icon

Máte strach chodiť na verejné toalety?

22. nov 2023

Má niekto problém že sa boji chodiť na verejne wc či už v nákupných centrách alebo pumpách a pod?alebo rôzne wc aj v niektorých reštauráciách kde je treba dostať sa nan cestou ako z hororu ak viete ako to myslím 😃
Nemyslím kvoli tomu že je to nehygienicke ale skôr že sa vám môže niečo stať
Verím že inteligentne ženy sa na tom nezasmeju a nedostanem komentáre či mám 5 rokov.
Ja som sa vždy cítila neisto bála som sa keď bolo viac kabiniek vedľa seba tých otvorených zvrchu aj zospodu že niekto bude na mna pozerať alebo niečo a moje obavy boli asi odpodstatnene lebo sa mi raz aj stala veľmi neprijemna vec keď vedľa v kabinke na dámskych bol muž..
Odvtedy sa bojim ešte viac a vždy ide so mnou buď kamarátka alebo keď som s priateľom ideme tak že najskôr ide on na pánske ja ho čakám a potom idem ja a on ma čaká pred wc keby náhodou sa tam hrnul nejaký chlap 😃
Takisto na internete som videla veľa videí aj článkov a pdoovne čo všeličo sa na wc deje, aj napr fetaci že tam naschval pichajú striekačkou do papiera a rozme veci alebo tam chlapi dávajú malé špionážne kamery ..
Dokonca som videla nechutne fora kde normálne na Slovensku sa dohadujú rôzni gayovia či exhibicionisti veci typu kto kedy bude na wc v nejakom nákupnom centre že budú v kabinke a takto príde mi to veľmi zvrátene, strašidelne hnusne že sa deju takéto veci a koľko ľudí o tom nevie, koľko žien možno ide na wc ani im niečo take nenapadne urobia potrebu idu preč nepozerajú okolo seba
Ja som vsimava Až moc možno to je problém ale prečo by sa to malo dávať za vinu mne a nie iným
Nie je chyba byt vsimavy chyba je keď sa robia zle veci no nie? Ale to už som odbočila od témy
Aj sa za to hanbím som rada že mám tolerantného partnera ktorý sa mi nesmeje a pomaha mi ale cítim sa pre to nekomfortne pretože nemôže byt stále niekto so mnou bojim sa že sq ocitnem niekde sama a budem potrebovať ísť na wc a čo potom
Najhorsie je to v nákupných centrách kde je ruch a vela kabiniek vedľa seba alebo keď sú len dve a jedna býva zamknuta a ja sa bojim či tam niekto nie je a nečaká ..
Dosť by mi pomohlo keby viem že nie som jediná čo ma takýto problém lebo si občas prídem že len ja to tak mám a čím ďalej bojim sa viac a nie menej
Samozeejme sa takýmto miestam vyhýbam ale poznáte to nie vždy sa dá

Strana
z2
mane01
22. nov 2023

Tak taketo nieco mi nikdy ani len na um neprislo… vazne… mozno by som bola opatrna nad ranom na nejakej zastrcenej benzinke ale v obchodaku? Vsak je tam vzdy milion ludi okolo…

autor
22. nov 2023

@mane01 vidíš aj na benzinke je veľa ľudí a stane sa.. sama som to nečakala pritom som sa bála vždy ale po tom ešte viac pretože predtým som si hovorila že sú to len moje scenáre ktoré sa nikdy nestanú a teraz je to pre mna niečo čo sa už stalo a bojim sa že sa môže opäť

pe_mi
22. nov 2023

ja mám problém s NEhygienovu na verejných toaletách.aj deti by som najradšej nechala posrať do gatí , len aby tam nešli 😅😅
Plus mi vadí ,že sa po veľkej nemôžem umyť, som na to zvyknutá , aj môj syn v 9 rokoch je už na to naučený.ak náhodou nestihne ráno pred školou , tak príde zo školy a ak tam urobil veľkú potrebu,hneď ide do sprchy.
Vidí to u mňa ,manžela ,tak sme sa naučili.
Prepáč synáčik ,že tá tú takto outujem 🙏😂
Tým som chcela povedať, že ja mám fóbiu ,ak ma chytí veľká mimo domova,kde sa nemôžem umyť.

autor
22. nov 2023

@pe_mi 😃ďakujem áno viem že veľa ľudí sa vyhýba rôznym toaletam skôr z hygienického hladiska a to sa aj stretne s väčším pochopením ako to čo som popisala ja, preto sa v tom cítim taká sama😃 samozrejme aj ta hygiena mi vadí ale keď som niekde mimo domova ďaleko jasne že si nenosim na zadku prilepený môj záchod a musím využiť služby inde 😃len ja teda mám vyslovene strach

lindous
22. nov 2023

Keď môžem, návšteve takéhoto WC sa vyhnem, ale keď musím, tak musím a to nemám čas sa nad tým zamýšľať, klop klop nemám žiadny negatívny zážitok za tie mnohé návštevy…ale fobia je fobia a ťažko sa jej zbaviť, aj keď sa človek snaží byt racionálny, tiež mam svoj strach, ktorý mnohým príde “smiešny” alebo nepochopiteľný a mne tiež, ale nepomôžem si

sendy55555
22. nov 2023

aj ja to tak mávam..

