku 20mg denne.. myslíš že by trebalo zvýšiť dávku aby to bolo účinnejšie?

adri2211
19. máj 2021

@simm456 ahoj, ja tiež beriem od konca novembra, ale prvé dva mes 20mg, potom 40mg, ku koncu chvíľku 60mg a teraz som začala už posledný mesiac opäť 40mg. Moja kumulativna dávka je cca 6840mg, ja prijmem 7200mg. Ty mas koľko kg ?
Mne výrazne zlepšenie prišlo práve v 5tom mesiaci, teda dosť neskoro podľa väčšiny skúsenosti. Momentálne cca mesiac nemám už ani jedinú vyrazku, čo mi ostalo sú trocha fliačiky a jazvicky. Posielam foto

marvelovka
16. dec 2021

@keissy111 ahoj,koľko trvala liečba?ako si na tom prosím teraz?nevrátilo sa to?

84janulka
17. jan 2022

@romana1110 ahoj
Mozem sa spytat ? Mozu sa brat v lete ?
Kedysi som mala roacutane a ten sa v lete nemohol. Tetaz beriem beloretin a nezabera ako roacutane. Myslim ze mi nebude stacit ukoncit liecbu pred letom. Beriem 4mes a zatial nic moz. Pri roacuyane som uz mala krasnu plet
5r dozadu

marvelovka
17. jan 2022

@84janulka nemal by sa brať,ale ja som ho brala,lekárka mi len vravela aby som sa o najviac vyhýbala slnku..

84janulka
17. jan 2022

@marvelovka a aku mas plet ? Kolko trvala liecba ? 2x denne si brala ?

marvelovka
17. jan 2022

@84janulka trvala cca 7mes.ano,belorerin pomohol úžasne,nie som mastná,ani vlasy,ako predtým.pokozka krásna aj jazvicky sa strácajú.brala som 2x.denne.davkovanie je individuálne,podľa váhy osoby.

romana1110
17. jan 2022

@84janulka ahoj. Ja som brala aj cez leto ale nemal by sa. Mne kožná povedala ,že sa mám chrániť pred slnkom a nemám moc chodiť na slnko . Ale ,že keď pôjdem tak sa mám natierať tým najväčším faktorom čo je čiže 50 som používala ...ale tvar som si zakrývala aj keď som natierala faktorom 50...
Ja som liečbu mala až 1 rok aby sa mi to poriadne zahojilo a hlavne nevrátilo .. ako mne liečbu určovala kožná a ona mi ju nechcela ukončiť pokiaľ som to nemala pekne zahojene.