Meditácie a autogénny tréning
Dobrý deň, je tu niekto kto ovláda tieto metódy, alebo poznáte niekoho kto ich vie naučiť?
@deti95060810 a máš osobnú skúsenosť?
ak by aj niekto vedel konkrétne u koho bola by som rada
napr. tu sa da https://mindful.sk/
@meluela maš skúsenosť to nieje autogenny
Odkiaľ si ? Skús použiť google , určite nájdeš skupinové hodiny meditácie , aj keď meditácia a autogénny tréning nie je to isté , ani len podobné
@lenocka12345 Košice okolie chcela som aj skusenosti na googli si viem najsť ale takto keď už niekto vyskušal je to lepšie info.
máš skusenosť s treningom aj meditáciou?
v Ke by malobyť nejaké centrum myslím na Kováčskej , aj v Samsára boli meditácie, neviem či stále sú . Ale !!!!!! Meditácia je ticho , odporúčam Osho knihu a tréning je keď niekoho počúvaš . to sú naozaj dve rozdielne veci
prečo konkrétne tieto aktivity ťa zaujímajú ?
@lenocka12345 potrebujem niečo na uvoľnenie proti úzkostiam vieš konkrétne odporúčať?
nie , meditácie nerobím , neláka ma to vôbec a autogénny tréning - resp niečo podobné by mali byť súčasťou hodín jógy , aspoň mňa to tak učili
@lenocka12345 precvičuješ jogu?
momentálne len sama so sebou :D , alebo súkromné hodiny pre kamošky . Ak ťa niečo zaujíma pýtaj sa
@lenocka12345 myslíš že su lepšie meditácie alebo autogenny trening
Na toto ti neodpoviem , ono vlastne ani jedno nie je len tak
choď na jógu a toto nebudeš riešiť :D
@lenocka12345 myslíš? vieš odporčuť dobru jogu v KE? Kde to je aj individuálnejšie nie hromadné
to si musíš ty sama obehať a zistiť či ti sedí , to ti žiaľ nikto nepovie . Individuálnejšie sú iba individuálne hodiny
to je mindfulness, ktora ma super vysledky prave pri uzkosti. mozes si to nacitat aj sama (autor Kabat-Zinn) alebo skusit nejaky kurz ci uz skupinovy alebo individualny, toto je jeden z nich co som ti dala link. na stranke najdes aj ukazkovu online hodinu
mindfulness je forma meditacie
ak chces pracovat so svojou uzkostou, je dobre absolvovat terapiu u psychologa, konkretne takehco ponuka KBT terapiu, ktorej sucastou je aj autogenny trening ..v ke mi vyhodilo napr http://www.psychoterapia-kbt.sk/
Ahoj autogenny tréning ovládam naučili má to v nemocnici a asi 8 rokov to robím je to veľmi dobre na upokojenie , úzkosti psycholog by ti mal poradiť tam je dôležité dýchanie
@slavkasobanska Ahoj a pomáha ti to? Vieš mi aj poradiť? Docieliš aj to teplo chlad...?
Ahoj úľ začiatku nie , ale postupne keď to budeš trénovať tak áno a najlepšie je keď máš kľud doma , lahni si zakryjem sa dekou aby tá nič nerušilo,,, na yutobe si daj relaxačne cvičenia a od Machatu tuším sú tam od 1 lekcie až po 6 tuším , skús tu prvú ale je to dobre mne to pomáha , a keď ti budú myšlienky niekedy ,, utekať ,, nič sa nedeje aj mne sa to niekedy stáva a ja to počúvam aj večer na odporúčanie psychológa a spím bez liekov na spanie už ... len trpezlivosť a pôjde to , niektoré cvičenia sú na teplo a niektoré ns ťažobu v rukách a uvoľnenie ... ak niečo napis držím palce

učia to psychologovia...ale nie každý sa autogénny tréning naučí. niekomu to nejde ani za nič na svete...