autor
22. nov 2023

@lindous ja vždy keď sa dá vyberám si miesta kde je wc len jedno
Aj na cestach keď sme tak viem už ktoré pumpy majú len jedno wc a nie tie kabínkové s medzerami no všade sa tak nedá a som potom veľmi nervózna bije mi srdce nedokážem sa uvolnit

autor
22. nov 2023

@sendy55555 takze máš vyslovene strach z veci ako som písala?

pe_mi
22. nov 2023

Ešte som nepočula o takejto forme strachu,ale podľa mňa nie si jediná

diaszoky
22. nov 2023

Inac aj znamej sa stalo v nalupnom centre ze sla na wc a wo wedlajsej kabinke z wrchu nanu pozeral muz muselo to byt hrozne ved by som sa
Dostala od strachu

autor
22. nov 2023

@lindous až zeraz mi nacitalo druhu časť tvojej odpovede neviem prečo mi to neukázalo hned, no ja sa bojim veľa veci pomerne beznych ale keď mám potom niečo takéto čo neviem o nikom z okolia že ma tak si prídem divne. A ja sama sa vôbec nesmejem nikomu kto ma nejaký strach z niečoho čo napr ja nepoznám ale uplne sa viem do neho vžiť

autor
22. nov 2023

@diaszoky stalo sa to aj mne.. akurát s tým že mna si natáčal
Nechcem o tom písať je mi z toho zle ešte aj dnes ale chcem len povedať že určite sa to stalo veľa ženám + sa to stalo isto aj takým ktoré si to nevšimli lebo ako som písala nie každý si tak všíma okolo seba . Takze tie ktorým sa take niečo stalo a vedia o tom si myslím že ten strach majú stále jedine žeby to nejako ľahko zobrali so srandou no to si neviem predstaviť

januska12323
22. nov 2023

Nie takéto veci mi teda ešte nikdy nenapadli. Skôr sa bojím keď je kabínka až po vrch ako sa odtiaľ dostanem ak sa mi zasekne kľučka. To aj iných vecí sa tak prehnane bojíš?

autor
22. nov 2023

@januska12323 tak vidíš toho sa zase nebojim ja lebo mám v kabinke vždy kabelku a telefón a viem že tam nezostanem naveky

thoughtfulweirdo
22. nov 2023

@januska12323 Presne, ja preferujem kabínky s medzerou hore, lebo ja zas mám strach, že sa tam zaseknem a nikto ma nebude počuť kričať a budem tam trčať hodiny 🤣

autor
22. nov 2023

@thoughtfulweirdo to by muselo byt veľmi opustené miesto aby tam nik neprišiel + vo väčšine prípadov máte pri sebe aj mobil. V takejto situácii je čas ho vytiahnuť zavolať niekomu ale v situácii kedy vedľa je chlap ten čas na to nie je keď od strachu zmeraviete
Ale rešpektujem že niekto zase ma fóbiu z uzatvorenych priestorov aj ja ju mám ale v kabinke mi to nevadí

diaszoky
22. nov 2023

Preboha! A v akom meste? A v nakupnom ci benzinka?? Nol ten muz mlady? ˇna to praveze velmi zaujima

autor
22. nov 2023

@diaszoky naozaj to nechcem špecifikovať pretože nechcem aby sa ku tomuto dostali moji známi a pod keď ma v tom spoznajú lebo nechválim sa pri nich tým že mám stále strach.
No bol to asi môj najhorší zážitok v živote čo sa tohto týka. Samozrejme som to riešila aj s políciou a viem aj jeho identitu. Samozrejme z toho nič nemal možno iba ak pokutu pretože nedošlo k žiadnemu obťažovaniu u nás stále asi len znásilnenie a obchytkavanie a pod sa berie ako obťažovanie neviem .. samozrejme video alebo fotku stihol určite vymazať takze jedine čo mali bol záznam kamerový ako na to wc ide a nestačilo to

diaszoky
22. nov 2023

Masaker ale aj mne sa stava ze idem do kabinky a vedla je zamknute a dotycna osoba ani necura nesusti nic len je ticho a dycha az teraz mi to dochadza a kolko mas rokov?

galioska
22. nov 2023

cestujemeautom, lietadlom na sk z ukcez cely svet a poviem ti, panika ma chyta, neznasam verejne wc.

