icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

simsalabim
19. aug 2015

@zuzulik27 pozri si melunu shorty, trebars v maksom prevedeni, soft. Meluna celkove ma dost kratke pohariky. Shorty maju este tu vyhodu, ze sirka hrdla je zachovana, skratena je dlzka.

muffinka8
19. aug 2015

@vikusss mala ti rovno povedať prečo to nie je vhodné.

zuzulik27
19. aug 2015

vdaka baby, uz som pozerala tu melunu, len neviem ci ist do toho najkratsieho kde uz aj priemer je mensi alebo ist do M alebo L. neviem o kolko kratsi mam pozerat aby uz bol ok a netlacil. vskutku komplikovana zalezitost ☹

vikusss
19. aug 2015

@muffinka8 ja som sa aj spytala a jedine co mi idpovedal bolo ze nemam vyhutovat novodobe blbosti....

0silvia0
19. aug 2015

teraz je v zlavomate LilCup, máte ho niekto?
https://www.zlavomat.sk/zlava/562483-lilcup-men...

Ja som si asi pred 2 rokmi kúpila LadyCup a som maximálne s ním spokojná, ale rozmýšľam, že by som vyskúšala aj tento, viete ho niekto porovnať?

bamb27
19. aug 2015

@vikusss tak to je proste argument na urovni 🙂

muffinka8
19. aug 2015

@vikusss no to mi je teda fundovana odpoved.

tevia
19. aug 2015

ja zial kalisok pouzivat nemozem :( Mam po porodoch okrem zhorsenych hemoroidov nabeh aj na vaginalne varixy a kalisok mi jednoducho na tie zily tlaci a zrejme stazuje prietok... Aj mi to nedalo a skusala som, ale po pol hodke ma to tam uz tak bolelo, ze som vedela, ze to nebude ok :( ... Inak super vec, paci sa mi myslienka, vyhody pre zeny a ohlad na zivotne prostredie...

lubkavargova1
19. aug 2015

Tak prvy menzes s kaliskom absolvovane....musim sa naucit s tym manipulovat... ake z mojej strany maximalna spokojnost.

vikusss
21. aug 2015

Baby mam na vas otazku je jukky tvrdy kalistek alebo si ho len neviem zaviest?? Ta tycinka mi trci kusok von a kalistek mam hnet zaobleny pri vchode neviem ci nema byt nahodou hlbsie lenze vzdy ked si ho idem zaviest este ho ani vo vnutry nemam a uz sa mi vystrie.... Ach jaj reraz neviem ci si ho mam nechat do prace alebo nie lebo si ho obcas citim a je to neprijemne..... Dakujem...

mamkamirka
21. aug 2015
Používateľ mamkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamkamirka.

baby da sa zaviest v pohode? nie je to narocne? neviem si to ani predstavit ako by som si ho tam vlozila :/

girlinka
21. aug 2015

mozte mi poradit co robim zle?..mam LadyCup..dam ho..skusam ci je dobry podtlak..sedi dobre..no aj tak zacnem pretekat...a ked ho idem vybrat co sa da len ked ten podtlak narusim tak nie je ani naplneny...ako moze pretekat ked jasne citim ze sedi tak ako ma? zeby cez tie malinke otvory co tam su?

bamb27
21. aug 2015

@mamkamirka uplne v pohode,,, jasne ze nie na prvy raz, ale ked ziskas ten spravny grif tak to trva asi tolko ako vymenit vlozku
@vikusss povedala by som ze ho mas dost nizko,, neviem, ja ho mam tak na polclanku prsta za vchodom do posvy,, ale zas niekedy ho podtlak vcucne este o kulincek vyssie,, tam to ale asi kazda mame troska inak
...skus si ho zlozeny chytit kustok vyssie a pustit aby sa rozvinul az ked je tam kde ma byt

kattti
24. aug 2015

Ahojte.dnes mi dosiel kalisok me luna soft M ale sa mi ho nedari roztvorit.vkuse ostava zlozeny.mam aj Luna cup L ten je tvrdsi ten hned na prvy šup sa mi pekne rozvynul ale tento soft nie a nie najst fintu.dakujem za rady.Lady cup mam tmavo fialovy z maxialza.sk fakt super a me lunu mam z ekomarketu teraz su tam v akcii.kuknite.

