icon

Máte skúsenosti s liekom Beloretin na liečbu akné ?

keissy111
19. jan 2020

Dobrý večer prajem.
Chcela by som sa opýtať ci tu je niekto, kto má skúsenosti s liekmi Beloretin na akné.
Po neúspešnej lokálnej liečbe mi kožná doktorka predpísala tieto lieky, tak som zvedavá či má niekto nejakú skúsenosť s nimi.
Vopred ďakujem 😊

belinkaaaa
24. feb 2022

@keissy111 dobry den prajem. Chcela by som sa spýtať koľko tabletiek ste užívali za deň. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď

vanessahazi
7. mar 2022

@ludka95 ahoj áno mne sa stalo to že mi tento mesiac neprišli krámy prvýkrát keď som začala brať tie lieky tak mi prišli ale už ako ich beriem druhý mesiac tak mi už krámy neprišli a tiež sa čudujem a bojím sa ..Inak z tých liekov som extrémne vysušená celú mám suchú tvár a hlavne nosnú dutinu úplne tam mám chrasty ale trošku mám viac vysušené pery a vrátil sa mi atopický ekzém, inak sa mi akné hojí aj na chrbte aj na rukách a hlavne na tváry

lnells
15. mar 2022

Ahojte tak ja dnes začínam liečbu beloretinom 10mg ráno aj večer. Prikladám foto akú mám aktuálne tvár, priebežne potom postnem ďalšiu nech vidíme či sa pleť zlepšuje alebo zhoršuje 🙂

84janulka
18. mar 2022

@lnells takže budeš brat asi aj celé leto?
Beriem beloretin 5mes a musím povedať, kedysi mi Roacutane zabral oveľa lepsie.
Stále mi akné vychádza. Nie také ako predtým, ale vychádza. Chcem ho brať kým sa dá... Aby sa mi to už nevrátilo. Nemala som až takú zlu pleť ako ty. Ale fľaky mi ostávali. Čiže bez makeupu na ulicu určite nepôjdem ešte tak skoro. Držím ti palce, aby si sa problému zbavila a hlavne navždy. 🍀

lnells
18. mar 2022

@84janulka ano zrejme aj cez leto.
7 rokov dozadu som brala curacne 40mg 7mesiacov a to mi pomohlo, no teraz sa mi to opäť vrátilo. Tak uvidíme. A ty akú dávku berieš?

84janulka
18. mar 2022

@lnells mne sa po Roacutane vyčistila krásne pleť. Ale len na 2 roky.
Prvé 2 mesiace 20mg
A potom už 40mg/den

absolutka
4. apr 2022

@sunsetsunrise ahoj prosím ta na začiatku liečby, sa ti akné zhoršilo?

absolutka
4. apr 2022

Ahojte, mám 30 rokov. 4 roky dozadu som brala aknenormin a pomohol, no opäť sa mi vrátilo akné. Mám zapálené a boľavé hrče v okolí úst a líc. 13.4 mame ísť na dovolenku a dnes som dostala Beloretin 40mg. Ak ho začnem brat dnes je možné, že akurát na dovolenke sa začnem celá vysýpať, keďže zo začiatku to býva bežné..... Koľko z Vás sa zo začiatku liečby (prvý mesiac) vyhádzalo? Ďakujem za odpoveď

84janulka
4. apr 2022

@absolutka ahoj. Beriem 6mes dnes som mala kontrolu mam na dalsie 2.
Nemam pocit ,ze by som bola viac vyhadzana ked som liecbu začala. Prve 2 mesiace som mala 20mg/den. Ak sa chystas do tepla v ziadnom pripade nezacni liecbu. Minule som bola na slniecku polhodinu 20stupnov bolo a myslela som ze zhorím . Skoda ze zacinas liecbu na jar.
V lete nesmies na slnko.
Ja mozno tiez budem brat cele leto. Bude tazke sa skovavat. Hlavne ked slnko mam rada . :(

sunsetsunrise
4. apr 2022

@absolutka trosku ano, ale nie nejako extra. Akokeby ked sa jeden den viac vyhodis

absolutka
4. apr 2022

@sunsetsunrise ďakujem

absolutka
4. apr 2022

@84janulka fúú mne Dr povedala, že môžem byť na slnku, len si mam chrániť tvár a dávať 50,to robím, lebo mam jazvy po akné, ale telo si môžem zevraj opaľovať, tak neviem