autor
22. nov 2023

@diaszoky presne pre toto sa bojim, napr aj v takom tescu vždy keď sú dve kabínky jedna je zamknuta a neviem či je tam porucha alebo tam niekto je
Nepomoze pozrieť sa zospodu či uvidím nohy lebo v mojom prípade sa muž postavil na misu
Mám 26

autor
22. nov 2023

@galioska keď som s nejakou ženou je to fajn keď idem napr do rohu a ona vedľa mna alebo čakáme sa no ja mám paniku už aj keď som s niekym lebo necakam že ten človek odtiaľ vyletí a odíde ale zostane tam a nemusí nikto ani vedieť že je tam

mane01
22. nov 2023

Vsak a co si nezrukla po nom? Ked tam boli aj ine zeny?

autor
22. nov 2023

@mane01 bola som tam len ja a on v tom čase
nebudem rozpisovať čo som urobila/ neurobila nie je táto diskusia o tom ale či ma niekto tiež strach , chcela som len doplniť že ja ten strach mám aj preto že sa mi toto stalo

shinon258
22. nov 2023

Po takom incidente sa ti ani nedivím, že máš strach... Niektoré ženy čo si tu ťukajú na čelo si to zrejme ani nevedia predstaviť, že by sa im niečo také stalo a ako by reagovali. Ja mám napríklad strach cestovať sama v kupé, najmä večer, ešte pred tým incidentom s tou študentkou vo vlaku 😔

katka700
22. nov 2023

Po prečítaní nepríjemného zážitku čo si mala sa vôbec nedivím že máš fóbiu z verejných WC.
Ešte budme radi že k nám zatiaľ nedorazila tá progresívna uchylacina že chlapi môžu chodiť na ženské záchody a šatne keď sa v ten deň ráno "cítia ako žena".

hendikep
22. nov 2023

miesto hladania ludi co maju tiez strach by som racsej hladala psychologa lebo zjavne Ti to prerasta cez hlavu 🤷🏼‍♀️

autor
22. nov 2023

@shinon258 ja už chodím len autom a počas školy autobusom, radšej som oželela lístok na vlak zadarmo ale nechcela som nie kvôli nejakej fajnovosti ale takýmto veciam. Ja si dianie okolo seba naozaj veľmi všímam mám rada prehľad keď viem kto okolo mna je nie som taká že trebárs vojdem niekam a pozerám si len pod nos a žiaľ aj v živote mám ,,šťastie,, na takéto veci spojené s muzmi uchylakmi. Celkovo sa skôr čudujem že ženy skôr povedia že nemám si toľko všímať čiže je asi toto chyba a nie to co niekto robí? Čiže netreba si všímať a byt v sladkej nevedomosti lebo si vlastne sami skodime tým že vidíme niečo čo nemá byt? Alebo niektorým je to možno prijemne ze aspoň takouto formou majú pozornosť u muža neviem každopádne mne je z toho zle a dosť si všímam poslednú dobu akoby takýchto veci bolo stále viacej a všade až je to nenormálne, možno fakt aj tým že to samotné ženy zľahčujú
Pamatam napr na ten prípad v televíznych novinách neviem v akom meste šlo dievča pri rieku zabehať si alebo co a videla auto nejaké ako ju niekto špehuje a začal nahanat našťastie ušla a potom zostalo okolo toho ticho.
Mne príde že dnes už nikam žena sama ani nemôže či na wc či do prírody či do vlaku prečo mame takto zit

ss1908
22. nov 2023

toto je ocd. reakcia na traumaticky zazitok. nieje normalne mat takyto strach, riesila by som to so psychologom. uprimne ani nechapem tu obavu ze co ak ma niekto sleduje? ked cikam? :D alebo pocuva? ako to tebe priamo ublizuje?

petamich
22. nov 2023

zasekla som sa v kabinke wc v centrale banky, kde som pracovala, mobil som so sebou nemala (nie vzdy ho nosim ak kabelku dam obcas manzelovi) a ver ci never, bolo to poobede den pred statnym sviatkom a dve hodiny som tam bola kricala a kopala do dveri, kym si ma niekto vsimol - tolko k opustenemu miestu ;)

ja si svoje okolie vsimam aj prehlad mam aj detaily si vsimnem ale na rozdiel od teba nehladam, kde je hrozba, proste v 99% pripadov tam ziadna ani nie je ale ty si na prilis zamerana, nie je to okej

kazdopadne nerada chodim na verejne wc, na velku nikdy aj keby co ale skor kvoli mentalnemu nastaveniu a nedostatocnej hygiene, nie kvoli tomu, ze vedla moze byt niekto, niekto tam moze mat orgie atd. to mi je fakt jedno, u teba to vyzera na PTSD, riesila by som to s odbornikom

Strana
z2