icon

Meditácie a autogénny tréning

27. máj 2020

Dobrý deň, je tu niekto kto ovláda tieto metódy, alebo poznáte niekoho kto ich vie naučiť?

deti95060810
27. máj 2020

učia to psychologovia...ale nie každý sa autogénny tréning naučí. niekomu to nejde ani za nič na svete...

autor
27. máj 2020

@deti95060810 a máš osobnú skúsenosť?

autor
27. máj 2020

ak by aj niekto vedel konkrétne u koho bola by som rada

meluela
27. máj 2020

napr. tu sa da https://mindful.sk/

autor
27. máj 2020

@meluela maš skúsenosť to nieje autogenny

lenocka12345
27. máj 2020

Odkiaľ si ? Skús použiť google , určite nájdeš skupinové hodiny meditácie , aj keď meditácia a autogénny tréning nie je to isté , ani len podobné

autor
27. máj 2020

@lenocka12345 Košice okolie chcela som aj skusenosti na googli si viem najsť ale takto keď už niekto vyskušal je to lepšie info.
máš skusenosť s treningom aj meditáciou?

lenocka12345
27. máj 2020

v Ke by malobyť nejaké centrum myslím na Kováčskej , aj v Samsára boli meditácie, neviem či stále sú . Ale !!!!!! Meditácia je ticho , odporúčam Osho knihu a tréning je keď niekoho počúvaš . to sú naozaj dve rozdielne veci
prečo konkrétne tieto aktivity ťa zaujímajú ?

autor
27. máj 2020

@lenocka12345 potrebujem niečo na uvoľnenie proti úzkostiam vieš konkrétne odporúčať?

lenocka12345
27. máj 2020

nie , meditácie nerobím , neláka ma to vôbec a autogénny tréning - resp niečo podobné by mali byť súčasťou hodín jógy , aspoň mňa to tak učili

autor
27. máj 2020

@lenocka12345 precvičuješ jogu?

lenocka12345
27. máj 2020

momentálne len sama so sebou :D , alebo súkromné hodiny pre kamošky . Ak ťa niečo zaujíma pýtaj sa

autor
27. máj 2020

@lenocka12345 myslíš že su lepšie meditácie alebo autogenny trening

lenocka12345
27. máj 2020

Na toto ti neodpoviem , ono vlastne ani jedno nie je len tak
choď na jógu a toto nebudeš riešiť :D

autor
27. máj 2020

@lenocka12345 myslíš? vieš odporčuť dobru jogu v KE? Kde to je aj individuálnejšie nie hromadné

lenocka12345
27. máj 2020

to si musíš ty sama obehať a zistiť či ti sedí , to ti žiaľ nikto nepovie . Individuálnejšie sú iba individuálne hodiny

meluela
27. máj 2020

to je mindfulness, ktora ma super vysledky prave pri uzkosti. mozes si to nacitat aj sama (autor Kabat-Zinn) alebo skusit nejaky kurz ci uz skupinovy alebo individualny, toto je jeden z nich co som ti dala link. na stranke najdes aj ukazkovu online hodinu

meluela
27. máj 2020

mindfulness je forma meditacie

thanka8
27. máj 2020

ak chces pracovat so svojou uzkostou, je dobre absolvovat terapiu u psychologa, konkretne takehco ponuka KBT terapiu, ktorej sucastou je aj autogenny trening ..v ke mi vyhodilo napr http://www.psychoterapia-kbt.sk/

slavkasobanska
28. máj 2020

Ahoj autogenny tréning ovládam naučili má to v nemocnici a asi 8 rokov to robím je to veľmi dobre na upokojenie , úzkosti psycholog by ti mal poradiť tam je dôležité dýchanie

autor
28. máj 2020

@slavkasobanska Ahoj a pomáha ti to? Vieš mi aj poradiť? Docieliš aj to teplo chlad...?

slavkasobanska
29. máj 2020

Ahoj úľ začiatku nie , ale postupne keď to budeš trénovať tak áno a najlepšie je keď máš kľud doma , lahni si zakryjem sa dekou aby tá nič nerušilo,,, na yutobe si daj relaxačne cvičenia a od Machatu tuším sú tam od 1 lekcie až po 6 tuším , skús tu prvú ale je to dobre mne to pomáha , a keď ti budú myšlienky niekedy ,, utekať ,, nič sa nedeje aj mne sa to niekedy stáva a ja to počúvam aj večer na odporúčanie psychológa a spím bez liekov na spanie už ... len trpezlivosť a pôjde to , niektoré cvičenia sú na teplo a niektoré ns ťažobu v rukách a uvoľnenie ... ak niečo napis držím palce