84janulka
4. apr 2022

@absolutka pred 6r som brala roacuttane mala som zakaz slnko,depilacia,laser,tetovanie....
Musim povedat ,ze okrem suchych pier som nemala ziadne neziaduce ucinky.
Teraz s beloretinom unavena,bolava,sucha cele teloa aj oci a nos. Vydrzim to uz. Ale ist na slnko to by som ani len neskusala. Ak sa chces opalit zacni liecbu po dovolenke . To ti radim ja. Ale kludne pocuvaj DR. Mne dokonca na leto jul,august chce dr dat pauzu s liekmi... prave koli slniecku.

absolutka
5. apr 2022

@84janulka nemala si ani zhoršenie zo začiatku?

absolutka
5. apr 2022

@lnells ahoj ako s liecbou? Ja som začala dnes, cize chvíľu po tebe, aké máš prvé 2 tyzdne nežiaduce účinky, ako pleť, pery?

84janulka
5. apr 2022

@absolutka nemala som zhorsenie. Akne vychadzalo rovnako ako pred liekmi .
Akurat pery uz za tyzden otras. A som extremne sucha cela.

lnells
6. apr 2022

@absolutka ahoj, som prekvapená ale mám pocit že akné sa mi zlepšuje, stále síce niekde vystúpi niečo Nové a boľavé ale ked si porovnám prvú foto ktorú som pridala, a foto teraz vyzerá to lepšie 🙂 pery mastím stale, viac mám suchu ale pokožku okolo pier bradu okolie nosa, a lýtka :D

absolutka
Autor odpoveď zmazal
absolutka
6. apr 2022

@84janulka držím palce, ja sa začínam už sušiť a to beriem len druhý deň

absolutka
Autor odpoveď zmazal
absolutka
24. apr 2022

@romana1110 aaku masticku ti prosím dala na jazvy a fľaky?

84janulka
24. apr 2022

@absolutka mne dala duac gel na flaky.
Ale odvtedy mam nove. Po liecbe beloretinom si ho budem pytat ak neda sama od seba.

romana1110
24. apr 2022

@absolutka fuu presne neviem lebo to nepoužívam lebo som bola tehotná a vtedy sa to nemôže . Keď prídem k rodičom tak ti ich odfotim presne si nepamätám ako sa volali .

absolutka
24. apr 2022

@romana1110 ďakujem veľmi pekne, budem čakať

absolutka
24. apr 2022

@84janulka mne vôbec nepomáhal duac

lnells
29. apr 2022

Ahojte baby tak kozna mi zvýšila dennú dávku na 30mg, 10rano 20 večer.. Líčka mám takmer hladké ale na krku sa mi začali vyhadzovať velke nevytlacitelné vyrážky :/ a som strašne vysusena, všade..prosím Vás aký krycí makeup používate? Mne sa tak strašne šúpe tvar neskutočne, peeling nepomáha, tvar kremujem stále no po nanesení makeupu sa hneď supe už ako ho nanasam.. používam od Vichy dermablend, dermacol makeup cover, aj catrice liquid HD, všetky sa mi šupu..

84janulka
29. apr 2022

@lnells ja pouzivam catrice HD ,ale mne sa vobec nesupe nic. Som sucha extremne. Ale nesupem sa. Tak ti nepomozem. Krem mam klasicku hustu niveu. Mam 20mg den

absolutka
29. apr 2022

Ahojte,Beloretin beriem skoro mesiac a mam to neuveriteľne zhoršené. Same 2cm napuchnute pupaky po celom lici, radšej ani foto neprilozim. Mal to niekto z Vás? A za koľko sa pleť zlepšila po akútnom zhoršeni? A koľko Vám to zhoršenie trvalo? Ja som z toho zúfalá, ani von, ani do prace nechodím

adri2211
29. apr 2022

@absolutka viditeľne zlepšenie prišlo u mna niekedy v 4tom az 5tom mesiaci.

wild_nature
4. máj 2022

Ja som brala retinoidy dvakrát ...naposledy pred 4 rokmi a akné sa mi vrátilo v momente, ako som otehotnela...po pôrode a pocas kojenia to bolo relatívne ustálené, ale teraz je to katastrofa... ešte horšie ako pred obidvoma liečbami...už by som do toho viac nešla