0silvia0
24. aug 2015

@girlinka aj ja mám LadyCup a aj mne zozačiatku pretekal. Zistila som, že som ho občas mala zle nasadený a to príliš vysoko. Teraz ho zavediem a vždy ukazovákom skontrolujem, či jeho horný obvod kopíruje krčok maternice - mal by byť na ňom akoby nasadený. Teda aspoň ja mám takú skúsenosť...

janka256
24. aug 2015

@kattti ahoj aj ja mam melunu soft ale mne sedi dobre teda zda sa mi tiez niekedy ze sa nerozvinul ale nepreteka mi a dokonca ked sa ponahlam nedosadne dobre ale pohybom sa sam usadi ako ma mne by asi tvrdsi vadil ja som s tymto velmi spokojna zatial mam za sebou len jednu ms ale od zaciatku do konca stale ten kalisok a pochodila som s nim kade tade 🙂

kattti
24. aug 2015

@janka256 no super, dufam, ze aj mne sadne tento Soft od Meluny lebo je fakt necititelny vobec netlaci a lahko sa nim manipuluje.len to rozvinutie si musim nejako zdokonalit.

vikusss
24. aug 2015

baby aky mate nazor na jukky neni moc tvrdy?? ďakujem...

kattti
24. aug 2015

@vikusss ahoj kamaratka ma yukki ale soft ten je vraj super lebo klasicky yukki jej nevyhovoval.skus poprestudovat aj kalisok.cz a tam sa dozvies informacie ktore by ti pomohli.

kattti
24. aug 2015

@vikusss kalisek.cz zle som napisala

vikusss
24. aug 2015

@kattti ano ja ho mam tiez ten soft len mne prided dost tvrdy mocf ma bolel cely spodok len neviem ci je pre mna moc tvrdy alebo som si ho zle zavieedla lebo neviem ako hlboko si ho mozem zaviest cely ho mam hnet pri vchode zacina sa mi ten kalistek hnet zaoblovat pri vhode ze si ho mozem pekne nahmatat a cela ta tycinka mi trci von....

simsalabim
24. aug 2015

@vikusss poharik ma byt cely dnu, nic nesmie trcat von, ani tycinka, to nie je tampon!

vikusss
24. aug 2015

@simsalabim ja som sa to snazila cele zaviest ale vzdy sa mi to moc rychlo rozvinulo a ako som sa postavilo tak mi to aj sklzlo nizsie... tusim som asi jedana nemozna v tomto zavadzaniiii... ☹

janka256
24. aug 2015

@simsalabim ahoj viem ze aj ty pouzivas melunu nevadi ak mam ten kalisok trochu splosteny ked je dnu nepride mi ze by sa cely rozvinul ale bol naplneny asi centimeter od okraja az potom mi zacal pretekat to asi tak ma byt ze...

simsalabim
24. aug 2015

@janka256 meluna sa casto splosti...aj moja je ovalna. Ak neoreteka, je ok.

@vikusss overila si si polohu krcka? Mne toti robil Mooncup, bol mi privelky.

janka256
24. aug 2015

@simsalabim dakujem zatal to bolo super s tym kaliskom ale neda mi pokoj ci si nemam kupit este jeden melunu clasic ci nevyuzijem asi dva ze...

simsalabim
24. aug 2015

@janka256 ak ti vyhovuje soft, asi nema vyznam mat dva. Ja mam 2 velkosti, jednu na prve 1-2 dni menzesu, ked velmi krvacam a potom S, ked len slabo spinim. Objektivne, inu velkist netreba, postacil by aj ten vacsi, je ti len moja marnivost, ze na tie dni mam malicky poharik.

janka256
24. aug 2015

@simsalabim mne vyhovuje ja len ze druhy den aj treti mam silnejsiu ms tak musim vylievat kazdu hodinu ale pocitam ze to by trebalo vylievat aj ten vecsi keby som mala

vikusss
24. aug 2015

@simsalabim nie a popravde ani neviem ako si to mam zistit... 😒

aadulik2110
24. aug 2015

Ahojte, tak prvú ms s yuuki soft 2 mám za sebou. So zavedením, vyberaním som nemala problém, ale 2 a 3 deň som musela mať aj intimku.... vyberala som po 3 hodinách - dovtedy nič, ale potom kalíšok pretekal a keď som ho vybrala bolo tam len tých 15ml - čo je asi 3/4 kalíška. Kde mohla nastať chyba? ďakujem