Meniskus

mey8
12. jan 2024

Zdravím. Je tu niekto kto bol na operácii meniskusu? Ako dlho po operacii ste boli hospitalizovaný?
Môj manžel bol pred asi 4mi rokmi na operácii z jedným kolenom. Doobeda v ten deň ho prepustili s dlahou a mal naordinovane šetrenie a rehabilitácie.
Pred mesiacom bol znova na operácii druhého kolená. Meniskus bol vraj v poriadku, niečo mu tam ze vyskúšali a vyčistili ale meniskus nič. Tak ho prepustili v ten deň doobeda bez bary, bez dlahy a vraj ma plne zaťažovať koleno, ani rehabilitácie mu nedali ani nič. Po cca.2 týždňoch šiel okúpať syna a bloklo mu koleno, odvtedy bolelo, nevedel vystrieť a neustále tlaky mal do kolena. Na rengene však nebolo nič vidieť a tak ho doktor poslal na mri.
MRI preukázalo, že meniskus sa mu vytrhol a dostal sa dopredu kolena a preto ho blokovali a nedokázal vystriet nohu. Robili mu urgentnu operáciu, počas ktorej mu meniskus prišili. Počas operácie mal Dr. Nervy a dosť tam zvozil toho predošlého doktora (kt. Ho predtým operoval) ze proste mu mali už vtedy dat dlahu a kludovy režim, že to zle urobili atď.
Avšak po tejto operácii manžela hospitalizovali ( čomu sa dosť čudujem keď doteraz ho nikdy nehospitalizovali po operácii kolena) dosť sa sťažuje na bolesti a dávajú mu dokonca aj oxykodon... a ja sa teraz tak zamýšľam ci ten postup je normálny...? Lebo mám taký zvláštny pocit ze niečo predtým poriadne dopaprali.... a teraz je na pozorovaní možno preto, že ten vytrhnuté meniskus tam mal viac ako 2 týždne... možno kvôli zápalu, alebo možným komplikáciám...?
Máte s tým niekto skúsenosť?