Máte skúsenosti s Magne B6 dávkovaním?
Dobrý deň žienky mate niekto skúsenosť s týmto magnezium ? Tam píšu ze denná dávka až 6 tb nieje to moc?

To su take marketingove tahy - kupis drahe lebo je tam az 100 tabliet a nakoniec doma zistis, ze to mas na 2 tyzdne a ze si mala radsej kupit lacnejsie s 20 tabletami , ale stacila by 1 denne.
Pozri koľko mg obsahuje 1 tbl
Podla balenia je v 1 tablete 470mg magnezia a 5mg vitaminu B6.
Odporucena denna davka magnezia pre zdraveho cloveka je cca 350mg, vitaminu B6 zasa 1.5mg. Takze vyvod si z toho zaver ci to bude vhodne sa predavkovavat, alebo nie. Kazdopadne predavkovanie magnezium posobi laxativne a dlhodobe uzivanie magnezia napomaha zasa priberaniu. 🙂 ... kratkodobe uzitie vacsich davok zmiernuje stres, ale laxativne ucinky mozu nastat aj na druhy den.
@bubka1995 Prikladám link na diskusiu na stene o magnéziu, jennyx5 sa pýtala na magnézium, hádam ti to zobrazí. Tam som sa rozpísala o magnéziu. Alebo si pozri cez lupu pod mojim nickom jamimo príspevky o Mg.
https://www.modrykonik.sk/blog/jennyx5/
@egonsk
Čo MAGNE B6® tbl obd obsahuje?
Účinnými látkami sú dihydrát magnéziumlaktátu a a pyridoxíniumchlorid. Jedna obalená tableta obsahuje:
470 mg dihydrátu magnéziumlaktátu
5 mg pyridoxíniumchloridu (vitamín B6)
Pomocná látka so známym účinkom: Jedna obalená tableta obsahuje 0,33 g sacharózy.
Ak vám váš lekár povedal, že neznášate niektoré cukry, kontaktujte svojho lekára pred užitím tohto lieku.
Magnézium laktát je magnézium s nízkou vstrebateľnosťou, cca 4%.Takže gramáž možno ohúri na prvý pohľad, ale vstrebanie do medzibunkových priestorov chabé 😉
Treba užívať magnézium vo vyššie vstrebateľnej forme: magnézium ororát, chelát, bisglycinát, malát, threonát.
K sacharóze v zložení len toľko...
https://www.prirodovedci.cz/zeptejte-se-prirodo...
@jamimo trosku ta poopravim : "Vo všeobecnosti sa najlepšie vstrebáva (a má teda najlepšiu biologickú dostupnosť) horčík vo forme solí ako laktát, citrát, glukonát a fosfát. Najnižšiu vstrebateľnosť ma horčík viazaný ako oxid (iba cca 4%), ktorý sa bohužial u nás nachádza v mnohých, prevažne lacnejších doplnkoch." Laktat horecnaty by sa mal vstrebavat cca do 43%, je to sol kyseliny mliecnej, na zaludok setrnejsia a vitamin B6 by mal podporovat lepsie vstrebavanie cez tenke crevo. Otazka je kolko z toho je realita v praxi, ak uvazujeme teoreticky polovicnu davku vstrebavania, tak vyjde z toho, ze z jednej tablety by telo dostalo cca 100mg, takze 3-4 tablety pre zdraveho cloveka a vsetko nad tento pocet je uz "predavkoanie" urcene pre cloveka s deficitom Mg, alebo koli liecebnemu ucelu. Kazdopadne potom by sa trebalo zamysliet na vyhodnostou/nevyhodnostou takeho lieku v pomeru pocet tablet vs ucinok. Ak by sa uvazovalo vstrebanie v plnom rozsahu daneho typu, tak uz 2 tablety by pokryli dennu potrebu. Nie som farmaceut, aby som do toho hlbsie videl a vacsinou ani neuzivam ziadne vitaminove doplnky v kombinovanej forme...
@egonsk ďakujem za info, no čiastočne nesúhlasím... O oxide súhlasím, B6 tiež. Málo kto spomenie aj dôležitosť pomeru a vzťahu Vápnik+ Horčík= kvôli optimálnemu vstrebávaniu. Ja volím inú formu horčíka. Samozrejme, že suplementácia a vstrebávanie je "veda".... Ja som venovala samoštúdiu stovky hodín, knihy, blogy, videá, štúdie, dávam si brať súkromne krv, vzorky vlasov (práve kvôli horčíku)... V konečnom dôsledku nech si každý kúpi a užíva aké len chce 😉
PS: sama kardiologička mi (nezáväzne v debate) povedala, že by zakázala reklamu na Magne B6.👆
@jamimo ja mam problem u vacsiny vitaminovych doplnkov, ze vstrebava sa len male percento z obsiahnutych prvkov a zvysok vycuras a zbytocne ten prebytok nevyuzitelny zatazuje ladviny, pecen, resp. cely traviaci trakt, nez to opusti telo.
Na to ludia moc nemyslia a potom riesia pridruzene problemy neskor, ktore vzniknu vdaka viere v reklamovane produkty...
Vsetko by sa malo vzdy uzivat s rozumom a po poradeni od odbornika (nie predajcu)
@egonsk tu súhlasím. Ja mám osobný problém s tým, že doplnky výživy hlavne multi vitamíny a multi komplexy sú nakombinované v opačných pomeroch (navzájom sa vylučujú) alebo v zložení nemajú čo hľadať, lebo ešte aj tá zložka navyše sa popiera a míňa účinku 👆Treba čítať zloženie, trochu sa venovať informáciám= veď to robím pre seba.
Len tak zo srandy, skús skúšku správnosti v lekárni... a opýtaj sa Mgr. farmácie, aké formy horčíka pozná a ich vstrebateľnosť 🤔 Bude vedieť?
Vieš ako sa hovorí: Lepší nadšený amatér, ako znudený akademik. 👨🏫👨🎓
Ak ťa téma zaujíma, odporúčam zohnať si knihu:
https://www.martinus.sk/?uItem=249957
Napísala ju Dr.

@bubka1995 hej, ja mam. kedysi som to jedavala ked som mavala silne PMS. tych 6 denne. ale len tak cca 3-4 dni pred menzesom. teraz mam Magne B6 Forte a tam netreba tolko kusov jest. a uz nie vzdy si ho davam. nie kazdy mesiac.